Talviuintitapahtumat

Talviuinnin SM-kilpailut

Talviuinnin SM-kilpailuja on järjestetty jo vuodesta 1989 lähtien. Vuosittain noin tuhat uimaria kilpailee karnevalistisessa tapahtumassa 25 ja 50 metrin sekä 4 x 25 m viestiuinnin matkoilla. Uintitapoina on rintauinti ja vapaauinti. Tietoa talviuinnin SM-kilpailuista, kuten sarjoista, matkoista, säännöistä sekä aimpien vuosien tulokset löydät osoitteesta talviuinninsm.fi.

Talviuinnin SM-kilpailut 2021 järjestetään 5.-7.2.2021 Peurungassa.

Vuoden 2023 Talviuinnin SM-kilpailuille haetaan järjestäjää! Kilpailut järjestetään tammi-maaliskuussa 2023. Suomen Latu tukee kilpailuiden järjestäjää kouluttamalla järjestäjiä ja vapaaehtoisia, tarjoamalla järjestelyoppaan ja mainostilaa Latu&Polku-lehdessä sekä viestimällä kilpailuista eri kanavissa. 
Hae 31.3.2021 mennessä tällä hakulomakkeella.

Talviuintikauden avajaiset 

Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut talviuintipaikat järjestävät vuosittain lokakuussa talviuintikauden avajaiset. Avajaiset on tarkoitettu ensikertalaisille, jotka pääsevät kokeilemaan talviuintia turvallisessa lajin konkarin ohjauksessa. Vuonna 2020 avajaiset järjestettiin 10.-11.10.2020.

Talviuintiviikko 2021 - Rakastu talviuintiin

Rakastu talviuintiin -viikkoa vietetään 11.-17.1.2021, jolloin jäsenyhdistykset järjestävät kaikillle avoimia tapahtumia omilla talviuintipaikoillaan ja viikon aikana jaetaan tietoa talviuinnista. Lue lisää tapahtuman sivuilta!

Kansainvälinen toiminta

Lajin kansainvälinen suosio on lisääntynyt eri puolilla Eurooppaa, USA:ta sekä myös Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Myös Marokossa järjestetään talviuintitapahtuma. 

Talviuinnissa kilpaillaan myös MM-titteleistä. Talviuinnin MM-kilpailuista vastaa International Winterswimming Association (IWSA) eli Kansainvälinen Talviuintiliitto. Koska Suomen Latu ei usko IWSA:n toimivan yhdistyslain edellyttämällä tavalla, järjestö on irtisanoutunut yhteistyöstä IWSA:n kanssa.