Syvenny lajiin

Sauvakävely on monipuolinen laji, jota voi harrastaa yksin tai yhdessä, rauhallisesti tai tehokkaasti, maastossa tai asfaltilla. Toisin sanoen miten ja missä vain! Sauvakävelyn ystäviä löydät ympäri maapalloa.

Tehoa sauvakävelyyn

Jos haluat saada sauvakävelyyn lisää potkua, kokeile erilaisia tapoja liikkua. Loikat, sauvoilla juoksu, vuorohypyt ja erilaiset tehokkaat liikkeet sauvoilla saavat varmasti sykkeen nousemaan ja hien irtoamaan. 

Katso Hyvä Terveys -lehden video sauvajuoksusta.

Video "tehoa sauvakävelyyn"  

Tapahtumat

Suomen Latu järjestää yhteistyössä eri tahojen kanssa sauvakävelytapahtumia. Myös jäsenyhdistyksillä on tapahtumia ympäri Suomea. Jäsenyhdistysten tapahtumat löydät tapahtumakalenterista. 

Nordic Walk Finland

Tule mukaan ilmaiseen sauvakävelytapahtumaan elokuussa. Koko kansan suosikkilaji valtaa Helsingin Paloheinästä lähtevien keskuspuistojen reitit!

Sauvakävele kauniissa keskuspuiston maisemissa ja nappaa tekniikkaneuvot mukaasi lähtöpaikalta. Tai tule ja nauti nonstop-puistojumpasta ja viihdy tapahtumatorin hulinassa. Pääset myös tutustumaan lajin uusimpiin varusteisiin. Katso lisää TÄÄLTÄ.

Tapahtuman järjestävät Suomen Latu ja ICNW.

Kansainvälinen toiminta

Suomen Latu on kansainvälisen sauvakävelyliiton (International Council of Nordic Walking) jäsen. Suomen Latu tekee myös yhteistyötä eri maiden sauvakävelyliittojen ja -yhdistysten kanssa. 

Alla linkkejä kansainvälisen sauvakävelyliiton sekä eri maiden sauvakävelysivuille.

International Council of Nordic Walking (ICNW)

Tsekki: http://www.nordicsports.cz/

Slovakia: http://www.nordic-walking-sport.sk/

Italia: http://www.modernnordicwalking.com

IVV Year Around -reitit

IVV-tapahtumiksi luetaan myös Year Around -reitit, jotka ovat pysyviä karttaan tai maastoon merkittyä reittejä. Leiman tapahtumaan osallistumisesta voi korttiinsa hakea SLU-talon aulapalvelusta.

Lataa tästä reittioppaat:

IVV-FI
IVV-EN