Talviuintitapahtumat

Talviuinnin SM-kilpailut

Talviuinnin SM-kilpailuja on järjestetty jo vuodesta 1989 lähtien. Vuosittain noin tuhat uimaria kilpailee karnevalistisessa tapahtumassa 25 ja 50 metrin sekä 4 x 25 m viestiuinnin matkoilla. Uintitapoina on rintauinti ja vapaauinti. Tietoa talviuinnin SM-kilpailuista, kuten sarjoista, matkoista, säännöistä sekä aiempien vuosien tulokset löydät osoitteesta talviuinninsm.fi.

Seuraavat talviuinnin SM-kilpailut järjestetään 2.-4.2.2024 Peurungassa, samassa paikassa kuin vuoden 2023 kilpailut. Ilmoittautuminen avautuu syksyn 2023 aikana.

Talviuintikauden avajaiset 

Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut talviuintipaikat järjestävät vuosittain lokakuussa talviuintikauden avajaiset. Avajaiset on tarkoitettu ensikertalaisille, jotka pääsevät kokeilemaan talviuintia turvallisessa lajin konkarin ohjauksessa. Kaikki talviuintitapahtumat löydät tapahtumakalenteristamme. 

Rakastu talviuintiin -viikko

Rakastu talviuintiin -viikkoa vietetään jo perinteisesti tammikuun toisella viikolla, jolloin jäsenyhdistykset järjestävät kaikillle avoimia tapahtumia omilla talviuintipaikoillaan. Lisäksi viikon aikana jaetaan runsaasti tietoa talviuinnista. Lue lisää tapahtuman sivuilta!

Kansainvälinen toiminta

Lajin kansainvälinen suosio on lisääntynyt eri puolilla Eurooppaa, USA:ta sekä myös Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Myös Marokossa järjestetään talviuintitapahtuma. 

Talviuinnissa kilpaillaan myös MM-titteleistä. Talviuinnin MM-kilpailuista vastaa International Winterswimming Association (IWSA) eli Kansainvälinen Talviuintiliitto. Koska Suomen Latu ei usko IWSA:n toimivan yhdistyslain edellyttämällä tavalla, järjestö on irtisanoutunut yhteistyöstä IWSA:n kanssa.