Etiketti pulkkamäen laskijoille

Etiketti pulkkamäen laskijoille

ma 4. helmikuuta 2019 15.23.00

Lähes 24 % suomalaisista laskee mäkeä pulkalla, rattikelkalla, liukurilla tai muulla sopivalla härvelillä joka talvi. Pulkkailu on mukavaa ja lähes kaikille sopivaa talvista ulkoilua!

Suomen Latu ja Tukes ovat tehneet yhdessä etiketin pulkkamäissä viilettäville laskijoille ja pienen ohjeen pulkkamäkien tekijöille ja ylläpitäjille.

"Pulkkamäkietiketti tehtiin, koska mäen lasku on helppoa ja riemukasta talviulkoilua ja onnistuu usein kodin lähellä. Pienillä huomioilla voidaan vaikuttaa paljonkin haavereiden ennalta ehkäisyyn ja siihen, että kaikilla on mäessä kivaa”, Anne Rautiainen Suomen Ladusta kertoo.

Pulkkamäkiä tehdään paljon talvitapahtumiin, talojen pihoille ja ähiliikuntapaikoille, ja muutaman mäen ylläpidosta Suomessa vastaa myös kunta. Mäkien ylläpitäjille ja niitä kasaaville tehdyllä ohjeella pyritään madaltamaan kynnystä parannella talven lumikasoja tai maaston muotoja niin, että pulkkailupaikkoja tulisi enemmän.

"Nyt kun koko Suomessa on paljon lunta ja lumikasoja, pulkkailulle on loistavat olosuhteet!" Rautiainen iloitsee.

"Liukumiseen voidaan käyttää spontaanisti yleistä kaupunki- tai luontotilaa ja siinä olevia kumpareita ja lumikasoja. Tärkeää on esimerkiksi se, ettei mäki vie tielle tai muuhun vaaralliseen paikkaan tai että mäessä ei ole esteitä, joihin voi törmätä", sanoo Jaakko Leinonen Tukesista.

"Muiden laskijoiden huomioiminen kuuluu myös hyvään mäkietikettiin", Leinonen lisää.

Yleisillä alueilla lumessa telmiessä on muistettava, että kinoksia korjataan myös pois tieltä, joten työkoneiden liikkeistä on oltava tietoinen.

Pulkkailu on hykerryttävän hauskaa. Aikuistenkin kannattaa heittäytyä mukaan!

Pulkkamäkietiketin voit ladata täältä.

Ohjeen pulkkamäkien rakentajille voit ladata täältä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Mäenlasku on ihan parasta puuhaa talvella! Jotta se olisi kaiken hauskan lisäksi myös turvallista, Suomen Latu ja Tukes laativat yhteistyössä pulkkamäkietiketin. Artikkelista löytyy tulostettavan etiketin lisäksi myös ohje ohje pulkkamäkien tekijöille ja ylläpitäjille, vaikka latumajoille, talviriehoihin, päiväkotiin, koulunpihaan... https://www.suomenlatu.fi/uutiset/vaikuta/2019/etiketti-pulkkamaen-laskijoille.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Liikunta ja ulkoilu kuuluvat kaikille. Maliken apu- ja tukivälineet ja ohjaajat mahdollistivat myös liikuntarajoitteisten lasten perheiden osallistumisen lauantaiseen Angry Birds Go Snow -tapahtumaan Oittaalla. Ilmeet uudenlaisista elämyksistä ja onnistumisista kertoivat kaiken😍

 

Suomen Latu lastentoiminta: Haastamme kaikki nauttimaan koko Suomen lumisesta talvesta ja rakentamaan lumiukkoja. #Ulkonakuinlumiukko

 

Suomen Latu lastentoiminta: Nyt on hankielämän aika! Vauva.fi -verkkolehti kokosi Suomen Ladun perheliikunnan talviset vinkit hauskoiksi artikkeleiksi sivustolleen. Lisää vinkkejä sivulla https://www.vauva.fi/alue/vanhemmuus/arki/vapaa-aika

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen Latu on mukana Educa-messuilla Helsingissä 25.-26.1. Tule moikkaamaan meitä Metsä opettaa -osastolle 6p50.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Vuoden 2019 Metsämörrin ohjaajakoulutukset on julkaistu www.suomenlatu.fi/metsamorri -sivuilla. Kurssitoiminnan starttaa Metsämörriohjaajan päivityskurssi 2.3. Helsingissä. Jos peruskurssin suorittamisesta on vierähtänyt jo aikaa, tule päivittämään tietosi ja innostumaan uudelleen! Saat mukaasi nykyisen metsämörriohjaajan peruskurssin materialin.

 

Suomen Latu lastentoiminta: #UlkonaKuinLumiukko -kampanja jatkuu tänä talvena ja sen kunniaksi profiilikuvammekin komistuivat. Tutustu kampanjaan jo etukäteen: www.suomenlatu.fi/lumiukko ja anna mielikuvituksesi lentää!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Angry Birds Go Snow -kiertue tulee taas! Tapahtumien tavoitteena on innostaa ja liikuttaa lapsia sekä heidän perheitään iloisella ja monipuolisella tavalla. Tärkein tavoite on punaiset posket lapsen hymyilevillä kasvoilla. Katso kiertueen paikkakunnat ja ajankohdat sivulta https://www.suomenlatu.fi/angrybirds-go-snow/etusivu.html