Talviuintitapahtumat

Talviuinnin SM-kilpailut

Talviuinnin SM-kilpailuja on järjestetty jo vuodesta 1989 lähtien. Vuosittain noin tuhat uimaria kilpailee karnevalistisessa tapahtumassa 25 ja 50 metrin sekä 4 x 25 m viestiuinnin matkoilla. Uintitapoina on rintauinti ja vapaauinti. Tietoa talviuinnin SM-kilpailuista, kuten sarjoista, matkoista, säännöistä sekä aiempien vuosien tulokset löydät osoitteesta talviuinninsm.fi.

Talviuinnin SM-kilpailut 3.-5.2.2023 Peurungassa. 

Vuoden 2025 Talviuinnin SM-kilpailuille haetaan järjestäjää! Kilpailut järjestetään tammi-maaliskuussa 2025. Suomen Latu tukee kilpailuiden järjestäjää kouluttamalla järjestäjiä ja vapaaehtoisia, tarjoamalla järjestelyoppaan ja mainostilaa Latu&Polku-lehdessä sekä viestimällä kilpailuista eri kanavissa. 
Hae 31.12.2022 mennessä tällä hakulomakkeella.

Talviuintikauden avajaiset 

Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut talviuintipaikat järjestävät vuosittain lokakuussa talviuintikauden avajaiset. Avajaiset on tarkoitettu ensikertalaisille, jotka pääsevät kokeilemaan talviuintia turvallisessa lajin konkarin ohjauksessa. 

Rakastu talviuintiin -viikko

Rakastu talviuintiin -viikkoa vietetään jo perinteisesti tammikuun toisella viikolla, jolloin jäsenyhdistykset järjestävät kaikillle avoimia tapahtumia omilla talviuintipaikoillaan. Lisäksi viikon aikana jaetaan runsaasti tietoa talviuinnista. Seuraavaa Rakastu talviuintiin -viikkoa vietetään 9.-15.1.2023. Lue lisää tapahtuman sivuilta!

Kansainvälinen toiminta

Lajin kansainvälinen suosio on lisääntynyt eri puolilla Eurooppaa, USA:ta sekä myös Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Myös Marokossa järjestetään talviuintitapahtuma. 

Talviuinnissa kilpaillaan myös MM-titteleistä. Talviuinnin MM-kilpailuista vastaa International Winterswimming Association (IWSA) eli Kansainvälinen Talviuintiliitto. Koska Suomen Latu ei usko IWSA:n toimivan yhdistyslain edellyttämällä tavalla, järjestö on irtisanoutunut yhteistyöstä IWSA:n kanssa.