Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa.

Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota toteutetaan varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Tunteet hukassa -metsäseikkailu on puolestaan uusi toimintamuoto, jossa luonnossa toimien opitaan tunnetaitoja. Luonto toimintaympäristönä koulutukset syventyvät varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen normien toteutumiseen lähiluonnossa. 

Suomen Ladun ulkoiluvinkit sivulta löytyy valmista materiaalia niin perheille, varhaiskasvatukseen kuin perusopetukseen. Koulujen oppimisympäristöjen kehittämistä sekä luontoliikuntaa tuetaan lisäksi Opettajan materiaalin ja jäsenyhdistysten materiaalituen avulla. 

Lisätietoa koulutuksistamme löydät kyseisen toimintamuodon Kouluttaudu -alasivulta. Toteutamme kursseja ja työpajoja myös tilauksesta. Tutustu tarjontaamme tästä. Kurssit tilataan täyttämällä tämä lomake. Lisätietoja: koulutus@suomenlatu.fi, p. 09 8567 7470.