Parhaat ulkoleikit vappurientoihin

Parhaat ulkoleikit vappurientoihin

to 30. huhtikuuta 2015 13.30.00

Vappu on iloinen juhla niin lapsille kuin aikuisille. Siihen kuuluu valtava määrä erilaisia perinteitä, jotka näkyvät asusteissa, ruokapöydässä, tapahtumissa ja kirjavana karnevaalitunnelmana.

Vappuna kokoonnutaan yhteen piknikille luonnonhelmaan, kaupungin sykkeeseen tai mökkikauden avajaisiin. Suomen Latu kokosi perinteisistä ulkoleikeistä vapputeemalla rikastetut versiot, jotka on helppo ja hauska toteuttaa melkeinpä missä tahansa.

Viisi hauskaa ulkoleikkiä vappuun

Ihmistippaleipä:
Mennään tiiviiseen piiriin ja ojennetaan molemmat kädet eteenpäin piirin keskelle. Tartutaan kummallakin kädellä eri henkilön käteen, niin että jokainen käsi löytää parin itselleen. Tämän jälkeen tarkoituksena on purkaa ”ihmistippaleipä” pitkäksi letkaksi päästämättä käsistä irti. Toimii parhaiten isommalla porukalla.

Sima-Munkki-Serpentiini:
Leikin aluksi rajataan kolme aluetta, joiden keskelle jää tyhjä tila. Alueet nimetään simaksi, munkiksi ja serpentiiniksi. Leikkijät menevät tyhjään tilaan alueiden keskelle. Valitaan leikille johtaja, joka huutaa jonkun kolmesta alueesta, jolloin leikkijät juoksevat nopeasti kyseiselle alueelle.

Pelistä putoaa, jos juoksee viimeisenä alueelle, juoksee väärälle alueelle, tai jos lähtee liikkeelle johtajan huutaessa alueen, jossa leikkijät jo ovat. Viimeiseksi jäänyt voittaa leikin ja hänestä tulee seuraava leikinjohtaja. Leikkiä voi myös ilman pudotusta.

Vappuhattuhässäkkä:
Leikkijät seisovat piirissä vappuhattu tai ylioppilaslakki päässään. Valitaan leikinjohtaja joka luettelee eri sanoja nopeasti peräkkäin. Tämän sanoessa "oikea", jokainen ottaa oikealla puolella olevan päästä hatun ja laittaa sen omaan päähänsä. Vastaavasti sanottaessa "vasen", otetaan vasemmalla puolella olevalta hattu omaan päähän. Leikinjohtaja voi luetella mitä vaan sanoja nopeasti peräkkäin, esim. rusina, kaksi, oikea, puu, lintu, sima, vasen, hiiri jne. Vain sanoihin "vasen" ja "oikea" reagoidaan.
Pelistä putoaa, jos ei reagoi vasempaan tai oikeaan tarpeeksi nopeasti tai jos ottaa hattua väärältä puolelta.

Vesi-ilmapallon kuljetus:
Aseta jalkapöytien päälle pienet vesi-ilmapallot. Tarkoituksena on kuljettaa palloja maastossa kävelemällä varovasti takaperin. Kokeile, pääsetkö nousemaan kivelle tai kannolle pudottamatta palloja!

Kätketyt käärmeet:
Piilotetaan tietty määrä serpentiinin pätkiä sovitulle luontoalueelle, jonka jälkeen parin tehtävä on etsiä ja kerätä ne. Vaihdetaan osia. Muistathan kerätä kaikki käärmeet mukaasi leikin päätteeksi.

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumien hiihtokouluissa innostutaan talvisesta ulkoliikunnasta leikin kautta ja opitaan hiihdon perustaitoja. Jos tämä hauska lasten ja perheiden ulkoilumuoto kiinnostaa, tule mukaan Muumien hiihtokoulun ohjaajakurssille. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Koulutuspaikat ja -ajankohdat sekä lisätietoa löytyy sivulta https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/kouluttaudu.html.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Härkätien Vaeltajat ovat oivaltaneet yksinkertaisen reseptin, jolla eri-ikäiset saadaan yhdessä liikkeelle. "Tavallinen puuha on kovasti tykättyä, kun vaan joku järjestää", toteaa yhdistyksen sihteeri Marjo Mäkinen.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tulispa tänään äkkiä pimeää... Testaa kuinka hämärä tyyppi olet ja kesytä kaamos kaveriksi!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Käykää kirjaamassa perheenne metsäkäynnit ja retket listalle. Näin olette mukana suojelemassa jokamiehenoikeuksia ja viemässä ne Unescon listalle!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumitkin nukkuvat yön ulkona 8.9., nukutko sinä? Samalla voit osallistua syyskuiseen ulkoiluhaasteeseemme ja Muumi -aiheisen palkinnon arvontaan jakamalla kuvan Instagramissa tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta #nukuyoulkona (Facebook ja Instagram eivät ole osallisina arvonnassa)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen Latu lastentoiminta toivottaa ihanaa kesää kaikille! Nauttikaa luonnosta ja hyödyntäkää vaikkapa Oppi&Ilo -sarjan Luontoon -kortteja, joita Suomen Latu on saanut olla mukana tekemässä. Pakka sisältää runsaasti luontotietoutta ja hauskoja ideoita luonnon tutkimiseen. Aurinkoisin terveisin, Nina, Reija, Susa ja Tiia

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tämä hurmaava kuva pienestä villiyrtin maistajasta voitti arvonnassa Suomen Ladun ulkoilukalenterin toukokuun kuvahaasteessa palkinnon. Nyt kesäkuussa kysymme, joko olet heittänyt talviturkkisi? Haastamme sinut pulahtamaan järveen, jokeen tai mereen. Osallistuaksesi Muumi-aiheisen palkinnon arvontaan, laita kuva uimarista Instagramiin tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta (Huom! Arvontaan osallistujien Instagram-tilin tulee olla julkinen)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen lasten metsäretkipäivää ja kansainvälistä Ulkoluokkapäivää vietetään torstaina 17.5.2018. Kannustamme kaikkia lähtemään tapahtumapäivänä lasten kanssa ulos keväiseen luontoon! Koulut ja päiväkodit voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa www.ulkoluokkapaiva.org. Annetaan lapsille mahdollisuus iloita luonnossa liikkumisesta, leikkimisestä ja oppimisesta. Lähdetään #yhdessäulos! #ulkoluokkapäivä #metsäretkipäivä #outdoorclassroomday