Talviuintitapahtumat

Talviuinnin SM-kilpailut

Avantouinnin/Talviuinnin SM-kilpailuja on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Vuosittain noin tuhat uimaria kilpailee karnevalistisessa tapahtumassa 25 ja 50 metrin sekä 4 x 25 m viestiuinnin matkoilla. Uintitapoina on rintauinti ja vapaauinti. Talviuinnin SM-kilpailuista löydät paljon yleistä tietoa sarjoista, matkoista ja säännöistä sekä aikaisempien vuosien tulokset osoitteesta talviuinninsm.fi.

Talviuinnin SM-kilpailut ja samalla myös ensimmäiset EM-kilpailut järjestetään 5.-7.2.2021 Peurungassa. Kilpailujen omat tapahtumasivut löytyvät TÄSTÄ

Vuoden 2023 Talviuinnin SM-kilpailuille haetaan järjestäjää. Kilpailut järjestetään kyseisen vuoden tammi-maaliskuussa. Suomen Latu tukee kilpailuiden järjestäjää kouluttamalla järjestäjiä ja vapaaehtoisia, tarjoamalla järjestelyoppaan ja mainostilaa Latu&Polku-lehdessä sekä viestimällä kilpailuista eri kanavissa. 
Haku aukeaa syksyllä 2020. 

Talviuintikauden avajaiset 

Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut talviuintipaikat järjestävät vuosittain lokakuussa talviuintikauden avajaiset. Avajaiset on tarkoitettu ensikertalaisille, jotka pääsevät kokeilemaan talviuintia turvallisessa lajin konkarin ohjauksessa. Vuonna 2020 avajaiset järjestetään 10.-11.10.2020. Avajaisten oma sivusto löytyy TÄSTÄ. 

Talviuintiviikko 2021

Tammikuun toisella viikolla etsitään hyvinvointia talviuinnista pakkasen ja lumen keskeltä. Talviuintipaikat ympäri Suomea ovat avoinna uusille lajin kokeilijoille. Lisätietoa tulee syksyllä. 

Kansainvälinen toiminta

Lajin kansainvälinen suosio on lisääntynyt eri puolilla Eurooppaa, USA:ta sekä myös Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Myös Marokossa järjestetään talviuintitapahtuma. 

Talviuinnissa kilpaillaan myös MM-titteleistä. Talviuinnin MM-kilpailuista vastaa International Winterswimming Association (IWSA) eli Kansainvälinen Talviuintiliitto. Koska Suomen Latu ei usko IWSA:n toimivan yhdistyslain edellyttämällä tavalla, järjestö on irtisanoutunut yhteistyöstä IWSA:n kanssa.