Partioaitta lahjoittaa lähes 100 000 euroa ympäristönsuojeluun

Partioaitta lahjoittaa lähes 100 000 euroa ympäristönsuojeluun

to 25. tammikuuta 2018 12.29.00

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee merkittävän panostuksen suomalaiseen ympäristönsuojeluun lahjoittamalla yhteensä 94 464 euroa kolmelle ympäristönsuojeluun erikoistuneelle taholle. Nämä ovat Pidä Saaristo Siistinä ry (44 398 €, 47 %), Suomen Ladun Metsämörritoiminta (27 395 € 29 %) sekä Metsähallituksen ylläpitämän Kiilopään reitin kunnostus (22 671 €, 24%).

Merkittävä lahjoitus koostuu Partioaitan kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joiden loppusummasta Partioaitta tilittää 1 % Ympäristöbonuksena klubilaisten itse valitsemiin luonnonsuojelu- ja yhteiskuntavastuukohteisiin. Ympäristöbonus on osa Partioaitan kestävän kehityksen periaatteiden mukaista liiketoimintaa.

”Asiakkaitamme, henkilökuntaamme ja omistajiamme yhdistää rakkaus luontoa ja siellä liikkumista kohtaan. Syy tähän on yksinkertainen: haluamme olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta – se on vastuumme ja velvollisuutemme”, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

Ympäristöbonuksen lahjoituskohteiksi valitaan voittoa tavoittelemattomia, pieniä organisaatioita, jotka edistävät eri ikäisten ihmisten ulkoiluharrastusta sekä ympäristön hyvinvointia. 

"Kertynyt Ympäristöbonus ylittää odotuksemme ja olemme Suomen Ladussa todella innoissamme mahdollisuuksista, jotka metsämörritoiminta bonuksen myötä saa" koulutuspäällikkö Nina Räike Suomen Ladusta sanoo. 

"Metsämörri on ollut Suomen Ladussa vuodesta 1992 saakka ja olemme pitkäjänteisesti työskennelleet sen parissa. Metsämörri on satuhahmo, joka innostaa lapset luontoon leikkimään, liikkumaan ja seikkailemaan. Kaiken perusta on ohjaajakoulutus, jota kehitämme jatkuvasti. Peruskurssin lisäksi on tarjolla erilaista täydennyskoulutusta. Oman rikkautensa toimintaan tuo jäsenyhdistyksemme Metsämörriohjaajat ry, joka on tunteella ja taidolla ollut mukana kaikki nämä vuodet."

Kaiken kaikkiaan Suomen Latu on vuosien saatossa kouluttaneet n. 14 000 metsämörriohjaajaa ja 31 % Suomen päiväkodeista on mukana toiminnassa. Tällä hetkellä Metsämörritoiminta painottuu päiväkoteihin.

"Partioaitan ympäristöbonuksella haluamme lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua metsämörritoimintaan. Lähdemmekin tukemaan Suomen Ladun jäsenyhdistysten toimintaa ja vapaaehtoistyötä mm. kouluttamalla uusia Metsämörri ja -vaeltajaohjaajia ja tarjoamalla lapsiryhmille varusteita  metsätoimintaan. Ilo, leikki ja mielikuvitus ovat mörritoiminnan kulmakiviä ja näitä periaatteita itsekin noudattaen, keksimme varmasti jotain uutta ja innostavaa, jolla saamme toimintaa laajenemaan", Räike kuvailee. 

"Valtavan suuri kiitos Partioaitalle ja kaikille 365-klubilaisille! Hoi kolikok, kuten Metsämörri sanoo." 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Metsämörri

Kolokok,hitaasti hyvää tulee.
Kiireettömyys on avainsana, lapset kasvavat ja ovat hyvin nopeasti päätäntävaltaisissa tehtävissä.
Iloiten ympäristön suojeluun,laulun ja riemun ympyröissä.

- to 25. tammikuuta 2018 15.29.29

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Vuoden 2019 Metsämörrin ohjaajakoulutukset on julkaistu www.suomenlatu.fi/metsamorri -sivuilla. Kurssitoiminnan starttaa Metsämörriohjaajan päivityskurssi 2.3. Helsingissä. Jos peruskurssin suorittamisesta on vierähtänyt jo aikaa, tule päivittämään tietosi ja innostumaan uudelleen! Saat mukaasi nykyisen metsämörriohjaajan peruskurssin materialin.

 

Suomen Latu lastentoiminta: #UlkonaKuinLumiukko -kampanja jatkuu tänä talvena ja sen kunniaksi profiilikuvammekin komistuivat. Tutustu kampanjaan jo etukäteen: www.suomenlatu.fi/lumiukko ja anna mielikuvituksesi lentää!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Angry Birds Go Snow -kiertue tulee taas! Tapahtumien tavoitteena on innostaa ja liikuttaa lapsia sekä heidän perheitään iloisella ja monipuolisella tavalla. Tärkein tavoite on punaiset posket lapsen hymyilevillä kasvoilla. Katso kiertueen paikkakunnat ja ajankohdat sivulta https://www.suomenlatu.fi/angrybirds-go-snow/etusivu.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumien hiihtokouluissa innostutaan talvisesta ulkoliikunnasta leikin kautta ja opitaan hiihdon perustaitoja. Jos tämä hauska lasten ja perheiden ulkoilumuoto kiinnostaa, tule mukaan Muumien hiihtokoulun ohjaajakurssille. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Koulutuspaikat ja -ajankohdat sekä lisätietoa löytyy sivulta https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/kouluttaudu.html.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Härkätien Vaeltajat ovat oivaltaneet yksinkertaisen reseptin, jolla eri-ikäiset saadaan yhdessä liikkeelle. "Tavallinen puuha on kovasti tykättyä, kun vaan joku järjestää", toteaa yhdistyksen sihteeri Marjo Mäkinen.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tulispa tänään äkkiä pimeää... Testaa kuinka hämärä tyyppi olet ja kesytä kaamos kaveriksi!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Käykää kirjaamassa perheenne metsäkäynnit ja retket listalle. Näin olette mukana suojelemassa jokamiehenoikeuksia ja viemässä ne Unescon listalle!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumitkin nukkuvat yön ulkona 8.9., nukutko sinä? Samalla voit osallistua syyskuiseen ulkoiluhaasteeseemme ja Muumi -aiheisen palkinnon arvontaan jakamalla kuvan Instagramissa tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta #nukuyoulkona (Facebook ja Instagram eivät ole osallisina arvonnassa)