Kouluttaudu retkeilijäksi

Retkeilijä kulkee luonnossa usein ilman ulkopuolista apua, vastaten omasta turvallisuudestaan. Turvallinen ja nautinnollinen retkeily vaatii lajiosaamista. Osaamista voi kartuttaa kokeilun ja erehdyksen kautta, kirjallisuuden avulla, retkeilemällä kokeneempien kanssa tai osallistumalla koulutuksiin.

Kokeilun ja erehdyksen kautta oppiminen vaatii malttia ja paljon harjoittelua turvallisessa ympäristössä. Kirjaoppineen pitää osata soveltaa kansista lukemaansa käytäntöön. Kokeneempien mukana retkeily on loistava tapa oppia retkeilytaitoja, kunhan muistaa olla aktiivinen ja ottaa osaa esimerkiksi suunnistamiseen.

Retkeilykoulutuksiin osallistumalla saat kerta rysäyksellä paljon oppia ja valmiuksia oman retkeilykokemuksesi kartuttamiseen. Koulutuksissa tavoite on antaa sinulle valmiudet turvallisten ja nautinnollisten retkien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tutustu ohesta koulutuksiimme sekä niiden tavoitteisiin ja ilmoittaudu omia tavoitteitasi parhaiten vastaavalle kurssille!

Suomen Ladun retkeilykurssit

Opaskurssin perusosa eli kesäkurssi (Kiilopää 20-28.7.2019)


Suomen Ladun opaskoulutuksen tavoitteena on kouluttaa retkeilyoppaita Suomen Ladun jäsenyhdistyksiin ja muihin yhteisöihin. Opaskurssin perusosan tavoitteena on antaa sellaiset tiedot ja taidot retkeilystä ja opastoiminnasta, että kurssilaiset pystyvät toimimaan vaellusten oppaina tunturiolosuhteissa.

Pääsyvaatimukset: riittävä retkeily- ja vaelluskokemus tunturiolosuhteissa, hyvä suunnistustaito, ensiaputaidot (vähintään EA1 -kurssi käytynä), hyvä fyysinen kunto (painotus kestävyyskunnossa), vähintään 18 vuoden ikä, uimataito. Hakijoilla tulee olla omat tunturivaellukseen sopivat varusteet ja välineet. 

Kurssin hinta Suomen Ladun jäsenille 510 €. Kurssille osallistuvien tulee olla Suomen Ladun jäseniä. Hintaan sisältyy: ruokailut ennen ja jälkeen kurssia Kiilopäällä ja kaksi yöpymistä Kiilopäällä retkitasoisessa majoituksessa, vaelluskartta ja opetusmateriaali.

Hae kurssipaikkaa/ ilmoittaudu alustavasti kurssille tästä.

Jätä hakemuksesi viimeistään 15.5.2019. Hakemus on samalla ennakko ilmoittautuminen kurssille. Kaikki hakemukset käydään huolella läpi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssipaikasta henkilökohtaisesti toukokuun 20. päivään mennessä.

Akumajan retkeilykurssi 14.-21.9.2019

Opi retkeilemään aidossa Lapin tunnelmassa Akumajalla. Kurssin aikana näet ja koet Lapin aidon tunnelman.
Kurssilla:

  • tehdään päivä- ja yön yliretkiä 
  • valmistetaan retkiruokaa 
  • suunnistetaan kartalla ja kompassilla  
  • kerrataan retkeilijän jokamiehen oikeuksia 
  • kerrataanEA -taitoja.

Kurssi soveltuu henkilöille, jotka eivät aiemmin ole harrastaneet retkeilyä. Kurssin vetäjinä toimivat kokeneet Suomen Ladun Latuneuvojien oppaat. Kurssi edellyttää kohtuullista kuntoa. 


Kurssin hinta Suomen Ladun jäsenille 425 € norm. 475 €.
Hintaan sisältyy majoitus ja muonitus Akumajalla, tapaturmavakuutus ja kuljetus Ivalosta Akumajalle. Hintaan ei sisälly henkilökohtaiset retkeilyvarusteet.
Kaikille kurssille osallistujille postitetaan ennen kurssin alkua kirje jossa on tarkempi ohjelma ja varusteluettelo.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: kalle.eerola14@gmail.com  
Kurssista vastaa Latuneuvojat ry

 

 

Kanssamme retkeilyä edistämässä: