Syvenny talviuintiin

Tapahtumia ja kilpailuja

Talviuinnin SM-kilpailut

Vuodesta 1989 järjestetyt avantouinnin SM-kilpailut ovat yksi eriskummallisimmista osoituksista luovasta suomalaisesta hulluudesta: 1 000 uimaria kilpailee karnevalistisessa tapahtumassa 25 metrin matkalla, jääkylmässä vedessä. Seuraavat Talviuinnin SM-kilpailut käydään Turussa 1.-3.2.2019. Katso lisää tapahtuman omilta sivuilta!

Katso video vuoden 2014 kisoista!

Talviuintikauden avajaiset

Talviuintikauden avajaiset järjestetään vuosittain lokakuun 2. viikonloppuna. Vuonna 2018 avajaiset järjestetään 6.-7.10.

Talviuinnista mobiilisovellus

Lataa puhelimeesi talviuintisovellus, jonka avulla pääset perille lajin aloittamiseen liittyvistä seikoista sekä terveysvaikutuksista. Sovelluksesta löytyy myös ohjeet Talviuinnin SM-kilpailuihin osallistuville. 

Lataa tästä >>

Materiaalit uimareille

Talviuimari -lehti 2016 (pdf) tai lue lehti Issuu-palvelussa

Talviuimari -lehti 2015 (pdf) tai lue lehti Issuu-palvelussa

Talviuimari -lehti 2014(pdf)

Talviuimarin ohjeet (pdf)

Terveyttä talviuinnista -opas (pdf)

Terveyttä talviuinnista -luentomateriaali (pdf)

Talviuintityöryhmä

Suomen Latu ja sen talviuintityöryhmä toimii talviuinnin asiantuntijana ja edistää lajia suomalaisena terveysliikuntamuotona. Toimikunnan kausi on kolmevuotinen. Talviuintityöryhmään kuuluu 5 jäsentä ja sen sihteerinä toimii Ladun lajivastaava Hanna Okkonen. Työryhmän jäsenet ovat kaudella 2017-20: Jukka Vuorinen (pj.), Maarit Sihvonen, Mervi Mäki-Neste, Marika Koskimäki ja Matti Pohjamo.

Työryhmä valitsee Talviuinnin SM-kilpailujen järjestäjät tuleville vuosille sekä nimeää Vuoden talviuintipaikan. 

 

Talviuintityöryhmä jalkautuu uintipaikoille

Suomen Ladun talviuintityöryhmä jalkautuu latuyhdistysten ylläpitämille talviuintipaikoille ympäri Suomea. Toimikunnan jäsenten tehtävänä on auttaa talviuintipaikan ylläpitäjiä turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Jäsenet tarkistavat uintipaikan ja antavat tarvittaessa ohjeita turvallisuuden parantamiseksi.

Jos haluat talviuintityöryhmän jäsenen vierailevan talviuintipaikallanne, laita sähköpostia paivi.palvimaki@suomenlatu.fi.

Työryhmän jäsenet pitävät yllä myös talviuinnin omia facebook-sivuja https://www.facebook.com/Talviuinti.

 

Vuoden talviuintipaikka 

Suomen Latu etsii vuoden 2019 talviuintipaikkaa. Osallistu kilpailuun ja kerro mikä tekee sinun talviuintipaikastasi erityisen viihtyisän. Vuoden Talviuintipaikka -kilpailuun voivat osallistua kaikki talviuintiseurat, kunnat ym. paikkojen ylläpitäjät.

Kriteereitä vuoden talviuintipaikalle:
viihtyisä, toimiva paikka, turvallinen, hyvin hoidettu, houkutteleva, avoin kaikille ja esteetön

Ilmoita ehdotuksesi Vuoden talviuintipaikasta 31.12.2018 mennessä täyttämällä tämä lomake. Talviuintityöryhmä valitsee Vuoden talviuintipaikka -palkinnon saajan. Palkinto luovutetaan Talviuinnin SM-kilpailuissa. 

Tutkimuksia

Customer satisfaction survey of winter swmming in Oulu

Kansainvälinen toiminta

Lajin kansainvälinen suosio on lisääntynyt erityisesti eri puolilla Eurooppaa, Venäjällä, Iso-Britanniassa, Norjassa, Slovakiassa ja Sloveniassa. Lajin suosiota on lisännyt kansainvälisten kilpailutapahtumien järjestäminen ja kansainvälisen harrastajakunnan verkostoituminen. Avantouinnissa kilpaillaan myös MM-titteleistä. Norjassa pidetään joka toinen kesä Sognefjord Swim Festival -tapahtuma, jossa voi kokea uinnin riemua auringonpaisteessa upeissa vuonoissa ja jäätikköjärvissä.

International Winterswimming Association (IWSA) - Kansainvälinen Talviuintiliitto vastaa Talviuinnin MM-kilpailuista. Koska Suomen Latu ei usko IWSA:n toimivan yhdistyslain edellyttämällä tavalla, olemme irtisanoutuneet yhteistyöstä. 

Linkkejä maailmalle:

South London Swimming Club
Sognefjord Swimming Club, Norja
Jelgavas Roni, Latvia