Talviuintipaikat

Suomessa talviuintia harrastavia seuroja on kymmeniä ja talviuintipaikkoja on satoja. Lähimmän talviuintipaikan yhteystiedot saat liikuntapaikat.fi -sivulta. Hae paikkoja hakusanoilla "talviuinti" ja "avantouinti". Yhdistyshaun avulla voit etsiä Suomen Ladun jäsenyhdistykset, joissa harrastetaan talviuintia.

Talviuintia voi harrastaa omalla talviuintipaikalla tai julkisilla talviuintipaikoilla. Julkiset talviuintipaikat ovat kuntien, yhdistysten tai talviuintiseurojen ylläpitämiä. Mikäli käyt yksin uimassa, huolehdi tarkoin turvallisuudesta ja ota kaveri mukaan uintireissuille.

Julkisilla talviuntipaikoilla on käytössä useimmiten jäsenmaksu, jonka maksamalla saa pääsyn ylläpidetylle talviuintipaikalle. Talviuintipaikoilta löytyy kylmä tai lämmin pukutila sekä osassa paikoista sauna, jota lämmitetään tiettyinä aikoina. Katso lähimmän talviuintipaikkasi yhteystiedot ja tutustu heidän toimintaansa. Useat talviuintiseurat järjestävät myös opastusta talviuinnin pariin ja avoimilla vuoroilla lajia voi päästä testaamaan kertamaksulla

Turvallinen talviuintipaikka

Hyvässä talviuintipaikassa on otettu huomioon turvallisuus, käytännöllisyys ja viihtyvyys. Perusmuodossaan hyvä talviuintipaikka sisältää lämpimän pukusuojan ja avannon. Talviuintipalveluja tarjoava on vastuussa siitä, että palvelu on turvallinen (tuoteturvallisuuslaki 914/1986). Uimarin tulee kuitenkin olla varovainen ja noudattaa annettuja ohjeita. 

Turvallinen talviuintipaikka -sivuilta löydät

  • Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ohjeet talviuintipaikoille
  • Tapaturmien ilmoittautumisvelvollisuus -ohjeet
  • Suomen Ladun oppaan talviuintipaikoille
  • Talviuintipaikkojen hyviä käytäntöjä -materiaalin
  • Ideakortin talviuintipaikan rakentamiseen