Vielä syysloma ulkona – näillä vinkeillä se onnistuu

Vielä syysloma ulkona – näillä vinkeillä se onnistuu

ma 16. lokakuuta 2017 14.21.00

1) Koko perheen hämärähommat
Loka-marraskuun hämärissä ajatus ”kunpa tulisi nopeammin pimeää”, voi alkuun tuntua vieraalta, mutta seikkailu pimeässä metsässä koko perheen voimin saattaakin olla juuri sitä, mitä tarvitaan pimeän kesytykseen ja liikkeelle lähtemiseen. Lataa tästä hämärähomma-leikit (PDF).

2) Lähde sieniretkelle 
Suppilovahveroita on nyt runsaasti eteläisessä Suomessa, joten sienikorit varastosta esiin ja suunta metsään. Kerätyistä suppilovahveroista voi valmistaa vaikkapa pastan illalliseksi!

3) Karpaloretki suolle 
Jokalapsen suosikkimaku, karpalo, on nyt kypsynyt. Pakkaa eväät ja kaada termariin kaakaota. Suolla on tunnelmaa, ja karpalot maistuvat hyviltä vaikkapa kinuskikastikkeen kanssa.

4) Hiihdä
Suomi on pitkä maa, joten syyslomalaisen ei tarvitse odottaa hiihtolomaa päästäkseen ladulle. Auki olevat ulkoladut: Vuokatti, Kontiolahti, Tahko ja Ruka. Seuraavat ulkolatujen vahvistetut avauspäivät ovat: Imatra lauantaina 21.10., Olos maanantaina 23.10. Saariselkä keskiviikko 1.11. sekä Puijo lauantaina 11.11. 

5) Lautapelit pihapeleinä
Perinteiset lautapelit voi toteuttaa helposti myös hauskoina pihapeleinä. Katso videot, kuinka pelata Muistipeliä, Kimbleä ja Afrikan tähteä koko perheen ulkoilupeleinä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Vuoden 2019 Metsämörrin ohjaajakoulutukset on julkaistu www.suomenlatu.fi/metsamorri -sivuilla. Kurssitoiminnan starttaa Metsämörriohjaajan päivityskurssi 2.3. Helsingissä. Jos peruskurssin suorittamisesta on vierähtänyt jo aikaa, tule päivittämään tietosi ja innostumaan uudelleen! Saat mukaasi nykyisen metsämörriohjaajan peruskurssin materialin.

 

Suomen Latu lastentoiminta: #UlkonaKuinLumiukko -kampanja jatkuu tänä talvena ja sen kunniaksi profiilikuvammekin komistuivat. Tutustu kampanjaan jo etukäteen: www.suomenlatu.fi/lumiukko ja anna mielikuvituksesi lentää!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Angry Birds Go Snow -kiertue tulee taas! Tapahtumien tavoitteena on innostaa ja liikuttaa lapsia sekä heidän perheitään iloisella ja monipuolisella tavalla. Tärkein tavoite on punaiset posket lapsen hymyilevillä kasvoilla. Katso kiertueen paikkakunnat ja ajankohdat sivulta https://www.suomenlatu.fi/angrybirds-go-snow/etusivu.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumien hiihtokouluissa innostutaan talvisesta ulkoliikunnasta leikin kautta ja opitaan hiihdon perustaitoja. Jos tämä hauska lasten ja perheiden ulkoilumuoto kiinnostaa, tule mukaan Muumien hiihtokoulun ohjaajakurssille. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Koulutuspaikat ja -ajankohdat sekä lisätietoa löytyy sivulta https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/kouluttaudu.html.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Härkätien Vaeltajat ovat oivaltaneet yksinkertaisen reseptin, jolla eri-ikäiset saadaan yhdessä liikkeelle. "Tavallinen puuha on kovasti tykättyä, kun vaan joku järjestää", toteaa yhdistyksen sihteeri Marjo Mäkinen.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tulispa tänään äkkiä pimeää... Testaa kuinka hämärä tyyppi olet ja kesytä kaamos kaveriksi!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Käykää kirjaamassa perheenne metsäkäynnit ja retket listalle. Näin olette mukana suojelemassa jokamiehenoikeuksia ja viemässä ne Unescon listalle!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumitkin nukkuvat yön ulkona 8.9., nukutko sinä? Samalla voit osallistua syyskuiseen ulkoiluhaasteeseemme ja Muumi -aiheisen palkinnon arvontaan jakamalla kuvan Instagramissa tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta #nukuyoulkona (Facebook ja Instagram eivät ole osallisina arvonnassa)