Lastentoiminta

Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa. Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutetaan. Koulujen luontoliikuntaa tuetaan Opettajan materiaalin, Avaimet luontoon -koulutuksen ja retkeilykummitoiminnan avulla. 

 


 Ajankohtaista  Vanhemmat uutiset

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Perheiden talviloman riemua Anttolanhovissa perheliikuntahankkeen ja Mikkelin Ladun kanssa. Hauskaa ulkoilua ja liikettä melkein huomaamatta, aikuiset ja lapset yhdessä. Ihan parasta!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Etelän talvilomaviikon voi aloittaa vaikka lukemalla Luonnossa kotonaan -toiminnasta Latu ja Polku -lehdestä.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Keppisten perhe näyttää mallia, kuinka hiihtolomasta otetaan kaikki irti!

 

Suomen Latu lastentoiminta: Ensimmäinen Muumien juhlavuoden arvonta on suoritettu ja muumiaiheisen palkintopaketin voitti päiväkotiryhmä Pienelä Terälahdelta, onnea! Arvomme juhlavuoteen osallistuvien ryhmien kesken palkintoja jokaisen Luonnon päivän jälkeen. Vie lapsi- tai perheryhmä muumiaiheiselle retkelle ja osallistu arvontaan osoitteessa: www.suomenlatu.fi/muumit

 

Suomen Latu lastentoiminta: Muumien ulkoilukoulujen juhlavuosi on lähtenyt vauhdilla liikkeelle! Nyt on aika ilmoittautua Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssille ja saada lasten ja perheiden retkeilyryhmät hyvään vauhtiin jo ennen kesää. Valitse tästä sopiva ajankohta ja tule mukaan!: 08.04. Turku, ilmoittautuminen päättyy 12.3.17 29.04. Mikkeli, ilmoittautuminen päättyy 26.3.17 06.05. Helsinki, ilmoittautuminen päättyy 18.4.17 06.05. Kajaani, ilmoittautuminen päättyy 9.4.17 13.05. Jyväskylä; ilmoittautuminen päättyy 9.5.17 19.08. Haukipudas, ilmoittautuminen päättyy 23.7.17 Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/muumien-ulkoilukoulut/kouluttaudu.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Ihanaa viikonloppua tämän luonnon upean taideteoksen myötä (äänet kannattaa laittaa kovalle 😉)

 

Suomen Latu lastentoiminta: Suomen Latuun on perustettu jäsenyhdistys Ulko-opet ry, joka kokoaa ulkona opettavat ja kasvattavat henkilöt yhteen. Onnea ja menestystä innokkaalle, uudelle yhdistykselle - tämän upean teeman ympärillä on mukava päästä tekemään yhteistyötä kanssanne.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Upea tapa päättää tämä työviikko: Olemme myöntäneet Luonnossa kotonaan -tunnuksen ja verkoston jäsenyyden päiväkoti Luonnossa kotonaan HaliNaperoille Kempeleeltä. Onneksi olkoon! Nyt Luonnossa kotonaan -verkostossa on mukana 20 toimipaikkaa. Otamme uusia toimijoita edelleen mukaan! www.suomenlatu.fi/luonnossakotonaan