Kouluttaudu retkeilijäksi

Retkeilijä kulkee luonnossa usein ilman ulkopuolista apua, vastaten omasta turvallisuudestaan. Turvallinen ja nautinnollinen retkeily vaatii lajiosaamista. Osaamista voi kartuttaa kokeilun ja erehdyksen kautta, kirjallisuuden avulla, retkeilemällä kokeneempien kanssa tai osallistumalla koulutuksiin.

Kokeilun ja erehdyksen kautta oppiminen vaatii malttia ja paljon harjoittelua turvallisessa ympäristössä. Kirjaoppineen pitää osata soveltaa kansista lukemaansa käytäntöön. Kokeneempien mukana retkeily on loistava tapa oppia retkeilytaitoja, kunhan muistaa olla aktiivinen ja ottaa osaa esimerkiksi suunnistamiseen.

Retkeilykoulutuksiin osallistumalla saat kerta rysäyksellä paljon oppia ja valmiuksia oman retkeilykokemuksesi kartuttamiseen. Koulutuksissa tavoite on antaa sinulle valmiudet turvallisten ja nautinnollisten retkien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tutustu ohesta koulutuksiimme sekä niiden tavoitteisiin ja ilmoittaudu omia tavoitteitasi parhaiten vastaavalle kurssille!

 Suomen Ladun retkeilykurssit

Rakastu retkeilyyn -ohjaajakoulutus

Rakastu retkeilyyn -ohjaajakoulutus on tarkoitettu yhdistysten ohjaajille/tuleville ohjaajille, jotka haluavat toteuttaa paikallisen Rakastu retkeilyyn -kurssin. Järjestääkseen Rakastu retkeilyn -kurssin, Suomen Ladun jäsenyhdistys kouluttaa kaksi ohjaajaa kurssin ohjaajiksi Rakastu retkeilyyn -ohjaajakoulutuksessa. Koulutuksia järjestetään 2021 seuraavasti: 

8.4. ilta-webinaari +17.4.2021 lähipäivä Mikkelissä  SIIRTYY SYKSYLLE

11.5. ilta-webinaari + 22.5. lähipäivä Helsingissä , ilmoittaudu koulutukseen tästä. (Ilmoittautuminen päättyy 6.5.)

29.7. ilta-webinaari + 7.8.2021 lähipäivä Tampereella. ilmoittaudu koulutukseen tästä. (ilmoitautuminen päättyy 24.7.)

5.8. ilta-webinaari +14.8.2021 lähipäivä Joensuussa, ilmoittaudu koulutukseen tästä. (ilmoittautuminen päättyy 27.7.)

Suomen Latu tarjoaa jäsenyhdistyksilleen kaksi ilmaispaikkaa rakastu retkeilyyn ohjaajakoulutuksiin vuodessa. Jos yhdistys haluaa kouluttaa useamman ohjaajan lisäpaikat maksavat 95€, kurssi tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssi on avoin kaikille Suomen Ladun jäsenille. Voit ilmoittautua kurssille omakustanteisesti 95€ hintaan. Olethan tällöin yhteydessä myös jäsenyhdistykseesi ja sovitte rakastu retkeilyyn kurssien järjestämisestä yhdistyksessä.

Koulutuksessa käydään läpi Rakastu retkeilyyn kurssin konsepti, miten kurssia opetetaan ja annetaan käytännön vinkkejä kurssin toteuttamiseksi. Ohjaajakoulutukseen osallistuvalla tulee olla kokemusta retkeilystä:

  • on retkeillyt yön yli teltassa nukkuen
  • osaa sytyttää nuotion
  • osaa lukea karttaa ja ottaa suunnan kompassilla
  • osaa pystyttää ainakin yhdenlaisen teltan
  • osaa käyttää ainakin yhtä keitintyyppiä (kaasu / trangia / multifuel)

Koulutus sisältää kahden tunnin aloituswebinaarin arki-iltana klo: 18-20 + lähipäivän klo: 10-18. 

Lisätietoja Rakastu retkeilyyn -konseptista löydät omalta alasivulta

 

Opaskurssi Kiilopäällä 3. - 11.7.2021 


Suomen Ladun opaskoulutuksen tavoitteena on kouluttaa retkeilyoppaita Suomen Ladun jäsenyhdistyksiin, Kiilopäälle ja muihin yhteisöihin. Opaskurssilla osallistuja saa kattavat tiedot ja taidot vaeltamisesta eräolosuhteissa  ja vastuullisena oppaana toimimisesta. Kurssin käyneet pystyvät toimimaan vaellusten oppaina tunturiolosuhteissa.

Kurssilla keskitytään tunturiosuhteissa toimivan oppaan ohjaus ja opas-taitojen kehittämiseen, joten yleiset retkeily ja vaellustaidot tulee olla hallussa jo kurssille tultaessa. Pääsyvaatimukset kurssille: riittävä retkeily- ja vaelluskokemus tunturiolosuhteissa, hyvä suunnistustaito, ensiaputaidot (vähintään EA1 -kurssi käytynä ennen kurssin alkua), hyvä fyysinen kunto (painotus kestävyyskunnossa), vähintään 18 vuoden ikä, uimataito. Hakijoilla tulee olla omat tunturivaellukseen sopivat varusteet ja välineet. 

Kurssi on avoin vain Suomen Ladun jäsenille. Kurssin hinta on 510 €. Hintaan sisältyy: Ammattitaitoinen koulutus ja sisällöt koko kurssin ajan, ruokailut ennen ja jälkeen kurssia Kiilopäällä ja kaksi yöpymistä Kiilopäällä retkitasoisessa majoituksessa, vaelluskartta ja opetusmateriaali.

Hae paikkaasi opaskurssille tästä linkistä. Jätä hakemuksesi viimeistään 11.4.2021. Hakemus on samalla ennakkoilmoittautuminen kurssille. Kaikki hakemukset käydään huolella läpi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssipaikasta henkilökohtaisesti huhtikuun aikana. 2020 koulutukseen hyväksytyt hakijat pääsevät automaattisesti mukaan tämän vuoden koulutukseen, kun 2020 kurssi peruuntui.