Lastentoiminta

Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa. Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutetaan. Koulujen luontoliikuntaa tuetaan Opettajan materiaalin ja jäsenyhdistysten materiaalituen avulla. 

Ajankohtaista

Osallistu Talviseurantaan!

Talviseurannassa havainnoidaan talven etenemistä tarkkailemalla lumen ja jään muutoksia sekä talvella esiintyviä eläinlajeja. Tavoitteena on innostaa ihmiset ikään ja taustaan katsomatta talviseen luonnon havainnointiin ja retkeilyyn, kerätä kansalaishavaintoja sekä lisätä ilmastotietoisuutta.

Talviseuranta -sivustolta löytyy runsaasti materiaalia seurannan tueksi, esimerkiksi vinkkejä talviseurannan lajien havainnointiin ja tietoa ilmastonmuutoksesta. Lastentoiminnassa kannattaa hyödyntää etenkin Lasten Talviseuranta -havainnointikorttia, jonka voi ladata ja tulostaa nettisivuilta täältä. Talviseurannan järjestävät Luonto-Liitto ja Suomen ympäristökeskus yhteistyössä Luonnontieteellisen keskusmuseon, Helsingin ympäristöpalveluiden sekä Suomen latu Ry:n kanssa.


 Ajankohtaista  Vanhemmat uutiset

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Helmikuun perheliikunta- ja kuvahaasteen voittaja on arvottu, onnea voittajalle! Maaliskuun Ulkoilukalenterissamme Muumimamma haastaa perinneleikkeihin. Kymmenen tikkua laudalla, tervapata, polttopallo... Muistatko miten näitä leikitään? Pyydä naapurit mukaan ja leikkikää lapset ja aikuiset yhdessä! Kuvakisaan voit osallistua Instagramissa ottamalla kuvan leikkijöistä ja laittamalla tunnisteet #suomenlatu # perheliikunta.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen Ladun kevät on täynnä mielenkiintoisia kursseja. Tule mukaan ja löydä oma tapasi luontoliikuttaa lapsia ja perheitä. Sisältöinä Metsämörri, Muumien ulkoilukoulut ja Luonnossa kotonaan. Tutustu: www.suomenlatu.fi/kurssit. Nähdään kursseilla!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Vaikea uskoa näin pakkasten keskellä mutta 3.-4.3 on vuoden ensimmäinen kevätseurantaviikonloppu. Kaikki siis ulos luontoa havainnoimaan, tänäkin viikonloppuna!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Nokia on valittu Suomen perheliikuntamyönteisimmäksi kunnaksi! Muille palkintosijoille sijoittuivat Kouvola ja Tampere sekä pienen kunnan erityismaininnalla Eurajoki. Nämä kunnat edistävät perheiden liikuntaa mm. matalan kynnyksen perheliikuntaryhmillä, liikuntavälinelainaamoilla, maksuttomilla liikuntasalivuoroilla ja lähiliikuntapaikkojen kehittämisellä. Onnea kaikille palkituille hyvästä työstä! Ps. Miten sinun kuntasi edistää perheliikuntaa?

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tulkaa yhdessä kokeilemaan lumenveistoa Suomen Ladun ohjaajien johdolla. Tehdään kenttä täyteen lumitaidetta ystävänpäivä -teemalla ja ollaan ulkona kuin lumiukot. Mukaan voit ottaa omia lapioita ja muita tarvikkeita, joita voi käyttää lumenveistossa. Tapahtuma on maksuton. Tervetuloa!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Luonnossa kotonaan on varhaiskasvatuksessa ja koululaisten iltapäiväkerhoissa toteutuvaa ulkoilmaelämää säällä kuin säällä ympäri vuoden. Kevään peruskurssit kasvatus- tai opetusalan ammattilaisille 24.-25.3. Helsinki ja 7.-8.4. Rauma. Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille www.suomenlatu.fi/luonnossakotonaan.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Hämmentävä luontoilmiö on vallannut tänä talvena Suomen: Lumiukkohavaintojen määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti! Lumiukot ovat levittäytyneet kaupunkien keskustoihin, lisääntyneet lajille epätyypillisesti myös pakkasella ja uutena esiintymismuotona ovat jopa 80 yksilön laumat. Viimeisimpiä laumahavaintoja on käynyt todistamassa myös Ylen Uutis-Suomi Heinolassa (katso kohdasta 7:35). #UlkonaKuinLumiukko https://areena.yle.fi/1-4355826

 

Suomen Latu lastentoiminta: Nyt on aika tarkkailla talvista luontoa! Talviseurannassa seurataan talven etemistä ja se on tarkoitettu ihan kaikille luonnosta kiinnostuneille. Voit ilmoittaa havaintosi talvisista eläimistä, lumi- tai jäätilanteesta ja jopa lumiukoista. Ohjeet ja tietoa löytyy Talviseurannan sivuilta. www.talviseuranta.fi