Syvenny talviuintiin

Tapahtumia ja kilpailuja

Talviuinnin SM-kilpailujen juhlavuosi!

Avantouinnin/Talviuinnin SM-kilpailuja on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Vuosittain noin tuhat uimaria kilpailee karnevalistisessa tapahtumassa 25 ja 50 metrin sekä 4 x 25 m viestinuinnin matkoilla. 

Talviuinnin SM-kilpailujen 30-vuotisjuhlakilpailu käydään Turussa 1.-3.2.2019. 
Katso lisää tapahtuman omilta sivuilta!

Talviuinnin EM-kilpailut

HUOM! Talviuinnin EM-kilpailut siirtyvät toiseen ajankohtaan. Tiedotamme uudesta ajankohdasta sen varmistuessa. 
Kysymykset asiaan liittyen voi ohjata järjestäjille Suomen Ladulle ja Peurungalle.

Talviuintikauden avajaiset

Talviuintikauden avajaiset järjestetään vuosittain lokakuun 2. viikonloppuna. Vuonna 2018 avajaiset järjestettiin 6.-7.10. 
Lue lisää tapahtumasivuilta!

Talviuinnista mobiilisovellus

Lataa puhelimeesi talviuintisovellus, jonka avulla pääset perille lajin aloittamiseen liittyvistä seikoista sekä terveysvaikutuksista. Sovelluksesta löytyy myös ohjeet Talviuinnin SM-kilpailuihin osallistuville. 
Lataa tästä >>

Materiaalit uimareille

Talviuimari-lehti 2018 (pdf)
Talviuimari-lehti 2017 (pdf)
Talviuimari -lehti 2016 (pdf) tai lue lehti Issuu-palvelussa
Talviuimari -lehti 2015 (pdf) tai lue lehti Issuu-palvelussa
Talviuimari -lehti 2014 (pdf)

Talviuimarin ohjeet (pdf)
Terveyttä talviuinnista -opas (pdf)
Terveyttä talviuinnista -luentomateriaali (pdf)

Talviuintityöryhmä

Suomen Latu ja sen talviuintityöryhmä toimii talviuinnin asiantuntijana ja edistää lajia suomalaisena terveysliikuntamuotona. Työryhmä valitsee Talviuinnin SM-kilpailujen järjestäjät tuleville vuosille sekä nimeää Vuoden talviuintipaikan. Toimikunnan kausi on kolmevuotinen. Talviuintityöryhmään kuuluu 5 jäsentä, ja sen sihteerinä toimii 9/2018-11/2019 talviuinnin kooordinaattori Päivi Pälvimäki. Työryhmän jäsenet ovat kaudella 2017-20: Jukka Vuorinen (pj.), Maarit Sihvonen, Mervi Mäki-Neste, Marika Koskimäki ja Matti Pohjamo.

Talviuintityöryhmä jalkautuu uintipaikoille

Suomen Ladun talviuintityöryhmä jalkautuu latuyhdistysten ylläpitämille talviuintipaikoille ympäri Suomea. Toimikunnan jäsenten tehtävänä on auttaa talviuintipaikan ylläpitäjiä turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Jäsenet tarkistavat uintipaikan ja antavat tarvittaessa ohjeita turvallisuuden parantamiseksi.

Jos haluat talviuintityöryhmän jäsenen vierailevan talviuintipaikallanne, laita sähköpostia paivi.palvimaki@suomenlatu.fi.

Tutustu talviuinnin omaan Facebook-sivuun.

Vuoden talviuintipaikka 

Suomen Latu etsii vuoden 2019 talviuintipaikkaa. Osallistu kilpailuun ja kerro mikä tekee sinun talviuintipaikastasi erityisen viihtyisän. Vuoden Talviuintipaikka -kilpailuun voivat osallistua kaikki talviuintiseurat, kunnat ym. paikkojen ylläpitäjät.

Kriteereitä vuoden talviuintipaikalle:
viihtyisä, toimiva paikka, turvallinen, hyvin hoidettu, houkutteleva, avoin kaikille ja esteetön

Ilmoita ehdotuksesi Vuoden talviuintipaikasta 31.12.2018 mennessä täyttämällä tämä lomake. Talviuintityöryhmä valitsee Vuoden talviuintipaikka -palkinnon saajan. Palkinto luovutetaan Talviuinnin SM-kilpailuissa. 

Tutkimuksia

Customer satisfaction survey of winter swmming in Oulu

Kansainvälinen toiminta

Lajin kansainvälinen suosio on lisääntynyt eri puolilla Eurooppaa, USA:ta sekä myös Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Myös Marokossa järjestetään talviuintitapahtuma. 

Talviuinnissa kilpaillaan myös MM-titteleistä. Talviuinnin MM-kilpailuista vastaa International Winterswimming Association (IWSA) eli Kansainvälinen Talviuintiliitto. Koska Suomen Latu ei usko IWSA:n toimivan yhdistyslain edellyttämällä tavalla, järjestä on irtisanoutunut yhteistyöstä IWSA:n kanssa.