Kevätretki Muumimamman kanssa -kirja on julkaistu

Kevätretki Muumimamman kanssa -kirja on julkaistu

to 2. maaliskuuta 2017 10.43.00

Suomen Latu julkaisee Kustannusosakeyhtiö Tammen kanssa Muumipeikon retket -kirjasarjan, jonka toinen osa, Kevätretki Muumimamman kanssa, on nyt julkaistu.

Kirjoilla halutaan innostaa koko perhe yhdessä ulkoilemaan. Toinen osa johdattaa lukijat kevätretkelle. Neliosainen kirjasarja kattaa kaikki Suomen vuodenajat.

Tove Janssonin kertomuksiin pohjautuvat sadut on käsikirjoittanut Katariina Heilala ja kuvittanut Riina ja Sami Kaarla.

Jokaisen kirjan mukana tulee retkivihko, johon voi täydentää luontohavaintoja, kerätä ulkoilukokemuksia ja tehdä hauskoja tehtäviä. Retkivihkon voi myös ostaa erikseen – näin jokainen retkeilijä saa omansa.

Suomen Ladun ja Muumien yhteistyötä tulee ensi vuonna täyteen 60 vuotta.

“Yhteistyö sai alkunsa vuonna 1957 kun taiteilija Tove Jansson tarjosi Muumipeikkoa Suomen Ladun lasten hiihtokoulujen keulahahmoksi innostamaan lapsia liikkumaan talvisessa luonnossa“, Suomen Ladun lastentoiminnan koordinaattori Tiia Eskelinen kertoo.

Vuosien saatossa muumiteema on ollut vaihtelevasti esillä Suomen Ladun lastentoiminnassa. Tällä hetkellä teeman parissa voi ulkoilla ympäri vuoden, kun Muumien hiihtokoulu on saanut rinnalleen Muumien lumikenkäily- ja retkeilykoulut.

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonnossa kotonaan -toiminta on ollut tärkeässä roolissa ulkoilun ja luontotoiminnan vahvistumisessa varhaiskasvatuksessa. Tänä syksynä juhlitaan 20-vuotista taivalta. Lue, mistä kaikki sai alkunsa!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Oletko jo kokeillut paistaa tikkupullia nuotiolla? Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi tässä resepti herkullisiin tikkupulliin, ei muuta kuin viikonloppuna ulos nuotiolle kokeilemaan!🌲 Tikkupullat: • 2 dl maitoa (vesikin käy) • 3 rkl sulatettua voita tai juoksevaa voita • ½ tl suolaa • 3 rkl sokeria • 2,5 tl leivinjauhetta tai reilu tl kuivahiivaa • ½ tl kardemummaa • 5-6 dl vehnäjauhoja • Hillo ja kermavaahto paistettuun tikkupullaan • grillitikku, makkaratikku tai muu tukeva tikku 2 dl nestemäärällä saadaan taikinasta n. 12 tikkupullaa. Taikinan teko on erittäin helppoa: kaikki ainekset sekaisin ja vatkaten. Jauhoja on tarpeeksi, kun taikina ei tartu sormiin. Nuotiopaikalla pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pötköjä, jotka kieritetään grillitikun ympärille. Hyvä määrä taikinaa yhteen pullaan on n. kananmunan kokoinen pala. Kieritä taikina tikkuun niin, että kierteet menevät päällekkäin. Paista tikkupullia mieluiten hiilloksen päällä 10-15 cm etäisyydellä 10-15 minuutin ajan. Tikkupulla on valmis, kun se lähtee helposti tikusta irti. Kun paistunut tikkupulla vedetään pois tikusta, saa tikun jättämään reikään lisättyä hilloa. Dippaa pullaa myös kermavaahtoon. P.S. Jos yrität paistaa liian nopeasti liian kuumassa saat vain pinnalta palaneen ja sisältä raa’an tikkupullan, joten maltti on valttia! Harjoitus tekee mestarin 😉 (ohje: https://www.partioaitta.fi/oppaat/retkeilijan-reseptit/)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Syksyinen luonto on täynnä mielenkiintoista tutkittavaa. Mörrimetsän A5-kokoinen syksyvihkonen sisältää paljon ideoita syyskauden metsäretkille. Tilaa uusi suomenkielinen painos kaupastamme! 🍂🍁🍄