Kouluttaudu retkeilijäksi

Retkeilijä kulkee luonnossa usein ilman ulkopuolista apua, vastaten omasta turvallisuudestaan. Turvallinen ja nautinnollinen retkeily vaatii lajiosaamista. Osaamista voi kartuttaa kokeilun ja erehdyksen kautta, kirjallisuuden avulla, retkeilemällä kokeneempien kanssa tai osallistumalla koulutuksiin.

Kokeilun ja erehdyksen kautta oppiminen vaatii malttia ja paljon harjoittelua turvallisessa ympäristössä. Kirjaoppineen pitää osata soveltaa kansista lukemaansa käytäntöön. Kokeneempien mukana retkeily on loistava tapa oppia retkeilytaitoja, kunhan muistaa olla aktiivinen ja ottaa osaa esimerkiksi suunnistamiseen.

Retkeilykoulutuksiin osallistumalla saat kerta rysäyksellä paljon oppia ja valmiuksia oman retkeilykokemuksesi kartuttamiseen. Koulutuksissa tavoite on antaa sinulle valmiudet turvallisten ja nautinnollisten retkien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tutustu ohesta koulutuksiimme sekä niiden tavoitteisiin ja ilmoittaudu omia tavoitteitasi parhaiten vastaavalle kurssille!

Suomen Ladun retkeilykurssit

Rakastu retkeilyyn -ohjaajakoulutus

Järjestääkseen Rakastu retkeilyn -kurssin, Suomen Ladun jäsenyhdistys kouluttaa kaksi ohjaajaa kurssin vetäjiksi Rakastu retkeilyyn -ohjaajakoulutuksessa. Koulutuksia järjestetään 2020 seuraavasti:

Pääset ilmoittautumaan koulutukseen klikkaamalla paikkakuntaa. Suomen Latu tarjoaa jäsenyhdistyksilleen kaksi ilmaispaikkaa per laji per vuosi ohjaajakoulutuksiin.

Koulutuksessa käydään läpi Rakastu retkeilyyn kurssin konsepti, miten kurssia opetetaan ja annetaan käytännön vinkkejä kurssin toteuttamiseksi. Ohjaajakoulutukseen osallistuvalla tulee olla kokemusta retkeilystä:

  • on retkeillyt yön yli teltassa nukkuen
  • osaa sytyttää nuotion
  • osaa lukea karttaa ja ottaa suunnan kompassilla
  • osaa pystyttää ainakin yhdenlaisen teltan
  • osaa käyttää ainakin yhtä keitintyyppiä (kaasu / trangia / multifuel)

Lisätietoja Rakastu retkeilyyn -konseptista löydät omalta alasivulta

 

Opaskurssin perusosa Kiilopäällä 27.6. - 5.7.2020 


Suomen Ladun opaskoulutuksen tavoitteena on kouluttaa retkeilyoppaita Suomen Ladun jäsenyhdistyksiin, Kiilopäälle ja muihin yhteisöihin. Opaskurssilla osallistuja saa kattavat tiedot ja taidot vaeltamisesta eräolosuhteissa  ja vastuullisena oppaana toimimisesta. Kurssin käyneet pystyvät toimimaan vaellusten oppaina tunturiolosuhteissa.

Kurssilla keskitytään tunturiosuhteissa toimivan oppaan ohjaus ja opas-taitojen kehittämiseen, joten yleiset retkeily ja vaellustaidot tulee olla hallussa jo kurssille tultaessa. Pääsyvaatimukset kurssille: riittävä retkeily- ja vaelluskokemus tunturiolosuhteissa, hyvä suunnistustaito, ensiaputaidot (vähintään EA1 -kurssi käytynä ennen kurssin alkua), hyvä fyysinen kunto (painotus kestävyyskunnossa), vähintään 18 vuoden ikä, uimataito. Hakijoilla tulee olla omat tunturivaellukseen sopivat varusteet ja välineet. 

Kurssi on avoin vain Suomen Ladun jäsenille. Kurssin hinta on 510 €. Hintaan sisältyy: Ammattitaitoinen koulutus ja sisällöt koko kurssin ajan, ruokailut ennen ja jälkeen kurssia Kiilopäällä ja kaksi yöpymistä Kiilopäällä retkitasoisessa majoituksessa, vaelluskartta ja opetusmateriaali.

Hae kurssipaikkaa/ ilmoittaudu alustavasti kurssille tästä.

Jätä hakemuksesi viimeistään 13.4.2020. Hakemus on samalla ennakko ilmoittautuminen kurssille. Kaikki hakemukset käydään huolella läpi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssipaikasta henkilökohtaisesti huhtikuun aikana. 

Kanssamme retkeilyä edistämässä: