Parhaat ulkoleikit vappurientoihin

Parhaat ulkoleikit vappurientoihin

to 30. huhtikuuta 2015 13.30.00

Vappu on iloinen juhla niin lapsille kuin aikuisille. Siihen kuuluu valtava määrä erilaisia perinteitä, jotka näkyvät asusteissa, ruokapöydässä, tapahtumissa ja kirjavana karnevaalitunnelmana.

Vappuna kokoonnutaan yhteen piknikille luonnonhelmaan, kaupungin sykkeeseen tai mökkikauden avajaisiin. Suomen Latu kokosi perinteisistä ulkoleikeistä vapputeemalla rikastetut versiot, jotka on helppo ja hauska toteuttaa melkeinpä missä tahansa.

Viisi hauskaa ulkoleikkiä vappuun

Ihmistippaleipä:
Mennään tiiviiseen piiriin ja ojennetaan molemmat kädet eteenpäin piirin keskelle. Tartutaan kummallakin kädellä eri henkilön käteen, niin että jokainen käsi löytää parin itselleen. Tämän jälkeen tarkoituksena on purkaa ”ihmistippaleipä” pitkäksi letkaksi päästämättä käsistä irti. Toimii parhaiten isommalla porukalla.

Sima-Munkki-Serpentiini:
Leikin aluksi rajataan kolme aluetta, joiden keskelle jää tyhjä tila. Alueet nimetään simaksi, munkiksi ja serpentiiniksi. Leikkijät menevät tyhjään tilaan alueiden keskelle. Valitaan leikille johtaja, joka huutaa jonkun kolmesta alueesta, jolloin leikkijät juoksevat nopeasti kyseiselle alueelle.

Pelistä putoaa, jos juoksee viimeisenä alueelle, juoksee väärälle alueelle, tai jos lähtee liikkeelle johtajan huutaessa alueen, jossa leikkijät jo ovat. Viimeiseksi jäänyt voittaa leikin ja hänestä tulee seuraava leikinjohtaja. Leikkiä voi myös ilman pudotusta.

Vappuhattuhässäkkä:
Leikkijät seisovat piirissä vappuhattu tai ylioppilaslakki päässään. Valitaan leikinjohtaja joka luettelee eri sanoja nopeasti peräkkäin. Tämän sanoessa "oikea", jokainen ottaa oikealla puolella olevan päästä hatun ja laittaa sen omaan päähänsä. Vastaavasti sanottaessa "vasen", otetaan vasemmalla puolella olevalta hattu omaan päähän. Leikinjohtaja voi luetella mitä vaan sanoja nopeasti peräkkäin, esim. rusina, kaksi, oikea, puu, lintu, sima, vasen, hiiri jne. Vain sanoihin "vasen" ja "oikea" reagoidaan.
Pelistä putoaa, jos ei reagoi vasempaan tai oikeaan tarpeeksi nopeasti tai jos ottaa hattua väärältä puolelta.

Vesi-ilmapallon kuljetus:
Aseta jalkapöytien päälle pienet vesi-ilmapallot. Tarkoituksena on kuljettaa palloja maastossa kävelemällä varovasti takaperin. Kokeile, pääsetkö nousemaan kivelle tai kannolle pudottamatta palloja!

Kätketyt käärmeet:
Piilotetaan tietty määrä serpentiinin pätkiä sovitulle luontoalueelle, jonka jälkeen parin tehtävä on etsiä ja kerätä ne. Vaihdetaan osia. Muistathan kerätä kaikki käärmeet mukaasi leikin päätteeksi.

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonto on upea toimintaympäristö! Luonnossa kotonaan on varhaiskasvatusta, jossa tärkein toimintaympäristö on luonto. Tule peruskurssille oppimaan ja innostumaan. Helsingin kurssin (16.-17.3.) ilmoittautuminen jatkuu vielä tämän viikon. https://www.lyyti.fi/reg/Luonnossa_kotonaan_peruskurssi_161732019_Helsinki_2724 ps. Planeettatutkimuksissa appelsiinin täytettyä auringon tehtävänsä, maistui sen mehu niiiiin makoisalle.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Mäenlasku on ihan parasta puuhaa talvella! Jotta se olisi kaiken hauskan lisäksi myös turvallista, Suomen Latu ja Tukes laativat yhteistyössä pulkkamäkietiketin. Artikkelista löytyy tulostettavan etiketin lisäksi myös ohje ohje pulkkamäkien tekijöille ja ylläpitäjille, vaikka latumajoille, talviriehoihin, päiväkotiin, koulunpihaan... https://www.suomenlatu.fi/uutiset/vaikuta/2019/etiketti-pulkkamaen-laskijoille.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Liikunta ja ulkoilu kuuluvat kaikille. Maliken apu- ja tukivälineet ja ohjaajat mahdollistivat myös liikuntarajoitteisten lasten perheiden osallistumisen lauantaiseen Angry Birds Go Snow -tapahtumaan Oittaalla. Ilmeet uudenlaisista elämyksistä ja onnistumisista kertoivat kaiken😍

 

Suomen Latu lastentoiminta: Haastamme kaikki nauttimaan koko Suomen lumisesta talvesta ja rakentamaan lumiukkoja. #Ulkonakuinlumiukko

 

Suomen Latu lastentoiminta: Nyt on hankielämän aika! Vauva.fi -verkkolehti kokosi Suomen Ladun perheliikunnan talviset vinkit hauskoiksi artikkeleiksi sivustolleen. Lisää vinkkejä sivulla https://www.vauva.fi/alue/vanhemmuus/arki/vapaa-aika

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen Latu on mukana Educa-messuilla Helsingissä 25.-26.1. Tule moikkaamaan meitä Metsä opettaa -osastolle 6p50.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Vuoden 2019 Metsämörrin ohjaajakoulutukset on julkaistu www.suomenlatu.fi/metsamorri -sivuilla. Kurssitoiminnan starttaa Metsämörriohjaajan päivityskurssi 2.3. Helsingissä. Jos peruskurssin suorittamisesta on vierähtänyt jo aikaa, tule päivittämään tietosi ja innostumaan uudelleen! Saat mukaasi nykyisen metsämörriohjaajan peruskurssin materialin.

 

Suomen Latu lastentoiminta: #UlkonaKuinLumiukko -kampanja jatkuu tänä talvena ja sen kunniaksi profiilikuvammekin komistuivat. Tutustu kampanjaan jo etukäteen: www.suomenlatu.fi/lumiukko ja anna mielikuvituksesi lentää!