Maailman suurin hiihtokoulu tuo myös muumit laduille

Maailman suurin hiihtokoulu tuo myös muumit laduille

pe 20. tammikuuta 2017 12.49.00

Muumiperheen hiihtokouluissa käydään hauskasti ja lapsilähtöisesti läpi hiihdon perusasiat ja -tekniikat.

"Hiihtokoulussa liikutaan monipuolisesti ja leikitään suksilla erilaisia hiihtoleikkejä, lastentoiminnan suunnittelija Tiia Eskelinen kertoo."

Tänä vuonna Muumien ja Suomen ladun yhteistyötä tulee täyteen 60 vuotta. Juhlavuosi näkyy muun muassa tuoreena Muumipeikon retket -kirjasarjana, jonka ensimmäinen osa, Talviretki Pikku Myyn kanssa, on jo julkaistu.

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät kaikkiaan yli 60 tapahtumaa Maailman suurimman hiihtokoulun aikana. Päätapahtuma järjestetään Paloheinässä, Helsingissä. Kaikki tapahtumat alkavat klo 10 ja niistä löytää lisätietoa Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

Nouse siis suksille 4.2. Hiihtää voi tapahtumien lisäksi vaikka takapihalla, farkuissa tai verkkarihousuissa.

suomenlatu.fi/hiihtokoulu

Seuraavilla paikkakunnilla järjestetään Muumiperheen hiihtokoulu -tapahtuma:

Espoon Latu Espoo
Iisalmen Latu, Iisalmi
Imatran Lapinkävijät, Imatra
Joensuun Latu, Joensuu
Juankosken Kuntoilijat, Juankoski
Järvenpään Latu, Järvenpää
Kaakon Latu, Miehikkälä
Kajaanin Latu, Paltaniemi
Karhulan Latu, Kotka
Karstulan Seudun Samoilijat, Karstula
Kemin Latu, Kemi
Kokkolan Latu, Kokkola
Kouvolan Latu, Kouvola
Kuortaneen Latu, Kuortane
Lakeuden Latu, Seinäjoki
Laturetkeilijät, Jämsä
Lestijoen Latu, Kannus
Laitla Liikkuja, Laitila
Loimaan latu, Mellilä
Maaselän latu, Reisjärvi
Mikkelin Latu, Mikkeli
Myllykosken latu, Inkeroinen
Ounasvaaran Latu, Rovaniemi
Pielisen Latu, Lieksa
Pikomalan Retkeilijät, Helsinki
Puijon Latu, Kuopio
Pyhäjärven Liikkujat, Vesikoski
Rauman Latu, Rauma
Riihilatu, Riihimäki
Saarijärven Latu, Saarijärvi
Saimaan Latu, Lappeenranta
Saariston Polku, Parainen
Suonenjoen latu, Suonenjoki
Tervolan Ulkoilijat, Tervola
Tiirismaan Latu, Hollola
Turun Latu, Turku
Töysän Talsijat, Töysä
Vantaan Latu, Vantaa
Vammalan Retkeilijät, Sastamala
Vaasan Latu, Vaasa
Äetsän Kunto -81, Sastamala

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonnossa kotonaan -toiminta on ollut tärkeässä roolissa ulkoilun ja luontotoiminnan vahvistumisessa varhaiskasvatuksessa. Tänä syksynä juhlitaan 20-vuotista taivalta. Lue, mistä kaikki sai alkunsa!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Oletko jo kokeillut paistaa tikkupullia nuotiolla? Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi tässä resepti herkullisiin tikkupulliin, ei muuta kuin viikonloppuna ulos nuotiolle kokeilemaan!🌲 Tikkupullat: • 2 dl maitoa (vesikin käy) • 3 rkl sulatettua voita tai juoksevaa voita • ½ tl suolaa • 3 rkl sokeria • 2,5 tl leivinjauhetta tai reilu tl kuivahiivaa • ½ tl kardemummaa • 5-6 dl vehnäjauhoja • Hillo ja kermavaahto paistettuun tikkupullaan • grillitikku, makkaratikku tai muu tukeva tikku 2 dl nestemäärällä saadaan taikinasta n. 12 tikkupullaa. Taikinan teko on erittäin helppoa: kaikki ainekset sekaisin ja vatkaten. Jauhoja on tarpeeksi, kun taikina ei tartu sormiin. Nuotiopaikalla pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pötköjä, jotka kieritetään grillitikun ympärille. Hyvä määrä taikinaa yhteen pullaan on n. kananmunan kokoinen pala. Kieritä taikina tikkuun niin, että kierteet menevät päällekkäin. Paista tikkupullia mieluiten hiilloksen päällä 10-15 cm etäisyydellä 10-15 minuutin ajan. Tikkupulla on valmis, kun se lähtee helposti tikusta irti. Kun paistunut tikkupulla vedetään pois tikusta, saa tikun jättämään reikään lisättyä hilloa. Dippaa pullaa myös kermavaahtoon. P.S. Jos yrität paistaa liian nopeasti liian kuumassa saat vain pinnalta palaneen ja sisältä raa’an tikkupullan, joten maltti on valttia! Harjoitus tekee mestarin 😉 (ohje: https://www.partioaitta.fi/oppaat/retkeilijan-reseptit/)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Syksyinen luonto on täynnä mielenkiintoista tutkittavaa. Mörrimetsän A5-kokoinen syksyvihkonen sisältää paljon ideoita syyskauden metsäretkille. Tilaa uusi suomenkielinen painos kaupastamme! 🍂🍁🍄