Partioaitta lahjoittaa lähes 100 000 euroa ympäristönsuojeluun

Partioaitta lahjoittaa lähes 100 000 euroa ympäristönsuojeluun

to 25. tammikuuta 2018 12.29.00

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee merkittävän panostuksen suomalaiseen ympäristönsuojeluun lahjoittamalla yhteensä 94 464 euroa kolmelle ympäristönsuojeluun erikoistuneelle taholle. Nämä ovat Pidä Saaristo Siistinä ry (44 398 €, 47 %), Suomen Ladun Metsämörritoiminta (27 395 € 29 %) sekä Metsähallituksen ylläpitämän Kiilopään reitin kunnostus (22 671 €, 24%).

Merkittävä lahjoitus koostuu Partioaitan kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joiden loppusummasta Partioaitta tilittää 1 % Ympäristöbonuksena klubilaisten itse valitsemiin luonnonsuojelu- ja yhteiskuntavastuukohteisiin. Ympäristöbonus on osa Partioaitan kestävän kehityksen periaatteiden mukaista liiketoimintaa.

”Asiakkaitamme, henkilökuntaamme ja omistajiamme yhdistää rakkaus luontoa ja siellä liikkumista kohtaan. Syy tähän on yksinkertainen: haluamme olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta – se on vastuumme ja velvollisuutemme”, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

Ympäristöbonuksen lahjoituskohteiksi valitaan voittoa tavoittelemattomia, pieniä organisaatioita, jotka edistävät eri ikäisten ihmisten ulkoiluharrastusta sekä ympäristön hyvinvointia. 

"Kertynyt Ympäristöbonus ylittää odotuksemme ja olemme Suomen Ladussa todella innoissamme mahdollisuuksista, jotka metsämörritoiminta bonuksen myötä saa" koulutuspäällikkö Nina Räike Suomen Ladusta sanoo. 

"Metsämörri on ollut Suomen Ladussa vuodesta 1992 saakka ja olemme pitkäjänteisesti työskennelleet sen parissa. Metsämörri on satuhahmo, joka innostaa lapset luontoon leikkimään, liikkumaan ja seikkailemaan. Kaiken perusta on ohjaajakoulutus, jota kehitämme jatkuvasti. Peruskurssin lisäksi on tarjolla erilaista täydennyskoulutusta. Oman rikkautensa toimintaan tuo jäsenyhdistyksemme Metsämörriohjaajat ry, joka on tunteella ja taidolla ollut mukana kaikki nämä vuodet."

Kaiken kaikkiaan Suomen Latu on vuosien saatossa kouluttaneet n. 14 000 metsämörriohjaajaa ja 31 % Suomen päiväkodeista on mukana toiminnassa. Tällä hetkellä Metsämörritoiminta painottuu päiväkoteihin.

"Partioaitan ympäristöbonuksella haluamme lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua metsämörritoimintaan. Lähdemmekin tukemaan Suomen Ladun jäsenyhdistysten toimintaa ja vapaaehtoistyötä mm. kouluttamalla uusia Metsämörri ja -vaeltajaohjaajia ja tarjoamalla lapsiryhmille varusteita  metsätoimintaan. Ilo, leikki ja mielikuvitus ovat mörritoiminnan kulmakiviä ja näitä periaatteita itsekin noudattaen, keksimme varmasti jotain uutta ja innostavaa, jolla saamme toimintaa laajenemaan", Räike kuvailee. 

"Valtavan suuri kiitos Partioaitalle ja kaikille 365-klubilaisille! Hoi kolikok, kuten Metsämörri sanoo." 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Metsämörri

Kolokok,hitaasti hyvää tulee.
Kiireettömyys on avainsana, lapset kasvavat ja ovat hyvin nopeasti päätäntävaltaisissa tehtävissä.
Iloiten ympäristön suojeluun,laulun ja riemun ympyröissä.

- to 25. tammikuuta 2018 15.29.29

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Härkätien Vaeltajat ovat oivaltaneet yksinkertaisen reseptin, jolla eri-ikäiset saadaan yhdessä liikkeelle. "Tavallinen puuha on kovasti tykättyä, kun vaan joku järjestää", toteaa yhdistyksen sihteeri Marjo Mäkinen.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tulispa tänään äkkiä pimeää... Testaa kuinka hämärä tyyppi olet ja kesytä kaamos kaveriksi!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Käykää kirjaamassa perheenne metsäkäynnit ja retket listalle. Näin olette mukana suojelemassa jokamiehenoikeuksia ja viemässä ne Unescon listalle!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumitkin nukkuvat yön ulkona 8.9., nukutko sinä? Samalla voit osallistua syyskuiseen ulkoiluhaasteeseemme ja Muumi -aiheisen palkinnon arvontaan jakamalla kuvan Instagramissa tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta #nukuyoulkona (Facebook ja Instagram eivät ole osallisina arvonnassa)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen Latu lastentoiminta toivottaa ihanaa kesää kaikille! Nauttikaa luonnosta ja hyödyntäkää vaikkapa Oppi&Ilo -sarjan Luontoon -kortteja, joita Suomen Latu on saanut olla mukana tekemässä. Pakka sisältää runsaasti luontotietoutta ja hauskoja ideoita luonnon tutkimiseen. Aurinkoisin terveisin, Nina, Reija, Susa ja Tiia

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tämä hurmaava kuva pienestä villiyrtin maistajasta voitti arvonnassa Suomen Ladun ulkoilukalenterin toukokuun kuvahaasteessa palkinnon. Nyt kesäkuussa kysymme, joko olet heittänyt talviturkkisi? Haastamme sinut pulahtamaan järveen, jokeen tai mereen. Osallistuaksesi Muumi-aiheisen palkinnon arvontaan, laita kuva uimarista Instagramiin tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta (Huom! Arvontaan osallistujien Instagram-tilin tulee olla julkinen)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen lasten metsäretkipäivää ja kansainvälistä Ulkoluokkapäivää vietetään torstaina 17.5.2018. Kannustamme kaikkia lähtemään tapahtumapäivänä lasten kanssa ulos keväiseen luontoon! Koulut ja päiväkodit voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa www.ulkoluokkapaiva.org. Annetaan lapsille mahdollisuus iloita luonnossa liikkumisesta, leikkimisestä ja oppimisesta. Lähdetään #yhdessäulos! #ulkoluokkapäivä #metsäretkipäivä #outdoorclassroomday

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonnossa voi hortoilla monella tavalla, mutta tiesitkö, että hortoilu tarkoittaa myös villiyrttiharrastusta? Suomen Ladun ulkoilukalenterin toukokuinen haaste on maistaa jotakin luonnosta löytyvää villiyrttiä. Kokeile esimerkiksi ahomansikan ja vadelman lehdistä haudutettua yrttijuomaa tai tee nokkoslettuja. Muumiaiheisen palkinnon arvontaan osallistut laittamalla toukokuun aikana kuvan villiyrtin maistajasta kuvan Instagramiin tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta. (Huom! Osallistuaksesi kisaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen.)