Lastentoiminta

Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa. Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutetaan. Koulujen luontoliikuntaa tuetaan Opettajan materiaalin, Avaimet luontoon -koulutuksen ja retkeilykummitoiminnan avulla. 

 


 Ajankohtaista  Vanhemmat uutiset

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumien ulkoilukoulut saivat 15 uutta ohjaajaa mahtavista Kiljavan erä- ja luonto-opaskurssilaisista. Asenne ja heittäytyminen olivat kohdillaan, kuten kuvista näkyy 😀

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumien ulkoilukoulujen sisällöt sopivat mainiosti myös varhaiskasvatukseen ja juhlavuoden kunniaksi jokaiseen Suomen päiväkotiin on alkuvuodesta postitettu Juhlavuoden lehti. Toivomme että lisää lapsia ja perheitä innostuu liikkumaan lähiluonnossa muumiteemalla ja tämä näkyisi myös latuyhdistysten Muumien hiihto-, lumikenkäily- ja retkeilykoulujen ryhmissä.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Ihanaa alkanutta viikkoa Muumien elämänviisauksien siivittämänä. Tämä sopii hyvin etenkin meille Suomen Ladun lastentoimijoille :)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Lumilajit liikuttavat perheitä Paloheinässä tiistaina 10.1. klo 17-20. Suomen Ladun pisteellä koko perhe pääsee kokeilemaan lumikenkäilyä. Nyt oli metsässä ihanan valoisaa, mutta tiistaina reitti löytyy otsalamppujen avulla ja "timanttipolkua" seuraamalla.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Hauskaan talviseen ulkoiluun perheen kanssa löytyy vaihtoehtoja rajattomasti. Tässä 10 vinkkiä Neuvokkaalta perheeltä. Suomen Ladun perheliikunnalta tulossa lähiaikoina lisää.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Nyt Paloheinässäkin on paljon lunta, joten kipinkapin kaikki lapset ja perheet ilmoittautumaan Muumien hiihtokouluihin. Ensimmäisenä Muumiperheen hiihtokoulut 14.-15.1. https://www.suomenlatu.fi/hiihtopalvelut/osallistu-kurssille/lasten-hiihtokoulut.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Lumi saapui myös Helsinkiin ja talviset touhut pääsivät valloilleen. Mikäli kaipaat ideoita ja inspiraatiota talviseen liikuntaan lasten kanssa, tule Helsinkiin Muumien lumikenkäilykoulun ohjaajakurssille 21.1. (lauantai) tai Muumien hiihtokoulun ohjaajakurssille 25.1. ja 1.2. (keskiviikot, klo 17-20). Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.suomenlatu.fi/muumit > Kouluttaudu.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Hyvää alkanutta Suomi100 -vuotta! Vuosi tarjoaa monta upeaa juhlistamisen tapaa, joista yksi on Tulevaisuuden kuusi -kampanja. Lisätietoa http://www.4h.fi/tulevaisuudenkuusi