Syvenny talviuintiin


Tapahtumia ja kilpailuja

Talviuinnin SM-kilpailut 2020

Avantouinnin/Talviuinnin SM-kilpailuja on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Vuosittain noin tuhat uimaria kilpailee karnevalistisessa tapahtumassa 25 ja 50 metrin sekä 4 x 25 m viestiuinnin matkoilla. 

Vuoden 2020 SM-kilpailut järjestetään 7.-9.2.2020 Joensuussa

Talviuinnin EM-kilpailut

Talviuinnin EM-kilpailut siirtyivät toiseen ajankohtaan. Tiedotamme uudesta ajankohdasta sen varmistuessa. 

Talviuintikauden avajaiset

Talviuintikauden avajaiset järjestetään vuosittain lokakuun 2. viikonloppuna. Vuonna 2019 avajaiset järjestetään 12-13.10.2019. 

Mobiilisovellus talviuinnista

Lataa puhelimeesi talviuintisovellus, jonka avulla pääset perille lajin aloittamiseen liittyvistä seikoista sekä terveysvaikutuksista. Sovelluksesta löytyy myös ohjeet Talviuinnin SM-kilpailuihin osallistuville. 
Lataa tästä >>

Materiaalit uimareille

Talviuimari-lehti 2018 (pdf)
Talviuimari-lehti 2017 (pdf)
Talviuimari -lehti 2016 (pdf) tai lue lehti Issuu-palvelussa
Talviuimari -lehti 2015 (pdf) tai lue lehti Issuu-palvelussa
Talviuimari -lehti 2014 (pdf)

Talviuimarin ohjeet (pdf)
Terveyttä talviuinnista -opas (pdf)
Terveyttä talviuinnista -luentomateriaali (pdf)

Talviuintityöryhmä

Suomen Latu ja sen talviuintityöryhmä toimii talviuinnin asiantuntijana ja edistää lajia suomalaisena terveysliikuntamuotona. Työryhmä valitsee Talviuinnin SM-kilpailujen järjestäjät tuleville vuosille sekä nimeää Vuoden talviuintipaikan. Toimikunnan kausi on kolmevuotinen. Talviuintityöryhmään kuuluu 5 jäsentä, ja sen sihteerinä toimii aikuisliikunnan suunnittelija Saija Suominen. Työryhmän jäsenet ovat kaudella 2017-20: Jukka Vuorinen (pj.), Maarit Sihvonen, Mervi Mäki-Neste,  ja Matti Pohjamo. Työryhmän yhteyshenkilönä toimii Maarit Sihvonen, puh. 040-5280622

Talviuintityöryhmä jalkautuu uintipaikoille

Suomen Ladun talviuintityöryhmä jalkautuu latuyhdistysten ylläpitämille talviuintipaikoille ympäri Suomea. Toimikunnan jäsenten tehtävänä on auttaa talviuintipaikan ylläpitäjiä turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Jäsenet tarkistavat uintipaikan ja antavat tarvittaessa ohjeita turvallisuuden parantamiseksi.

Jos haluat talviuintityöryhmän jäsenen vierailevan talviuintipaikallanne, laita sähköpostia saija.suominen@suomenlatu.fi.

Tutustu talviuinnin omaan Facebook-sivuun.

Vuoden talviuintipaikka 

Suomen Latu etsii vuoden 2019 talviuintipaikkaa. Osallistu kilpailuun ja kerro mikä tekee sinun talviuintipaikastasi erityisen viihtyisän. Vuoden Talviuintipaikka -kilpailuun voivat osallistua kaikki talviuintiseurat, kunnat ym. paikkojen ylläpitäjät.

Kriteereitä vuoden talviuintipaikalle:
viihtyisä, toimiva paikka, turvallinen, hyvin hoidettu, houkutteleva, avoin kaikille ja esteetön

Ilmoita ehdotuksesi Vuoden talviuintipaikasta 31.12.2018 mennessä täyttämällä tämä lomake. Talviuintityöryhmä valitsee Vuoden talviuintipaikka -palkinnon saajan. Palkinto luovutetaan Talviuinnin SM-kilpailuissa. 

Tutkimuksia

Customer satisfaction survey of winter swmming in Oulu

Kansainvälinen toiminta

Lajin kansainvälinen suosio on lisääntynyt eri puolilla Eurooppaa, USA:ta sekä myös Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Myös Marokossa järjestetään talviuintitapahtuma. 

Talviuinnissa kilpaillaan myös MM-titteleistä. Talviuinnin MM-kilpailuista vastaa International Winterswimming Association (IWSA) eli Kansainvälinen Talviuintiliitto. Koska Suomen Latu ei usko IWSA:n toimivan yhdistyslain edellyttämällä tavalla, järjestö on irtisanoutunut yhteistyöstä IWSA:n kanssa.