Suomen Ladun opaskoulutus

Retkeilyssä kaiken turvallisuusajattelun lähtökohta on luonnonvoimien kunnioittaminen ja omien rajojen tunnistaminen. Suomen Ladun opaskursseilla tulevat molemmat asiat tutuksi haastavalla ja kiehtovalla tavalla.

Suomen Ladun tavoitteena on kouluttaa oppaita, jotka johdattavat kanssaretkeilijänsä turvallisesti ja elämyksellisesti luonnon pienten ja suurten ihmeiden äärelle. Opaskurssin läpäisseiden täytyy tarvittaessa pystyä toimimaan myös erittäin vaativissa olosuhteissa erämaiden keskellä. Kurssiin kuuluu osuuksia, joiden aikana opaskokelaiden fyysistä ja henkistä kestävyyttä koetellaan hyvinkin tiukasti.

Omien rajojen kokeilu ja ylittäminen on hauskaa, opettavaista ja laajentaa omia toimintamahdollisuuksia luonnossa. Miten miellyttävää onkaan huomata, että hiihtovaellus ruokailuineen lähes 40 asteen pakkasessa tai leirielämä monta vuorokautta jatkuneessa sateessa hoituvat varsin nautittavasti, kun taidot ja varusteet ovat kohdallaan.

Jokainen sää ja vuodenaika loihtivat omat erityiset olosuhteensa, joiden ansiosta samoissakin maisemissa on aina erilainen ja ainutlaatuinen.

Oppaita tarvitaan

Opaskoulutukseen hakeutuvilla on monia tavoitteita. Joku etsii itselleen uutta ammattia, toinen haluaa vetää harrastuspohjaisesti muutaman leppoisan retken vuodessa ja kolmas on mukana puhtaasti kehittääkseen itseään. Selvästi aikaisempaa enemmän on mukana niitä, jotka haluavat toimia oppaana oman latuyhdistyksen retkillä, ja se on hyvä suunta.

Yhteistä kurssilaisille on rakkaus retkeilyyn ja halu oppia lisää. Erilaisista tavoitteista ja lähtökohdista huolimatta yksi on yleensä varma – opaskurssi on kokemus joka jää mieleen loppuelämäksi.

Suomen Ladun oppaaksi

Suomen Ladun opaskoulutus on jatkotason koulutusta, joka on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille, retkeilyn perustaidot hallitseville henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan sekä pätevöityä maasto-oloissa tapahtuvaan opastukseen. Opaskoulutuksessa on kolme osaa: kesäkurssi, talvikurssi ja yhteensä kahden viikon harjoittelu. Suomen Ladun oppaat toimivat oppaina mm. jäsenyhdistysten ohjatuilla retkillä sekä Suomen Ladun toimipisteissä.

Suomen Ladun tavoitteena on kouluttaa oppaita, jotka johdattavat kanssaretkeilijänsä turvallisesti ja elämyksellisesti luonnon pienten ja suurten ihmeiden äärelle. Opaskurssin läpäisseiden täytyy tarvittaessa pystyä toimimaan myös erittäin vaativissa olosuhteissa erämaiden keskellä.

Lisätietoja koulutuksesta sekä linkin hakulomakkeeseen kouluttaudu osiosta.