Perheliikunta

Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia

Väsyttää. Kauhea aikatauluhässäkkä. Huono sää. Ei huvita. 

Kaikilla on päiviä, jolloin liikkuminen ei tule edes mieleen, mutta usein liikunnan vaikein vaihe on juuri liikkeelle lähteminen. Samaan aikaan monessa perheessä halutaan panostaa lasten laadukkaaseen ja tavoitteelliseen harrastustoimintaan ja siihen uhrataan runsaasti aikaa ja rahaa tai tuskaillaan niiden puutetta. Helposti voi jäädä huomaamatta, että oman kodin ympäristö ja luonto on ilmainen puuhamaa, jossa aikuiset ja lapset voivat liikkua yhdessä.

Vai millaisia ajatuksia herättävät pulkkamäki, metsäretki, frisbeegolf, talvirieha tai pyöräily? Hauskaa yhdessäoloa, jossa liikunta on mukana kuin varkain.  

 

Ajankohtaista

Vauvasta vaariin ja mummosta mukeloon -leiri

Tunturikerho Tsietsa järjestää jo 11. VaVa -leirin, jossa lapset isovanhempineen pääsevät opettelemaan erätaitoja ja kokemaan elämyksiä luonnon helmassa. Lisätietoja täältä.

Perheliikunnan kehittämishanke

Suomen Ladussa käynnistyi syksyllä 2016 kolmevuotinen Perheliikunnan kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää erityisesti matalan kynnyksen toimintaa perheille. Hanke saa Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta. Lisää tietoa hankkeesta löydät täältä

Perheliikunta tutuksi -kurssit 2017 Suomen Ladun jäsenyhdistyksille

23.3.17 Helsinki (klo 17.30-20.30)

1.4.17 Kouvola (klo 10-13)

8.4.17 Kuopio (klo 10-13)

5.8.17 Kajaani (klo 10-15)

Perheliikunta tutuksi -kurssit on tarkoitettu Suomen Ladun jäsenyhdistysten toimijoille. Kurssit ovat maksuttomia. Kurssilla perehdytään perheliikunnan erityispiirteisiin ja saadaan käytännön vinkkejä perheliikuntaan eri vuodenaikoina. Olipa yhdistyksesi perheliikunta pientä, suurta tai jopa olematonta - tule rohkeasti mukaan ja sukella palkitsevan perhetoiminnan pariin. 

Lisätiedot: Susanne Blomqvist, Perheliikunnan kehittämishanke, susanne.blomqvist@suomenlatu.fi, p. 044 722 6322