Muumiperheen ulkoilukoulut mukana Nuku yö ulkona -tapahtumissa

Muumiperheen ulkoilukoulut mukana Nuku yö ulkona -tapahtumissa

ma 12. kesäkuuta 2017 14.06.00

Muumiperheen retkeilytapahtumissa perheet leikkivät ja ulkoilevat Muumilaakson tarinoiden innoittamina.

Muumit ovat mukana seuraavien 18 yhdistyksen Nuku yö ulkona -tapahtumissa.  Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Lisätietoa löydät yhdistyksen nettisivuilta.

Yhdistykset:

Auranmaan Latu
Espoon Latu
Joensuun Latu
Juankosken Kuntoilijat ry
Kemin Latu ry
Kouvolan Latu
Maaselän Latu
Mikkelin Latu ry
Olavin retkeilijät
Porkkalan Latu
Raision Rinkka
Riihilatu
Tervolan Ulkoilijat ry
Turun Latu
Töysän Talsijat
Vaasan Latu
Vantaan Latu
Ylivieskan Latu

NUKU YÖ ULKONA – Luonnonpäivän kunniaksi. Suomen Latu haastaa Luonnonpäivänä, lauantaina 17. kesäkuuta 2017 suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla.

 

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonnossa kotonaan -toiminta on ollut tärkeässä roolissa ulkoilun ja luontotoiminnan vahvistumisessa varhaiskasvatuksessa. Tänä syksynä juhlitaan 20-vuotista taivalta. Lue, mistä kaikki sai alkunsa!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Oletko jo kokeillut paistaa tikkupullia nuotiolla? Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi tässä resepti herkullisiin tikkupulliin, ei muuta kuin viikonloppuna ulos nuotiolle kokeilemaan!🌲 Tikkupullat: • 2 dl maitoa (vesikin käy) • 3 rkl sulatettua voita tai juoksevaa voita • ½ tl suolaa • 3 rkl sokeria • 2,5 tl leivinjauhetta tai reilu tl kuivahiivaa • ½ tl kardemummaa • 5-6 dl vehnäjauhoja • Hillo ja kermavaahto paistettuun tikkupullaan • grillitikku, makkaratikku tai muu tukeva tikku 2 dl nestemäärällä saadaan taikinasta n. 12 tikkupullaa. Taikinan teko on erittäin helppoa: kaikki ainekset sekaisin ja vatkaten. Jauhoja on tarpeeksi, kun taikina ei tartu sormiin. Nuotiopaikalla pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pötköjä, jotka kieritetään grillitikun ympärille. Hyvä määrä taikinaa yhteen pullaan on n. kananmunan kokoinen pala. Kieritä taikina tikkuun niin, että kierteet menevät päällekkäin. Paista tikkupullia mieluiten hiilloksen päällä 10-15 cm etäisyydellä 10-15 minuutin ajan. Tikkupulla on valmis, kun se lähtee helposti tikusta irti. Kun paistunut tikkupulla vedetään pois tikusta, saa tikun jättämään reikään lisättyä hilloa. Dippaa pullaa myös kermavaahtoon. P.S. Jos yrität paistaa liian nopeasti liian kuumassa saat vain pinnalta palaneen ja sisältä raa’an tikkupullan, joten maltti on valttia! Harjoitus tekee mestarin 😉 (ohje: https://www.partioaitta.fi/oppaat/retkeilijan-reseptit/)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Syksyinen luonto on täynnä mielenkiintoista tutkittavaa. Mörrimetsän A5-kokoinen syksyvihkonen sisältää paljon ideoita syyskauden metsäretkille. Tilaa uusi suomenkielinen painos kaupastamme! 🍂🍁🍄