Luontokuvausta älypuhelimella

Tervetuloa luontokuvauksen verkkokurssille!

Kurssi on tarkoitettu valokuvauksesta kiinnostuneille 15–29-vuotiaille nuorille, jotka haluavat kehittyä kuvaajina. Koulutus on maksuton ja osa nuorten LUODE-hanketta, joka edistää nuorten työelämätaitoja luonto- ja taidelähtöisten menetelmien avulla.

Mitä?

Luontokuvauksen kuukauden kestävällä verkkokurssilla  

  • tutustut luontokuvauksen eri tyyleihin maisemakuvauksesta makrokuvaukseen sekä tunnettujen valokuvaajien ottamiin luontokuviin
  • saat perustiedot sommittelusäännöistä ja pääset kokeilemaan niitä käytännössä
  • opit näkemään valon eri ominaisuudet luonnossa
  • toteutat oman kuvausprojektin lähiluonnossa haluamastasi aiheesta ja saat siitä palautetta kurssin kouluttajalta
  • opit käyttämään haluamaasi kuvankäsittelyapplikaatiota omalla mobiililaitteellasi ja tekemään sillä perussäädöt kuville.

Missä?

Koulutus suoritetaan kokonaan verkossa kouluttajan johdolla. Kuvaustehtävät tehdään ulkona luonnossa omalla älypuhelimella. Koulutuksen aikana käytetään Campwire-verkkokurssialustaa ja suljettua Facebook-ryhmää.

Miten?

Kunkin viikon teema ja sähköiset oppimateriaalit julkaistaan joka maanantai kello 12.00 Campwire-verkkokurssialustalla ja ohjeet jaetaan suljetussa Facebook-ryhmässä. Oppimateriaalit sisältävät videoita, tekstejä ja kuvia. Alkuviikosta tehdään muutamia teemaan johdattelevia mini-tehtäviä oman aikataulun mukaan.

Viikonlopun kuvaustehtävä julkaistaan joka torstai kello 12.00. Kurssilaiset ottavat kuvat viikonlopun aikana haluamassaan paikassa ja palauttavat ne sunnuntai-iltana kello 21.00 mennessä.

Kuvat voi palauttaa siten, että vain kurssin kouluttaja näkee ne ja antaa niistä henkilökohtaista palautetta Facebookin inboksin kautta TAI kaikkien kurssilaisten nähtäväksi suljettuun Facebook ryhmään, jolloin myös muut kurssilaiset voivat halutessaan kommentoida kuvia ja oppia toisiltaan.

Suljetussa Facebook-ryhmässä voi keskustella muiden kurssilaisten kanssa. Kurssin kouluttaja vastaa kootusti muutaman kerran viikossa kurssilaisten kysymyksiin ryhmässä.

Milloin?

Toukokuussa 2019. Kurssi alkaa maanantaina 6.5. kello 12.00 ensimmäisten kurssimateriaalien ja tehtävien julkaisemisella ja päättyy perjantaina 31.5. kello 16.00. Kurssin viikoittaiset minitehtävät ja viikonlopun kuvaustehtävän voi tehdä, kun omaan aikatauluun parhaiten sopii.

Kenelle?

15–29-vuotiaille valokuvauksesta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittyä kuvaajina.

Kuka?

Koulutuksen ohjaa valokuvaaja ja opettaja Susanna ”Suski” Mikander.  Koulutus on osa nuorten LUODE-hanketta, joka edistää nuorten työelämätaitoja luonto- ja taidelähtöisten menetelmien avulla.

Miksi?

Pääpaino kurssilla on omien kuvien ottamisella ja kuvaajana kehittymisellä rakentavan palautteen avulla.

Kurssi on yhden opintopisteen (1 op) laajuinen eli vastaa noin 2–5 tunnin omaa työpanosta viikossa. Kaikki osallistujat saavat todistuksen koulutuksen suoritettuaan.

Miten pääsee mukaan?

Kurssille mahtuu 20–25 nuorta ympäri Suomen. Ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 28.4. tästä. Ilmoittautumisen päätyttyä saat sähköpostiisi lisätietoa kurssista.

Kuva: Susanna Mikander