Lastentoiminta

Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa. Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutetaan. Koulujen luontoliikuntaa tuetaan Opettajan materiaalin, Avaimet luontoon -koulutuksen ja retkeilykummitoiminnan avulla. 

Lauantaina 10.6.2017 vietimme päivää Luontokeskus Haltiassa Punaisen sulan salaisuus -tapahtumassa

Tapahtumassa taiteilija Elina Puohiniemi eli Tarinatäti piirsi lauantain tapahtumassa (10.6.2017) lasten toiveiden pohjalta värityskuvan, jonka löydät tästä ladattavaksi ja tulostettavaksi omalla koneella. Värityskuva inspiroi tarinoita ja sisältää myös Metsämörrin omaan tarinaan liittyviä hahmoja. Tunnistatko hahmot? Entä huomaatko Mörrin hännän vilahduksen? Ja muistatko mitä punaisen sulan arvoituksessa tapahtuikaan? Kenelle sulka kuuluikaan?

Värittäkää kuvaa yhdessä lapsenne kanssa ja kuunnelkaa ihania tarinoita, joita kuva inspiroi! Voit auttaa lasta kysymyksillä, kuten mitähän tässä kuvassa tapahtuu? Mitä kirahvi tekee metsässä? Kenen kanssa se leikkii? Miten se tuli metsään? Anna tarinalle aikaa avautua ja kuuntele lapsen kertomusta. Lisää Tarinatädin tarinoita löytyy osoitteesta: www.tarinatäti.fi

Tapahtuman järjestivät Suomen Latu, Partioaitan 365 klubi ja Luontokeskus Haltia. Vastaava tapahtuma järjestetään uudestaan 2.9. Tervetuloa mukaan silloin! 


 Ajankohtaista  Vanhemmat uutiset

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Metsämörri ja Muumi ovat jo lähteneet kohti kesän seikkailuja. Suomen Ladun lastentoiminta liittyy seikkailijoiden joukkoon lomailemaan ja palaa 24.7. Ihanaa kesäaikaa kaikille!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Toissalauantaina vietimme päivää Luontokeskus Haltiassa Punaisen sulan salaisuus -tapahtumassa. Paikalla tapahtumassa oli itse Metsämörri, joka kuvassakin loikoilee. Tarinatäti piirsi lasten toiveiden pohjalta värityskuvan, jonka löydät www.suomenlatu.fi/lastentoiminta -sivuilta. Lisäksi seikkailimme luontopolulla, pelasimme frisbeegolfia ja kokeilimme Metsämörrin heittopeliä. Tapahtuman järjestivät Suomen Latu, Partioaitan 365 klubi ja Luontokeskus Haltia. Vastaava tapahtuma järjestetään uudestaan 2.9. Jos tämä tapahtuma meni ohitsesi, tervetuloa mukaan silloin!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Hyvin koottuja ajatuksia siitä miksi mennä metsään ja viedä lapsetkin sinne.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Salamajärven metsähotellissa Wilson Kirwa kohtasi Metsämörrin. #nukuyoulkona #luonnonpaivat

 

Suomen Latu lastentoiminta: Polkujuoksu on todellakin koko perheen laji! Sen todistivat Helsingin Ladun perhepolkujuoksulenkille osallistuneet aikuiset ja lapset. Ikähaitari oli 5-40+ vuotta ja juoksun lomaan mahtui myös pientä seikkailua ja itsensä ylittämistä. Lopussa kaikki (!) halusivat vielä huiputtaa Paloheinän ison mäen.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Antoisat kaksi päivää Ulos2017 -tapahtumassa Turun linnassa ja Ahtelan nuorisokeskuksessa. Paljon uusia oppeja ja uusia tuttavuuksia. Erityisen iloinen mieli kaikista innokkaista frisbeegolf-kokeilijoista Suomen Ladun esittelypisteellä. Muumilaakson heittomestari -testissä löytyi vain kolme Herra Virkkunen -tason pelaajaa, onnittelut vielä heille ja kiitos tapahtuman järjestäjille.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Tervetuloa ratkomaan Punaisen sulan salaisus -polkua iloiseen maksuttomaan tapahtumaan Suomen Luontokeskus Haltiaan!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Varaa paikkasi nyt! Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi Haukiputaalla 19.8.2017, lisätiedot ja ilmoittautuminen https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/kouluttaudu.html