Lastentoiminta

Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa. Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutetaan. Koulujen luontoliikuntaa tuetaan Opettajan materiaalin, Avaimet luontoon -koulutuksen ja retkeilykummitoiminnan avulla. 

 


 Ajankohtaista  Vanhemmat uutiset

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Oletko suunnittelemassa suunnistustapahtumaa lapsille tai perheille? Suunnistusliiton Olé kartalla -sivustolta löydät loistavaa materiaalia ja pohjatietoa suunnistuksen opetukseen. http://www.olekartalla.fi/

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tunturikerho Tsietsa järjestää ensi kesänä jo 11. kerran suositun Vauvasta vaariin -leirin. Kannattaa ilmoittautua pian, paikat täyttyvät nopeasti!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Viime viikonloppuna Perheliikunta tutuksi -kurssilla Kouvolassa ideoitiin, pohdittiin, heittäydyttiin ja jaettiin kokemuksia. Yhteisenä tavoitteena saada aikuiset ja lapset liikkeelle - yhdessä. Ensi lauantaina vuorossa Savo-Karjala ja Kuopio.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Kymi-Vuoksen latualueen Perheliikunta tutuksi -kurssi pidettiin lauantaina Kouvolan latupirtillä, ihanien idearikkaiden ohjaajien kanssa. Viikon päästä vuorossa Savo-Karjalan alue ja Kuopio.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Ulos Ut Out -Ympäristökasvatuksen suurtapahtuma 5.-6.6. Turussa/Sauvossa - Tänään on viimeinen päivä ilmoittautua Early Bird -hinnoin. Myös Suomen Latu on mukana tapahtumassa Muumien retkeilykoulu ja Luonnossa kotonaan -työpajoilla sekä minimessuosastolla. Tule sinäkin! www.ulos2017.fi.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Iloinen joukko Helsingin kaupungin varhaiskasvattajia teki perjantaina 24.3 Metsämörriretken Kuusiluodolle. Kevättä oli ilmassa, kurjet huutelivat ja sepelkyyhkyt tanssivat taivaalla :) Metsämörriohjaajan peruskursseilla on kivaa!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Millaisia liikkujia teidän perheessänne on? Kun tunnistat oman ja lapsesi liikkujatyypin, on helpompi löytää keinoja liikunnallisen elämäntavan vahvistamiseen. http://www.neuvokasperhe.fi/liikunta/liikkujatyypit-tunnistatko-oman-liikkujatyyppisi

 

Suomen Latu lastentoiminta: Metsämörrin ohjaajakurssit kutsuvat! Metsämörri-satuhahmon nimellä kulkevaa luontotoimintaa järjestetään 31 %:ssa päiväkodeista (Luonto lähelle ja tutuksi -kysely 2014) ja kerhomuotoisena se on suosittua mm. Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä. Tutustu Metsämörriohjaajan peruskurssiin ja innostaviin teemakursseihin. Mikäli kurssia ei löydy omalta paikkakunnalta, tiedustele mahdollisuutta tilauskurssiin. www.suomenlatu.fi/metsamorri