Luonto & Taide

Luonto inspiroi taiteen pariin

Luonto tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön monenlaisen taiteen toteuttamiseen. Monet ovat tehneet luontotaidetta päiväkodissa, mutta taiteilu sopii erityisin hyvin myös nuorille ja aikuisille rentotumiseen, rauhoittumiseen ja yhdessä tekemiseen. Luontoretkeen saa helposti uutta twistiä taiteen avulla. Taiteilu on kätevä yhdistää nimenomaan päiväretkeen. Luonnossa taiteilu sopii erityisen hyvin keväälle, kesälle ja syksylle.

Alla muutamia tehtävävinkkejä luontotaideretkille:

Postikortti: Korttiin voit luoda runon, piirustuksen tai maalauksen hyödyntämällä luonnonmateriaaleja maalausvälineinä.  Tälle retkelle tarvitset tyhjiä postikortteja/kartonkia sekä taidetarvikkeita toteutustavasta riippuen(maaleja, kyniä, sormivärejä). Voit seikkailla ympäröivässä luonnossa ja inspiroitua maisemasta tai yksityiskohdasta.  Postikortin voit säilyttää muistonasi tai lähettää sen ilahduttamaan läheistäsi. Harvoin sitä luontoretkeltä tulee kortteja lähetetty.Tyhjiä postikortteja myydään kirja- ja taidekaupoissa.  

Luontoamuletti: Itsekovettuvasta savesta tehdään oma luonnonamuletti. Ota pieni pala savea ja kauli(esim juomapullolla, pyöreällä kivellä) siitä tasapaksu levy. Muokkaa,leikkaa tai ota muotilla sopiva pala. Paina haluamasi luonnonmateriaali (esim. käpy tai kasvi) pinnalle ja anna saven kovettua rauhassa. Voit myöhemmin maalata teoksen. Amuletin voi ripustaa esimerkiksi retkireppuun muistoksi.

Luontomandala: Luonnossa tehdään luonnonmateriaaleista oma tai yhteinen mandala, jonka voi jättää ohikulkijoiden ihailtavaksi. Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia ja älä revi puista oksia ja lehtiä. Hyödynnä kaikkea maasta löytyvää.Mandala on ympyrän muotoinen kuvio, joka kuvaa symbolisesti kosmosta. Sana mandala on sanskritin kieltä ja tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä.