Kouluttaudu retkeilijäksi

Retkeilijä kulkee luonnossa usein ilman ulkopuolista apua, vastaten omasta turvallisuudestaan. Turvallinen ja nautinnollinen retkeily vaatii lajiosaamista. Osaamista voi kartuttaa kokeilun ja erehdyksen kautta, kirjallisuuden avulla, retkeilemällä kokeneempien kanssa tai osallistumalla koulutuksiin.

Kokeilun ja erehdyksen kautta oppiminen vaatii malttia ja paljon harjoittelua turvallisessa ympäristössä. Kirjaoppineen pitää osata soveltaa kansista lukemaansa käytäntöön. Kokeneempien mukana retkeily on loistava tapa oppia retkeilytaitoja, kunhan muistaa olla aktiivinen ja ottaa osaa esimerkiksi suunnistamiseen.

Retkeilykoulutuksiin osallistumalla saat kerta rysäyksellä paljon oppia ja valmiuksia oman retkeilykokemuksesi kartuttamiseen. Koulutuksissa tavoite on antaa sinulle valmiudet turvallisten ja nautinnollisten retkien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tutustu ohesta koulutuksiimme sekä niiden tavoitteisiin ja ilmoittaudu omia tavoitteitasi parhaiten vastaavalle kurssille!

Retkeilykurssit 2017

Muistathan, että Suomen Ladun jäsenenä saat Partioaitasta 10% alennuksen. Partioaitan varustelista auttaa sinua kursseille pakkaamisessa.

 

Opaskurssin perusosa eli kesäkurssi

Aika: 22.-30.7.2017 Kilpisjärvi

Tässä voit täyttää hakemuksen. Hakuaika päättyy 30.4.17
 

Suomen Ladun opaskoulutuksen tavoitteena on kouluttaa oppaita Suomen Ladun, sen jäsenyhdistysten ja muiden yhteisöjen maastossa tapahtuviin eritasoisiin liikunnallisiin opastehtäviin.
Opaskurssin perusosan tavoitteena on antaa sellaiset tiedot ja taidot retkeilystä ja opastoiminnasta,
että kurssilaiset pystyvät toimimaan vaellusten ja liikuntaviikkojen sekä muiden vastaavien tilaisuuksien oppaina.

Pääsyvaatimukset: riittävä retkeily- ja vaelluskokemus, hyvä suunnistustaito, ensiaputaidot (vähintään EA1 -kurssi käytynä), hyvä fyysinen kunto (painotus kestävyyskunnossa), vähintään 18 vuoden ikä, uimataito.

Kurssin hinta Suomen Ladun jäsenille 460 € ja muille 510 €. Hinta sisältää tarvittavat majoitukset ja ruokailut kurssin alkamis- ja päätöspäivänä, sekä osan vaellus muonista (osallistujille toimitetaan tarkka lista mukaan otettavista ruuista), kartat, tapaturmavakuutuksen ja opaskansion.

Kurssille valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

 

 

Opaskurssin jatko-osa eli talvikurssi

Aika: 18.2.- 26.2.17
Paikka: Kiilopää ja Urho Kekkosen kansallispuisto


Talvikurssi on jatkoa opaskurssin perusosalle. Tarkoituksena on syventää tietoja ja taitoja talvisissa olosuhteissa liikkumisesta, sääolojen huomioimisesta, maastossa yöpymisestä, varusteiden toimivuudesta ja oppaana toimimisesta. Talvikurssille hakijoilta edellytetään kokemusta talviretkeilystä (vähintään yksi talvivaellus suoritettuna) sekä hyvää hiihtotaitoa ja kuntoa. Olosuhteet voivat olla tuulta ja tuiskua ja metristä puuterilumihankea. 

Kurssin hinta on Suomen Ladun jäsenille 480 € ja muille 560 € ja se sisältää tarvittavat majoitukset ja ruokailut kurssin alkamis- ja päätöspäivänä ja tapaturmavakuutuksen.

Täytä hakemus kurssille tässä.

Hakemukset 20.12. mennessä.

Lisätietoja: juhani.lehto@suomenlatu.fi

Akumajan retkeilykurssi

16.-23.9.2017  ilmoittautuminen päättyy 31.8.2017

Opi retkeilemään aidossa Lapin tunnelmassa Akumajalla. Kurssin aikana näet ja koet Lapin aidon tunnelman.
Kurssilla:

  • tehdään päivä- ja yön yliretkiä 
  • valmistetaan retkiruokaa 
  • suunnistetaan kartalla ja kompassilla  
  • kerrataan retkeilijän jokamiehen oikeuksia 
  • kerrataanEA -taitoja.

Kurssi soveltuu henkilöille, jotka eivät aiemmin ole harrastaneet retkeilyä. Kurssin vetäjinä toimivat kokeneet Suomen Ladun Latuneuvojien oppaat. Kurssi edellyttää kohtuullista kuntoa. 


Kurssin hinta Suomen Ladun jäsenille 410 € norm. 460 €.
Hintaan sisältyy majoitus ja muonitus Akumajalla, tapaturmavakuutus ja kuljetus Ivalosta Akumajalle. Hintaan ei sisälly henkilökohtaiset retkeilyvarusteet.
Kaikille kurssille osallistujille postitetaan ennen kurssin alkua kirje jossa on tarkempi ohjelma ja varusteluettelo.

Lisätiedot: ilpo.vuori@gmail.com. Kurssista vastaa Latuneuvojat ry.
Voit ilmoittautua kurssille klikkaamalla päivämäärää.