Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa. Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota toteutetaan varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Tunteet hukassa -metsäseikkailu on puolestaan uusi toimintamuoto, jossa luonnossa toimien opitaan tunnetaitoja. Koulujen luontoliikuntaa tuetaan Opettajan materiaalin ja jäsenyhdistysten materiaalituen avulla. 

Lisätietoa koulutuksistamme löydät kyseisen toimintamuodon Kouluttaudu -alasivulta. Toteutamme kursseja ja työpajoja myös tilauksesta. Tutustu tarjontaamme tästä. Kurssit tilataan täyttämällä tämä lomake. Lisätietoja: koulutus@suomenlatu.fi, p. 09 8567 7470.

   

 

 

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonnossa kotonaan -toiminta on ollut tärkeässä roolissa ulkoilun ja luontotoiminnan vahvistumisessa varhaiskasvatuksessa. Tänä syksynä juhlitaan 20-vuotista taivalta. Lue, mistä kaikki sai alkunsa!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Oletko jo kokeillut paistaa tikkupullia nuotiolla? Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi tässä resepti herkullisiin tikkupulliin, ei muuta kuin viikonloppuna ulos nuotiolle kokeilemaan!🌲 Tikkupullat: • 2 dl maitoa (vesikin käy) • 3 rkl sulatettua voita tai juoksevaa voita • ½ tl suolaa • 3 rkl sokeria • 2,5 tl leivinjauhetta tai reilu tl kuivahiivaa • ½ tl kardemummaa • 5-6 dl vehnäjauhoja • Hillo ja kermavaahto paistettuun tikkupullaan • grillitikku, makkaratikku tai muu tukeva tikku 2 dl nestemäärällä saadaan taikinasta n. 12 tikkupullaa. Taikinan teko on erittäin helppoa: kaikki ainekset sekaisin ja vatkaten. Jauhoja on tarpeeksi, kun taikina ei tartu sormiin. Nuotiopaikalla pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pötköjä, jotka kieritetään grillitikun ympärille. Hyvä määrä taikinaa yhteen pullaan on n. kananmunan kokoinen pala. Kieritä taikina tikkuun niin, että kierteet menevät päällekkäin. Paista tikkupullia mieluiten hiilloksen päällä 10-15 cm etäisyydellä 10-15 minuutin ajan. Tikkupulla on valmis, kun se lähtee helposti tikusta irti. Kun paistunut tikkupulla vedetään pois tikusta, saa tikun jättämään reikään lisättyä hilloa. Dippaa pullaa myös kermavaahtoon. P.S. Jos yrität paistaa liian nopeasti liian kuumassa saat vain pinnalta palaneen ja sisältä raa’an tikkupullan, joten maltti on valttia! Harjoitus tekee mestarin 😉 (ohje: https://www.partioaitta.fi/oppaat/retkeilijan-reseptit/)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Syksyinen luonto on täynnä mielenkiintoista tutkittavaa. Mörrimetsän A5-kokoinen syksyvihkonen sisältää paljon ideoita syyskauden metsäretkille. Tilaa uusi suomenkielinen painos kaupastamme! 🍂🍁🍄