Lastentoiminta

Luonto tarjoaa loistavan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän omaksuu terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. Lapsen tarve liikkua, kokea yhdessäoloa ja tyydyttää tiedonhaluaan toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä.

Suomen Latu tarjoaa lasten ja perheiden ulkoiluun monipuolista tukea. Materiaali ja koulutus on suunnattu varhaiskasvatukseen ja opetukseen sekä järjestön jäsenyhdistyksille. 

Ulkoiluvinkit-sivustolta löydät innostavia, valmiita ideoita luontotoimintaan. 

Metsämörri, Muumien ulkoilukoulut ja Tunteet hukassa -metsäseikkailu ovat toimintamuotoja, joiden pariin pääset ohjaajakoulutuksen kautta. Toiminnan toteutusta tukee laaja, innostava ja käytännönläheinen materiaali.

Varhaiskasvatuksen toimijoita huomioidaan Luonto toimintaympäristönä -koulutuksella joka on muunneltavissa tilaajan tarpeiden mukaan. Koulutuksen keskeinen näkökulma on Varhaiskasvatussuunnitelman ja Esiopetussuunnitelman perusteiden mukainen toiminta luonnossa. Luonnossa kotonaan -toiminta ja koulutus ovat puolestaan sinulle, joka tavoittelet luontoympäristössä toimimista luontevana osana kaikkea varhaiskasvatusta. Opettajan materiaalilla tuemme koulujen oppimisympäristöjen kehittämistä sekä luontoliikuntaa. 

Perheet ovat tärkeä toimintamme kohderyhmä ja tarjoamme perheliikuntaan laajaa materiaalia. Tutustu myös Liikkuva perhe -ohjelmaan, joka kokoaa kaikki perheliikunnan toimijatahot yhteen. Yhdenvertaista perheliikuntaa kehittää Kaikille avoin ulkoilu -hankkeemme.

Lisätietoa koulutuksistamme löydät kyseisen toimintamuodon Kouluttaudu -alasivulta. Toteutamme kursseja ja työpajoja myös tilauksesta.

Tilaa uutiskirje

X
Tietosuojaseloste