Koko perheen ulkoiluvinkit hiihtolomalle

Koko perheen ulkoiluvinkit hiihtolomalle

pe 17. helmikuuta 2017 11.00.00

Myös Keppisten perhe viettää parhaillaan hiihtolomaa ja näyttää mallia, kuinka vinkit toteutetaan

Keppisten perhe suosittelee: viisi ulkoiluvinkkiä hiihtolomalle

Lumilabyrinttihippa

Keppiset ovat yhteistuumin tallanneet leikkiä varten kuvion lumeen. Kaisa on hippa ja koittaa saada lumipolkuja pitkin juoksentelevia perheenjäseniään kiinni. Kokeile rakentaa lumilabyrintti. Saatko sinä ystäväsi kiinni labyrintissa?

Jäniskuninkaan jälkipolku

Mikähän eläin tästä on mennyt,  pohtii perheen isä, Keijo Keppinen. Hän lähtee seuraamaan painaumia lumessa. Löydätkö sinä mystisiä jälkiä hangesta? Minne ne johtavat ja kuka ne on tehnyt?

Pakkasherran puuhahmot

Kaisa taiteili oksalle lumipöllön. Koristele lähimetsän puita muotoilemalla lumesta eläimiä tai muita hahmoja ilahduttamaan metsän asukkeja.

Pulkkamäkeen!

Mäenlasku on monelle talven suosikkijuttu. Keppisetkin viihtyvät pulkkamäessä ja Kaapo innostuu kokeilemaan lumilautailua. Etsi mieluisa mäki ja kokeile laskea sitä eri tyyleillä ja välineillä.

Napapiirin rakennusmestarit

Lumesta voi rakentaa monenlaista. Kaisa ja Kerttu valmistavat lumilinnaa ja Keijo on naamioitunut lumiukoksi. Kokeile mitä kaikkea sinä keksitkään rakentaa lumesta!

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumitkin nukkuvat yön ulkona 8.9., nukutko sinä? Samalla voit osallistua syyskuiseen ulkoiluhaasteeseemme ja Muumi -aiheisen palkinnon arvontaan jakamalla kuvan Instagramissa tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta #nukuyoulkona (Facebook ja Instagram eivät ole osallisina arvonnassa)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen Latu lastentoiminta toivottaa ihanaa kesää kaikille! Nauttikaa luonnosta ja hyödyntäkää vaikkapa Oppi&Ilo -sarjan Luontoon -kortteja, joita Suomen Latu on saanut olla mukana tekemässä. Pakka sisältää runsaasti luontotietoutta ja hauskoja ideoita luonnon tutkimiseen. Aurinkoisin terveisin, Nina, Reija, Susa ja Tiia

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tämä hurmaava kuva pienestä villiyrtin maistajasta voitti arvonnassa Suomen Ladun ulkoilukalenterin toukokuun kuvahaasteessa palkinnon. Nyt kesäkuussa kysymme, joko olet heittänyt talviturkkisi? Haastamme sinut pulahtamaan järveen, jokeen tai mereen. Osallistuaksesi Muumi-aiheisen palkinnon arvontaan, laita kuva uimarista Instagramiin tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta (Huom! Arvontaan osallistujien Instagram-tilin tulee olla julkinen)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen lasten metsäretkipäivää ja kansainvälistä Ulkoluokkapäivää vietetään torstaina 17.5.2018. Kannustamme kaikkia lähtemään tapahtumapäivänä lasten kanssa ulos keväiseen luontoon! Koulut ja päiväkodit voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa www.ulkoluokkapaiva.org. Annetaan lapsille mahdollisuus iloita luonnossa liikkumisesta, leikkimisestä ja oppimisesta. Lähdetään #yhdessäulos! #ulkoluokkapäivä #metsäretkipäivä #outdoorclassroomday

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonnossa voi hortoilla monella tavalla, mutta tiesitkö, että hortoilu tarkoittaa myös villiyrttiharrastusta? Suomen Ladun ulkoilukalenterin toukokuinen haaste on maistaa jotakin luonnosta löytyvää villiyrttiä. Kokeile esimerkiksi ahomansikan ja vadelman lehdistä haudutettua yrttijuomaa tai tee nokkoslettuja. Muumiaiheisen palkinnon arvontaan osallistut laittamalla toukokuun aikana kuvan villiyrtin maistajasta kuvan Instagramiin tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta. (Huom! Osallistuaksesi kisaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen.)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen Ladun lastentoiminta on tänä viikonloppuna Lapsimessuilla, tällä kertaa #ihanpihalla yhdessä Neuvokas perheen kanssa. Tulkaa luupittelemaan ja hakemaan ideoita koko perheen retkeilyyn ja hyviin retkieväisiin.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Nyt ollaan ihan pihalla. Ja vähän metsässä. Kurkkaa täältä ideoita keväiseen ulkoiluun.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Vielä hieman paluuta maaliskuisiin tunnelmiin. Tässä Suomen Ladun ulkoilukalenterin maaliskuun kuvakisan voittaja. Osallistu sinäkin perheliikuntahaasteeseen ja kuvakisaan Instagramissa tunnisteilla #suomenlatu #perheliikunta. Huhtikuussa haastamme lähtemään koko perheen linturetkelle ja kuvakisan aiheena on 'Lintubongari'.