Ohjaajaksi Suomen Ladun toimintaan?

Ohjaajat ovat Suomen Ladun toiminnan sydän. He vetävät viikkolenkkejä ja järjestävät tapahtumia. Ja usein vielä vapaaehtoistyönä.

Kiinnostaisiko sinua kokeilla ohjaamista? Jos olet löytänyt itsellesi rakkaan ulkona liikkumisen muodon ja olet halukas ottamaan hieman vastuuta etkä pelkää laittaa itseäsi ihan pikkuisen likoon, olet juuri oikea henkilö. 
Kukaan ei ole ohjaaja syntyessään, vaan ohjaajaksi kehitytään pikkuhiljaa kouluttautumalla, muilta oppimalla ja kokemuksen kautta. Jokaisella on ollut joskus se ensimmäinen kerta, joka jännittää ja saa miettimään, kelpaanko ja osaanko minä. 

Suomen Ladun ohjaajakoulutukset ovat mainio tapa päästä ohjaajuudessa alkuun. Ne antavat perustiedot eri ulkoilulajien ohjaamiseen. Ohjaajakoulutuksen jälkeen voit sopia omassa yhdistyksessäsi, millaista toimintaa ja minkä verran olisit itse valmis ohjaamaan. Myös toiminnan kohderyhmän ja tason voit itse määritellä. Jos rakastat vauhtia ja haasteita, ohjaa hikilenkkejä. Jos kaipaat toimintaa, johon voit ottaa omat lapsesi mukaan, toteuta toimintaa perheille. Tai jos olet nautiskelija tai muuten verkkaisempi kulkija, ota kohderyhmäksi muita kaltaisiasi. 

Lisätukea ja -oppia saat Suomen Ladun järjestämissä ohjaajaverkostoissa ja -tapaamisissa. 

Kaikki tietävät, että luonnossa liikkuminen tekee hyvää. Kun mahdollistat sen muille, on hyvän määrä moninkertainen. 

 

Minustako ohjaaja -webinaarit

Suomen Latu toteuttaa syksyllä 2023 Minustako ohjaaja -webinaarisarjan, joissa tutustutaan syvemmin ohjaajuuteen Suomen Ladussa ja Suomen Ladun tarjoamiin koulutuksiin. Tule kuulolle ja innostumaan! 

 • 4.10.2023 klo 18-19: Yhdistysten retkitoiminta ja retkeily
  Ilmoittaudu TÄSTÄ LINKISTÄ
 • 25.10.2023 klo 18-19: Lasten ja perheiden ulkoilu
  Ilmoittaudu TÄSTÄ LINKISTÄ
 • 15.11.2023 klo 18-19: +65 -vuotiaiden ulkoilu, Hyvinvointia ulkoilusta -hanke, vertaisohjaajana toimiminen
  Ilmoittaudu TÄSTÄ LINKISTÄ
 • 29.11.2023 klo 18-19: Aikuisten ulkoilun lajitoiminta: Polkujuoksu, maastopyöräily, hiihto, sauvakävely, melonta
  Ilmoittaudu TÄSTÄ LINKISTÄ

 

Aikuisliikunnan laatutekijät ja liikkujan motiivit -koulutus (VOK-1)

Aika: La 11.11.2023 klo 10 – 13 
Paikka: Suomen Ladun toimisto/Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Koulutus alkaa sisätiloissa, tarjoamme aamukahvia/teetä. Koulutus sisältää myös käytännön osion ulkona. Koulutukseen sisältyy ennakko- ja jälkitehtävä.
Koulutus on maksuton kahdelle aktiiviselle ohjaajalle per Suomen Ladun jäsenyhdistys. Sovi osallistumisestasi yhdistyksesi kanssa.  
Koulutus toteutetaan yhteistyössä Etelä-Suomen liikunnan kanssa. 

Ilmoittautuminen 20.10. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ

Koulutuksessa tutustutaan aikuisliikunnan laatutekijöihin: liikkuja keskiössä, monipuolisuus ja yhteisöllisyys. Kouluttajan ja yhteisten keskustelujen avulla käydään läpi laatutekijöiden vaikutuksia aikuisten liikuntaryhmien toteuttamiseen ja ohjaajan osaamiseen aikuisten ryhmän ohjaajana. Lisäksi tarkastellaan liikunnan perustarpeita, jotka vaikuttavat liikunnan osallistumisen taustalla. Oman liikuntamotivaation tunnistamisen kautta pohditaan ohjaamisen tapoja ja erilaisten kohderyhmien mahdollisuuksia hakeutua mukaan toimintaan. Koulutuksessa pohditaan erilaisia toimintamalleja, joilla voidaan ottaa huomioon erilaisia liikkumisen motiiveja. Teoriaosuuden lisäksi koulutus sisältää käytännön harjoituksen, jossa saat vinkkejä monipuolisista harjoitteista käytettäväksi aikuisten liikuntaryhmissä.

Kouluttajana toimii: ESLUn kouluttaja, ammattivalmentaja Sanna Erdoğan