Luontokuvausta älypuhelimella

Luontokuvausta älypuhelimella

Tervetuloa luontokuvauksen verkkokurssille!

Kurssi on tarkoitettu valokuvauksesta kiinnostuneille 15–29-vuotiaille nuorille, jotka haluavat kehittyä kuvaajina. Koulutus on maksuton ja osa nuorten LUODE-hanketta, joka edistää nuorten työelämätaitoja luonto- ja taidelähtöisten menetelmien avulla.

Mitä?

Luontokuvauksen kuukauden kestävällä verkkokurssilla  

  • tutustut luontokuvauksen eri tyyleihin maisemakuvauksesta makrokuvaukseen sekä tunnettujen valokuvaajien ottamiin luontokuviin
  • saat perustiedot sommittelusäännöistä ja pääset kokeilemaan niitä käytännössä
  • opit näkemään valon eri ominaisuudet luonnossa
  • toteutat oman kuvausprojektin lähiluonnossa haluamastasi aiheesta ja saat siitä palautetta kurssin kouluttajalta
  • opit käyttämään haluamaasi kuvankäsittelyapplikaatiota omalla mobiililaitteellasi ja tekemään sillä perussäädöt kuville.

Missä?

Koulutus suoritetaan kokonaan verkossa kouluttajan johdolla. Kuvaustehtävät tehdään ulkona luonnossa omalla älypuhelimella. Koulutuksen aikana käytetään Campwire-verkkokurssialustaa ja suljettua Facebook-ryhmää.

Miten?

Kunkin viikon teema ja sähköiset oppimateriaalit julkaistaan joka maanantai kello 12.00 Campwire-verkkokurssialustalla ja ohjeet jaetaan suljetussa Facebook-ryhmässä. Oppimateriaalit sisältävät videoita, tekstejä ja kuvia. Alkuviikosta tehdään muutamia teemaan johdattelevia mini-tehtäviä oman aikataulun mukaan.

Viikonlopun kuvaustehtävä julkaistaan joka torstai kello 12.00. Kurssilaiset ottavat kuvat viikonlopun aikana haluamassaan paikassa ja palauttavat ne sunnuntai-iltana kello 23.59 mennessä.

Kuvat palautetaan henkilökohtaiseen palautuskansioon Kuvat.fi- alustalle siten, että vain kurssin kouluttaja näkee ne ja antaa niistä henkilökohtaista palautetta kurssin lopuksi. Lisäksi kurssilaiset voivat julkaista kuviaan suljetussa Facebook ryhmässä, jolloin myös muut kurssilaiset voivat halutessaan kommentoida kuvia ja oppia toisiltaan kurssin ajan.

Milloin?

Keväällä 2020. Kurssi alkaa maanantaina 13.4. kello 12.00 ensimmäisten kurssimateriaalien ja tehtävien julkaisemisella ja päättyy sunnuntaina 10.5. kello 23.59. Kurssin viikoittaiset minitehtävät ja viikonlopun kuvaustehtävän voi tehdä, kun omaan aikatauluun parhaiten sopii. 

Kenelle?

15–29-vuotiaille valokuvauksesta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittyä kuvaajina.

Kuka?

Koulutuksen ohjaa valokuvaaja ja opettaja Susanna ”Suski” Mikander.  Koulutus on osa nuorten LUODE-hanketta, joka edistää nuorten työelämätaitoja luonto- ja taidelähtöisten menetelmien avulla.

Miksi?

Pääpaino kurssilla on omien kuvien ottamisella ja kuvaajana kehittymisellä rakentavan palautteen avulla.

Kurssi on yhden opintopisteen (1 op) laajuinen eli vastaa noin 2–5 tunnin omaa työpanosta viikossa. Kaikki osallistujat saavat todistuksen koulutuksen suoritettuaan.

Miten pääsee mukaan?

Huom! Kurssi on nyt täynnä, voit ilmoittautua jonoon

Kurssille mahtuu 120 nuorta ympäri Suomen. Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 8.4.2020  

Ilmoittautumisen päätyttyä saat sähköpostiisi lisätietoa kurssista.

Lisätietoja: elli.keisteri-sipila@suomenlatu.fi

 

Kuva: Susanna Mikander