Partioaitta lahjoittaa lähes 100 000 euroa ympäristönsuojeluun

Partioaitta lahjoittaa lähes 100 000 euroa ympäristönsuojeluun

to 25. tammikuuta 2018 12.29.00

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee merkittävän panostuksen suomalaiseen ympäristönsuojeluun lahjoittamalla yhteensä 94 464 euroa kolmelle ympäristönsuojeluun erikoistuneelle taholle. Nämä ovat Pidä Saaristo Siistinä ry (44 398 €, 47 %), Suomen Ladun Metsämörritoiminta (27 395 € 29 %) sekä Metsähallituksen ylläpitämän Kiilopään reitin kunnostus (22 671 €, 24%).

Merkittävä lahjoitus koostuu Partioaitan kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joiden loppusummasta Partioaitta tilittää 1 % Ympäristöbonuksena klubilaisten itse valitsemiin luonnonsuojelu- ja yhteiskuntavastuukohteisiin. Ympäristöbonus on osa Partioaitan kestävän kehityksen periaatteiden mukaista liiketoimintaa.

”Asiakkaitamme, henkilökuntaamme ja omistajiamme yhdistää rakkaus luontoa ja siellä liikkumista kohtaan. Syy tähän on yksinkertainen: haluamme olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta – se on vastuumme ja velvollisuutemme”, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

Ympäristöbonuksen lahjoituskohteiksi valitaan voittoa tavoittelemattomia, pieniä organisaatioita, jotka edistävät eri ikäisten ihmisten ulkoiluharrastusta sekä ympäristön hyvinvointia. 

"Kertynyt Ympäristöbonus ylittää odotuksemme ja olemme Suomen Ladussa todella innoissamme mahdollisuuksista, jotka metsämörritoiminta bonuksen myötä saa" koulutuspäällikkö Nina Räike Suomen Ladusta sanoo. 

"Metsämörri on ollut Suomen Ladussa vuodesta 1992 saakka ja olemme pitkäjänteisesti työskennelleet sen parissa. Metsämörri on satuhahmo, joka innostaa lapset luontoon leikkimään, liikkumaan ja seikkailemaan. Kaiken perusta on ohjaajakoulutus, jota kehitämme jatkuvasti. Peruskurssin lisäksi on tarjolla erilaista täydennyskoulutusta. Oman rikkautensa toimintaan tuo jäsenyhdistyksemme Metsämörriohjaajat ry, joka on tunteella ja taidolla ollut mukana kaikki nämä vuodet."

Kaiken kaikkiaan Suomen Latu on vuosien saatossa kouluttaneet n. 14 000 metsämörriohjaajaa ja 31 % Suomen päiväkodeista on mukana toiminnassa. Tällä hetkellä Metsämörritoiminta painottuu päiväkoteihin.

"Partioaitan ympäristöbonuksella haluamme lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua metsämörritoimintaan. Lähdemmekin tukemaan Suomen Ladun jäsenyhdistysten toimintaa ja vapaaehtoistyötä mm. kouluttamalla uusia Metsämörri ja -vaeltajaohjaajia ja tarjoamalla lapsiryhmille varusteita  metsätoimintaan. Ilo, leikki ja mielikuvitus ovat mörritoiminnan kulmakiviä ja näitä periaatteita itsekin noudattaen, keksimme varmasti jotain uutta ja innostavaa, jolla saamme toimintaa laajenemaan", Räike kuvailee. 

"Valtavan suuri kiitos Partioaitalle ja kaikille 365-klubilaisille! Hoi kolikok, kuten Metsämörri sanoo." 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Metsämörri

Kolokok,hitaasti hyvää tulee.
Kiireettömyys on avainsana, lapset kasvavat ja ovat hyvin nopeasti päätäntävaltaisissa tehtävissä.
Iloiten ympäristön suojeluun,laulun ja riemun ympyröissä.

- to 25. tammikuuta 2018 15.29.29

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tänään, maaliskuun 21. päivänä, vietetään YK:n Maailman metsäpäivää. Teemana on Metsät ja koulutus – Opi rakastamaan metsiä. Metsämörritoiminnassa lapset kasvattavat mäntyjä maailman metsien kunniaksi. LUe lisää: https://smy.fi/artikkeli/lapset-kasvattavat-mantyja/

 

Suomen Latu lastentoiminta: Uusia taitoja kesäksi, ilmoittaudu nyt! Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi (8 x 45 min, 1 op) 27.4.2019 Helsinki, ilmoittaudu viimeistään 6.4. 4.5.1019 Lahti, ilmoittaudu viimeistään 14.4. 24.8.2019 Joensuu, ilmoittaudu viimeistään 4.8 Lisätiedot ja ilmoittautuminen https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/kouluttaudu.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Hoi kolikok! Lähde mukaan Metsämörritoimintaan ja kouluttaudu Metsämörriohjaajaksi! Kurssilla saat perustaidot ohjaajana toimimiseen sekä perehdyt lasten luontokasvatukseen ja varustetietouteen. Kevään Metsämörriohjaajan peruskurssit Helsingissä, Tampereella ja Kouvolassa, ilmoittautuminen käynnissä nyt! Helsinki 29.3 ja 5.4, ilmoittaudu 27.3. mennessä Tampere 6.-7.4, ilmoittaudu 21.3. mennessä Kouvola 13.-14.4, ilmoittaudu 28.3. mennessä https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/metsamorri/kouluttaudu.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Oletko sinäkin metsämörriohjaaja? Kerro se meille päivittämällä uusi kehys profiilikuvaasi! PS. Myös koko Lastentoiminnan tiimillä on Metsämörriohjaajan peruskurssi suoritettuna.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Lastentoiminnan koko tiimi talvitunnelmissa.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tunnetko jo Metsämörrin? Tämä satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Keskeistä toiminnassa on ilo, kiireettömyys ja kokemuksellisuus. Lue lisää, kouluttaudu ohjaajaksi ja tule mukaan! - suomenlatu.fi/metsämörri

 

Suomen Latu lastentoiminta: Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi (8 x 45min) on päivitettty uusimman esiopetuksen opetussunnitelman mukaiseksi. Uusi materiaali sisältää mm. 50 säänkestävää tehtäväkorttia. Lue lisää ja Ilmoittaudu mukaan: https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/metsamorri/kouluttaudu.html#esiopetus Seuraavat kurssipaikat: 13.4.2019 Helsinki, ilmoittautuminen päättyy 24.3. 3.5.2019 Oulu, ilmoittautuminen päättyy 14.4. 25.5.2019 Turku, ilmoittautuminen päättyy 5.5.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonto on upea toimintaympäristö! Luonnossa kotonaan on varhaiskasvatusta, jossa tärkein toimintaympäristö on luonto. Tule peruskurssille oppimaan ja innostumaan. Helsingin kurssin (16.-17.3.) ilmoittautuminen jatkuu vielä tämän viikon. https://www.lyyti.fi/reg/Luonnossa_kotonaan_peruskurssi_161732019_Helsinki_2724 ps. Planeettatutkimuksissa appelsiinin täytettyä auringon tehtävänsä, maistui sen mehu niiiiin makoisalle.