Lastentoiminta

Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa. Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutetaan. Koulujen luontoliikuntaa tuetaan Opettajan materiaalin, Avaimet luontoon -koulutuksen ja retkeilykummitoiminnan avulla. 

Lauantaina 10.6.2017 vietimme päivää Luontokeskus Haltiassa Punaisen sulan salaisuus -tapahtumassa

Tapahtumassa taiteilija Elina Puohiniemi eli Tarinatäti piirsi lauantain tapahtumassa (10.6.2017) lasten toiveiden pohjalta värityskuvan, jonka löydät tästä ladattavaksi ja tulostettavaksi omalla koneella. Värityskuva inspiroi tarinoita ja sisältää myös Metsämörrin omaan tarinaan liittyviä hahmoja. Tunnistatko hahmot? Entä huomaatko Mörrin hännän vilahduksen? Ja muistatko mitä punaisen sulan arvoituksessa tapahtuikaan? Kenelle sulka kuuluikaan?

Värittäkää kuvaa yhdessä lapsenne kanssa ja kuunnelkaa ihania tarinoita, joita kuva inspiroi! Voit auttaa lasta kysymyksillä, kuten mitähän tässä kuvassa tapahtuu? Mitä kirahvi tekee metsässä? Kenen kanssa se leikkii? Miten se tuli metsään? Anna tarinalle aikaa avautua ja kuuntele lapsen kertomusta. Lisää Tarinatädin tarinoita löytyy osoitteesta: www.tarinatäti.fi

Tapahtuman järjestivät Suomen Latu, Partioaitan 365 klubi ja Luontokeskus Haltia. Vastaava tapahtuma järjestetään uudestaan 2.9. Tervetuloa mukaan silloin! 


 Ajankohtaista  Vanhemmat uutiset

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Helsingissä perheet valtaavat jälleen Paloheinän polut. Jos olette jonkin latuyhdistyksen jäseniä, ilmoittautukaa mukaan oman tai vaikka kummimukulan kanssa! Ilmiantakaa kommenttikenttään myös muiden paikkakuntien perhelenkkejä :) http://www.helsinginlatu.fi/lajit-ja-toimintamuodot/polkujuoksu/

 

Suomen Latu lastentoiminta: Lapsiperheet pääkaupunkiseudulla huomio! Pian on aika jälleen seikkailla Metsämörrin kanssa.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Myös Afrikan tähti muuntautuu hienosti hauskaksi pihapeliksi! Tutustu Afrikan tähden ja muiden "pihalautapelien" ohjeisiin osoitteessa: www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/perheliikunta/lautapelit-pihapeleina

 

Suomen Latu lastentoiminta: Hoi pääkaupunkiseutulaiset! Nyt on hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan kajakkimelontaa aikuinen-lapsi -parina ammattitaitoisessa ohjauksessa. Suomen Ladun perheliikuntahanke on myös mukana.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Lautapelit heräävät henkiin pihapeleinä. Tällä kertaa esittelyssä Kimble! Linkin peliohjeisiin löydät videon kuvauksesta.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonnossa kotonaan (LK) on ulkoilmaelämää säällä kuin säällä ympäri vuoden. LK -tunnuksen omaavia tahoja on 21, olisiko sinun toimipaikkasi seuraava? Tule työpajaan kuulemaan LK -toiminnasta ja siitä miten hakea mukaan. Samalla saat käytännön vinkkejä lasten luontotoimintaan. Maksuton työpaja on Helsingin Pasilassa 6.9. klo 14-17. Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/Luonnossa_kotonaan_tyopaja_9517_Helsinki_6441 Lisätietoa LK -toiminnasta: www.suomenlatu.fi/luonnossakotonaan

 

Suomen Latu lastentoiminta: Meillä on Metsämörri -laatutunnus viestii laadukkaasta metsämörritoiminnasta. Hakemus ja vuosipäivitys ovat nyt kätevästi sähköisessä muodossa. Hakuaika 30.9. mennessä. Tutustu maksuttomaan tunnukseen ja hae mukaan: www.suomenlatu.fi/metsamorri > Ohjaajalle

 

Suomen Latu lastentoiminta: Melonta on hieno harrastus, joka sopii myös perheille. Hankkeemme on mukana kehittämässä Natura Vivan kanssa perhemelontaa ja elokuussa pilotoimme lajia kahtena iltana Helsingin Vuosaaressa. Ilmoittaudu mukaan!