Lastentoiminta

Lastentoiminta

Lapsen tarve tyydyttää tiedonhaluaan, liikkua ja kokea yhdessäoloa toteutuvat parhaiten luonnossa – kaikkina vuodenaikoina,  säällä kuin säällä. Luonto tarjoaa luonnollisella ja innostavalla tavalla parhaan ympäristön lapsen liikkumiselle ja oppimiselle. Lapsi oppii kiipeillen, tasapainoillen, ryömien ja hyppien luonnon monipuolisessa jumppasalissa. Samalla hän oppii terveitä elämänarvoja sekä myönteistä asennetta luontoa ja liikuntaa kohtaan. 

Suomen Ladun lasten ja perheiden toiminta on monipuolista ja laajaa. Toiminnan perustana ovat Muumien ulkoilukoulut ja metsämörritoiminta. Luonnossa kotonaan -toiminta on ulkoilmaelämää, jota varhaiskasvatuksessa ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutetaan. Koulujen luontoliikuntaa tuetaan Opettajan materiaalin, Avaimet luontoon -koulutuksen ja retkeilykummitoiminnan avulla. 

Ajankohtaista

Haku käynnissä! Lastentoiminnan kouluttajakoulutus (4op) keväällä 2018: 

Muumien hiihtokoulu, Metsämörri- tai Luonnossa kotonaan -toiminta
Lisätiedot ja hakuohjeet tästä.

 

Lauantaina 2.9.2017 vietimme päivää Luontokeskus Haltiassa Punaisen sulan salaisuus -tapahtumassa 

Taiteilija Elina Puohiniemi eli Tarinatäti piirsi tapahtumassa lasten toiveiden pohjalta värityskuvan, jonka löydät tästä ladattavaksi ja tulostettavaksi omalla koneella. Värityskuva inspiroi tarinoita ja sisältää myös Metsämörrin omaan tarinaan liittyviä hahmoja. Löydätkö sulan, metsähiiren, mittarimadon ja puolukoita? Entä huomaatko Mörrin hännän vilahduksen? Ja muistatko mitä punaisen sulan arvoituksessa tapahtuikaan? Kenelle sulka kuuluikaan? Kuvasta voi myös etsiä kuinka monta leppäkerttua löytää, tunnistaa perhosia tai voi vaikka laskea kaikki pudonneet lehdet!Värittäkää kuvaa yhdessä lapsenne kanssa ja kuunnelkaa ihania tarinoita, joita kuva inspiroi! Voit auttaa lasta kysymyksillä, kuten mitähän tässä kuvassa tapahtuu? Kukahan juoksee kovimpaa: Hevonen, koira vai jänis? Mitähän karhu syö? Kuka asuu kaatuneessa puussa?
Anna tarinalle aikaa avautua ja kuuntele lapsen kertomusta. Lisää Tarinatädin tarinoita löytyy osoitteesta: www.tarinatäti.fi

Tapahtuman järjestivät Suomen Latu, Partioaitan 365 klubi ja Luontokeskus Haltia. 


 Ajankohtaista  Vanhemmat uutiset

 Tuoreimmat lastentoiminnan Facebookista

 

Suomen Latu lastentoiminta: Marraskuussa on vielä mahdollista kouluttautua Helsingissä. Järjestämme 8. pv Luonnossa kotonaan -työpajan sekä 14. ja 21. pv Metsämörriohjaajan peruskurssin. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: 8.11. www.suomenlatu.fi/luonnossakotonaan > Kouluttaudu 14. ja 21.11. www.suomenlatu.fi/metsamorri > Kouluttaudu

 

Suomen Latu lastentoiminta: Jäsenyhdistystemme lasten ja perheiden toimijat kokoontuivat viikonloppuna Anttolassa. Tapaamisen teemoina olivat perheliikunta ja yhdenvertaisuus, joihin syvennyttiin puheenvuoroja ja vinkkejä kuullen sekä yhdessä ideoita jakaen. Yhdistystemme matalan kynnyksen luontotoimintaa arvostetaan ja tarve sille on olemassa. Tapaamisella kannustimme yhdistyksiä eteenpäin tässä tärkeässä työssä.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Onko teidän alueellanne hyvät perheliikunnan mahdollisuudet? Sirkku Juntunen on tehnyt pro gradu -tutkielman perheliikunnasta, jonka tulokset vahvistavat myös Suomen Ladun käsitystä, että perheliikunta on toivottua sekä perheiden, järjestöjen että päättäjien keskuudessa. https://www.suomenlatu.fi/uutiset/ulkoile/2017/perheliikunnalla-tuetaan-hyvinvointia-ja-saadaan-jarjestoihin-lisaa-harrastajia.html

 

Suomen Latu lastentoiminta: Ulko-opet ry jakaa Ruotsin I Ur och Skur -koulujen toiminnasta vinkkejä ulkona tapahtuvaan opetukseen. Ajatuksia aiheesta jaetaan myös yhteisesti. Tule mukaan! la 11.11. klo 14-16.30, ilmoittautumiset ulla.myllyniemi@luukku.com tai ma 13.11. klo17.30-19.30, kielenä myös englanti, ilm.:sanna.jahkola@icloud.com. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.11. Paikka: Suomen Ladun toimisto, Radiokatu 20, 00240 Helsinki.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Keski- ja Pohjois-Suomen Luonnossa kotonaan -verkosto kokoontui Liminganlahden luontokeskuksessa 30.9. Päivän teemana oli turvallisuus, jota tarkastelimme eri näkökulmista. Pääsimme myös nauttimaan Liminganlahden upeasta luonnosta. Kiitos upeille ja innokkaille osallistujille! www.suomenlatu.fi/luonnossakotonaan

 

Suomen Latu lastentoiminta: Metsämörri –laatutunnuksen hakuaika päättyy 30.9 eli vielä ehtii laittaa hakemuksen! Muistattehan että metsämörriohjaajalla on mahdollisuus hakea tunnustusta toiminnalleen. Tunnus on maksuton ja se sisältää lipun, diplomin ja vuosimerkin. Olemme täksi syksyksi uudistaneet sähköiset hakulomakkeet käyttäjäystävällisimmiksi. Lisätietoa: www.suomenlatu.fi/metsamorri -sivuilta.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Ulko-opet on jäsenyhdistyksemme, joka kokoaa ulkona opettamisesta ja toimimisesta kiinnostuneet yhteen. Lue mietteitä heidän osallistumisestaan Liikuntatieteen päiville 30.8.-1.9.2017. www.suomenlatu.fi/koululaiset -sivuilta löytyvästä pdf:stä.

 

Suomen Latu lastentoiminta: Oi, mitä ihanuutta Neuvokas perheeltä! Lempeää eläinjoogaa, joka sopii kaikille naperoista vaariin ja toteutettavaksi vaikka sammalmatolla!