Varusteet kuntoon

Sauvakävely on edullinen ja tehokas harrastus, johon tarvitset vain sauvat ja hyvät jalkineet. Askel- tai sykemittarista voi saada lisämotivaatiota.

Sauvat

Kuntoilijalle sopivanpituisen sauvan voi mitata pitämällä käsivarren kyljessä kiinni ja maksimissaan 90 asteen kulmassa koukussa, jolloin sauva osuu maahan ja on kädessä rentona. Kokenut sauvakävelyn tai hiihdon harrastaja voi valita hieman pidemmän sauvan. Sauvan pituuteen vaikuttavat henkilön pituus, raajojen pituus ja se, kuinka paljon on harrastanut sauvakävelyä. Nyrkkisääntö: Kävelysauvan pituus = oma pituus - 55 cm.

Sauvan kahva on ergonomisesti suunniteltu ja miellyttävää materiaalia. Jatkuva kahvan puristaminen voi lisätä hartiajännityksiä ja nostaa jopa verenpainetta. Vartalolinjan takana sauvatyönnössä kämmenen syrjä nojaa käsihihnaan. Sauvaputken tulee olla kevyt ja joustava. Materiaalin pitää kestää erilaisia maastoja ja eripainoisia kävelijöitä. Useimmiten kävelysauva on materiaaliltaan lasikuitua.

Sauvan sommassa tärkein ominaisuus on piikki. Hyvin muotoiltu piikkiosa iskeytyy maahan oikeassa kulmassa eikä lipsu. Kevytmetallipiikillä kävellään pehmeässä maastossa tai talvella lumisella ja jäisellä kelillä. Kovemmilla alustoilla käveltäessä tarvitaan asfalttitassu, joka vaimentaa tärähdyksen. Tassu on muotoiltu siten, että pito on hyvä sauvan liikeradan kaikissa osissa. 

Käsihihna

  • ergonomisesti oikein muotoiltu, tukea kädelle
  • ei puristamisen tarvetta, veri kiertää
  • sauva pysyy kädessä myös silloin, kun siitä ei pidetä kiinni
  • säätöjä erikokoisille käsille ja hanskoille
  • irrotettava, jolloin sitä voi pestä