Mihin talviuimaan?

Talviuintia voi harrastaa omalla tai julkisella talviuintipaikalla. Julkiset talviuintipaikat ovat kuntien, yhdistysten tai talviuintiseurojen ylläpitämiä. Julkisilla talviuintipaikoilla on käytössä useimmiten jäsenmaksu, jonka maksamalla saa pääsyn ylläpidetylle talviuintipaikalle. Talviuintipaikoilta löytyy kylmä tai lämmin pukutila ja osassa paikoista sauna, jota lämmitetään tiettyinä aikoina.

Ylläpidettyjä talviuintipaikkoja on Suomessa satoja

Suomessa talviuintia harrastavia seuroja on kymmeniä ja talviuintipaikkoja on satoja. Talviuintipaikkojen yhteystiedot löytää liikuntapaikat.fi -sivulta.  Sivustolta voi hakea paikkoja hakusanoilla "talviuinti" ja "avantouinti". Yhdistyshaun avulla voi etsiä ne Suomen Ladun jäsenyhdistykset, joissa harrastetaan talviuintia.

Vinkkit: Etsi lähin talviuintipaikkasi ja tutustu heidän toimintaansa. Useat talviuintiseurat järjestävät opastusta talviuinnin pariin ja avoimilla vuoroilla lajia voi päästä testaamaan kertamaksulla.

Harrastajan kannattaa kiinnittää huomiota talviuintipaikan turvallisuuteen

Hyvässä talviuintipaikassa on otettu huomioon turvallisuus, käytännöllisyys ja viihtyvyys. Perusmuodossaan hyvä talviuintipaikka sisältää lämpimän pukusuojan ja avannon. 

Talviuimarin kannattaa kiinnittää huomiota, että 

  • talviuintipaikan pelastustie on esteetön
  • liukkaudentorjunta on tehty asianmukaisesti esim. hiekoittaen ja lämpömattojen avulla
  • talviuintipaikka on valaistu riittävästi
  • pelastusrengas ja heittoliina ovat esillä ja helposti hyödynnettävissä
  • talviuintipaikan osoite ja ohjeistus hätätilanteita varten on esillä.

Mikäli huomaa talviuintipaikassa puutteita turvallisuusasioissa, asiasta kannattaa olla yhteydessä talviuintipaikan ylläpitäjiin. Talviuintipalveluja tarjoava taho on vastuussa siitä, että palvelu on turvallinen.

Myös uimarilla on vastuunsa. Talviuintipaikalla tulee aina olla  varovainen ja noudattaa annettuja ohjeita. 

Lisätietoa:

Lue lisää turvallisesta talviuintipaikasta