Muumien ulkoilukoulut

Suomen Ladun Muumien ulkoilukouluissa lapset ja perheet liikkuvat monipuolisesti luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Toiminta on lapsilähtöistä ja luonnossa seikkaillaan leikkien ja liikunta- sekä retkeilytaitoja oppien. Muumilaakson asukkaiden innoittamana tutustutaan hiihtoon, lumikenkäilyyn ja retkeilyyn ja saadaan elämyksiä upeasta luonnosta.

Muumien ulkoilukoulut sopivat mainiosti osaksi yhdistysten ja seurojen toimintaa. Varhaiskasvatuksessa ja kouluissa ne toimivat osana opetusta sekä tarjoavat toimintamuodon lasten liikunta- ja sosiaalisten taitojen harjoitteluun. Ulkoilukoulut soveltuvat hyvin toteutettaviksi myös vanhempien lasten tai erityislasten kanssa. Lapsena saatu kipinä ulkona liikkumiseen ja retkeilyyn säilyy läpi elämän.

Juhlavuosi 2017

Suomen Ladun ja Muumien yhteistyötä tulee vuonna 2017 täyteen 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Latu julkaisee yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Tammen kanssa neliosaisen Muumipeikon retket -kirjasarjan, jonka ensimmäinen ja toinen osa on jo julkaistu.

Juhlavuosi näkyy myös esimerkiksi Latu & Polku -lehden sivuilla ja latuyhdistyksien Luonnon päivät 2017 -tapahtumissa. 

Lisäksi kaikkiin Suomen päiväkoteihin on tammikuussa lähetetty Juhlavuoden lehti, joka sisältää ohjeet Muumien ulkoilukoulun retkien järjestämiseksi, artikkeleita lasten liikuttamisesta luonnossa sekä Muumi-julisteen.

Muumien juhlavuoden postitus päiväkodeille

Lataa tästä Muumien ulkoilukoulujen diplomi

Vie ryhmäsi retkelle ja osallistu arvontaan

Juhlavuoteen osallistuvien ryhmien kesken arvomme muumiaiheisia palkintoja vuoden 2017 Luonnonpäivinä. Lisäksi arvomme kolme palkintopakettia 15.12. mennessä osallistuneiden ryhmien kesken.

Tutustu tästä pariin Muumien ulkoilukoulun malliretkeen ja toteuta oma muumiteemainen retki!

Ilmoita ryhmäsi tiedot lomakkeella. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, jonka lisäksi heidät julkistetaan Facebookissa.