Tietoa talviuinnista

Talviuintityöryhmä

Suomen Latu ja sen talviuintityöryhmä toimii talviuinnin asiantuntijana ja edistää lajia suomalaisena terveysliikuntamuotona. Työryhmä valitsee Talviuinnin SM-kilpailujen järjestäjät tuleville vuosille sekä nimeää Vuoden talviuintipaikan. Toimikunnan kausi on kolmevuotinen. Talviuintityöryhmään kuuluu 7 jäsentä, ja sen vetäjänä toimii aikuisliikunnan suunnittelija Hanna Okkonen. Työryhmän jäsenet ovat kaudella 2020-2022 Mervi Mäki-Neste, Matti Pohjamo, Anne Haanpää, Minna Okur, Virpi Hartikainen, Ulla Leppänen ja Nina Sarvana-Salmela. 

Talviuintityöryhmä jalkautuu uintipaikoille

Suomen Ladun talviuintityöryhmä jalkautuu latuyhdistysten ylläpitämille talviuintipaikoille ympäri Suomea. Työryhmän jäsenten tehtävänä on auttaa talviuintipaikan ylläpitäjiä turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Jäsenet tarkistavat uintipaikan ja antavat tarvittaessa ohjeita turvallisuuden parantamiseksi.

Jos haluat talviuintityöryhmän jäsenen vierailevan talviuintipaikallanne, laita sähköpostia hanna.okkonen@suomenlatu.fi.

Vuoden talviuintipaikka 

Suomen Latu etsii vuoden 2021 talviuintipaikkaa. Osallistu kilpailuun ja kerro mikä tekee sinun talviuintipaikastasi erityisen viihtyisän. 

Kriteereitä vuoden talviuintipaikalle:
viihtyisä, toimiva paikka, turvallinen, hyvin hoidettu, houkutteleva, avoin kaikille ja esteetön

Ilmoita ehdotuksesi Vuoden talviuintipaikasta 1.10.-31.12.2020 välisenä aikana täyttämällä tähän lokakuussa tuleva lomake. Talviuintityöryhmä valitsee Vuoden talviuintipaikka -palkinnon saajan. Palkinto luovutetaan Talviuinnin SM-kilpailuissa. 

Aikaisemmin palkitut:

  • 2014: Joensuu, Joensuun Jääkarhut ry
  • 2015: Nurmijärvi, Nurmijärven Latu ry
  • 2016: Turku, Turun Avantouimarit ry
  • 2017: Vantaa, Kuusijärvi
  • 2018: Virrat: Virtain Vaeltajat ry
  • 2019: Lieto, Villa Järvelä
  • 2020: julkistetaan 8.2.2020 Joensuussa

Tutustu talviuinnin omaan Facebook-sivuun.

Mobiilisovellus talviuinnista

Lataa puhelimeesi talviuintisovellus, jonka avulla pääset perille lajin aloittamiseen liittyvistä seikoista sekä terveysvaikutuksista. Sovelluksesta löytyy myös ohjeet Talviuinnin SM-kilpailuihin osallistuville. 
Lataa tästä >>

Materiaalit uimareille

Talviuimari-lehti 2018 (pdf)
Talviuimari-lehti 2017 (pdf)
Talviuimari -lehti 2016 (pdf) tai lue lehti Issuu-palvelussa
Talviuimari -lehti 2015 (pdf) tai lue lehti Issuu-palvelussa
Talviuimari -lehti 2014 (pdf)

Talviuimarin ohjeet (pdf)
Terveyttä talviuinnista -opas (pdf)
Terveyttä talviuinnista -luentomateriaali (pdf)