Koko perheen ulkoiluvinkit hiihtolomalle

Koko perheen ulkoiluvinkit hiihtolomalle

pe 17. helmikuuta 2017 11.00.00

Myös Keppisten perhe viettää parhaillaan hiihtolomaa ja näyttää mallia, kuinka vinkit toteutetaan

Keppisten perhe suosittelee: viisi ulkoiluvinkkiä hiihtolomalle

Lumilabyrinttihippa

Keppiset ovat yhteistuumin tallanneet leikkiä varten kuvion lumeen. Kaisa on hippa ja koittaa saada lumipolkuja pitkin juoksentelevia perheenjäseniään kiinni. Kokeile rakentaa lumilabyrintti. Saatko sinä ystäväsi kiinni labyrintissa?

Jäniskuninkaan jälkipolku

Mikähän eläin tästä on mennyt,  pohtii perheen isä, Keijo Keppinen. Hän lähtee seuraamaan painaumia lumessa. Löydätkö sinä mystisiä jälkiä hangesta? Minne ne johtavat ja kuka ne on tehnyt?

Pakkasherran puuhahmot

Kaisa taiteili oksalle lumipöllön. Koristele lähimetsän puita muotoilemalla lumesta eläimiä tai muita hahmoja ilahduttamaan metsän asukkeja.

Pulkkamäkeen!

Mäenlasku on monelle talven suosikkijuttu. Keppisetkin viihtyvät pulkkamäessä ja Kaapo innostuu kokeilemaan lumilautailua. Etsi mieluisa mäki ja kokeile laskea sitä eri tyyleillä ja välineillä.

Napapiirin rakennusmestarit

Lumesta voi rakentaa monenlaista. Kaisa ja Kerttu valmistavat lumilinnaa ja Keijo on naamioitunut lumiukoksi. Kokeile mitä kaikkea sinä keksitkään rakentaa lumesta!

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tänään, maaliskuun 21. päivänä, vietetään YK:n Maailman metsäpäivää. Teemana on Metsät ja koulutus – Opi rakastamaan metsiä. Metsämörritoiminnassa lapset kasvattavat mäntyjä maailman metsien kunniaksi. LUe lisää: https://smy.fi/artikkeli/lapset-kasvattavat-mantyja/

 

Suomen Latu lastentoiminta: Uusia taitoja kesäksi, ilmoittaudu nyt! Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi (8 x 45 min, 1 op) 27.4.2019 Helsinki, ilmoittaudu viimeistään 6.4. 4.5.1019 Lahti, ilmoittaudu viimeistään 14.4. 24.8.2019 Joensuu, ilmoittaudu viimeistään 4.8 Lisätiedot ja ilmoittautuminen https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/kouluttaudu.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Hoi kolikok! Lähde mukaan Metsämörritoimintaan ja kouluttaudu Metsämörriohjaajaksi! Kurssilla saat perustaidot ohjaajana toimimiseen sekä perehdyt lasten luontokasvatukseen ja varustetietouteen. Kevään Metsämörriohjaajan peruskurssit Helsingissä, Tampereella ja Kouvolassa, ilmoittautuminen käynnissä nyt! Helsinki 29.3 ja 5.4, ilmoittaudu 27.3. mennessä Tampere 6.-7.4, ilmoittaudu 21.3. mennessä Kouvola 13.-14.4, ilmoittaudu 28.3. mennessä https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/metsamorri/kouluttaudu.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Oletko sinäkin metsämörriohjaaja? Kerro se meille päivittämällä uusi kehys profiilikuvaasi! PS. Myös koko Lastentoiminnan tiimillä on Metsämörriohjaajan peruskurssi suoritettuna.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Lastentoiminnan koko tiimi talvitunnelmissa.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tunnetko jo Metsämörrin? Tämä satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Keskeistä toiminnassa on ilo, kiireettömyys ja kokemuksellisuus. Lue lisää, kouluttaudu ohjaajaksi ja tule mukaan! - suomenlatu.fi/metsämörri

 

Suomen Latu lastentoiminta: Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi (8 x 45min) on päivitettty uusimman esiopetuksen opetussunnitelman mukaiseksi. Uusi materiaali sisältää mm. 50 säänkestävää tehtäväkorttia. Lue lisää ja Ilmoittaudu mukaan: https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/metsamorri/kouluttaudu.html#esiopetus Seuraavat kurssipaikat: 13.4.2019 Helsinki, ilmoittautuminen päättyy 24.3. 3.5.2019 Oulu, ilmoittautuminen päättyy 14.4. 25.5.2019 Turku, ilmoittautuminen päättyy 5.5.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonto on upea toimintaympäristö! Luonnossa kotonaan on varhaiskasvatusta, jossa tärkein toimintaympäristö on luonto. Tule peruskurssille oppimaan ja innostumaan. Helsingin kurssin (16.-17.3.) ilmoittautuminen jatkuu vielä tämän viikon. https://www.lyyti.fi/reg/Luonnossa_kotonaan_peruskurssi_161732019_Helsinki_2724 ps. Planeettatutkimuksissa appelsiinin täytettyä auringon tehtävänsä, maistui sen mehu niiiiin makoisalle.