Soveltava ulkoilu

Löydä oma tapasi ulkoilla! Soveltamalla kuka tahansa voi nauttia ulkoilusta. Soveltava ulkoilu koskettaa suurta ryhmää harrastajia. Esimerkiksi perheet hyötyvät kaikille soveltuvista ympäristöistä, joissa liikkuminen lastenrattailla on helppoa. Esteettömyydestä hyötyvät siis kaikki, eivät vain ne, joilla on toimintakyvyn rajoite. Parhaimmillaan yhdenvertaisuus lisää osallistujien määrää merkittävästi. Uskallus soveltaa ja kokeilla on kuitenkin usein tärkeämpää kuin ympäristön rakentaminen esteettömäksi.

Kaikkia Suomen Ladun lajeja voi soveltaa mitä erilaisimmilla tavoin. Yhdenvertaisessa luontoliikunnassa kyse ei ole siitä, kuka voi sitä harrastaa, vaan millaisin sovellutuksin aivan jokainen voi luonnossa liikkua. Soveltaminen voi olla esimerkiksi ympäristön muokkaamista, asenneilmapiirin muokkaamista, apuvälineitä, avustajia tai viestintää. Ruohonjuuritasolta ja tarpeesta syntyvät usein parhaat ratkaisut. Katso alta soveltavan ulkoilun materiaalit olit sitten harrastaja tai mahdollinen toteuttaja. Lähde rohkeasti ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta.

Ryhmä ihmisiä kulkemassa ladulla. Yksi lapsista hiihtää, pari istuu pulkissa vanhempien vetämänä. Yksi aikuisista hiihtää kelkkahiihtokelkalla​​​​​​
Satu-Maria Ruotsalainen / Ulkona kuin lumiukko Mikkeli 19.2.2022.

Soveltavan ulkoilun materiaalit

Soveltavan ulkoilun materiaalit harrastajalle
Soveltavan ulkoilun materiaalit toteuttajalle

Kaikille avoin ulkoilu -hanke

Lue käynnissä olevasta Suomen Ladun soveltavan ulkoilun hankkeesta: 
Kaikille avoin ulkoilu -hanke.

Yhteystiedot

Miika Honkanen
Asiantuntija
Kaikille avoin ulkoilu -hanke
sähköposti: miika.honkanen@suomenlatu.fi
puhelin: +358505815389