Kouluttaudu

Suomen Latu järjestää kaikille avoimia polkujuoksun ohjaajakursseja. Koulutetut ohjaajat voivat toimia esimerkiksi Suomen Ladun paikallisyhdistyksissä vetämällä yhteislenkkejä ja pitämällä polkujuoksukouluja. Suomen Ladun polkujuoksutyöryhmä kehittää mm. koulutustoimintaa. 

Polkujuoksun ohjaajakurssit (8 h) 

Noudatamme koronapandemian osalta viranomaisohjeita, tutustu ohjeisiin tästä linkistä.  

Lisäohjeita ilmoittautumiseen mm. tietoa ilmaispaikoista.

Ohjaajakurssin jälkeen osaat:

  • ohjata ja hallita ryhmiä 
  • suunnitella ja toteuttaa polkujuoksutoimintaa eritasoisille ryhmille
  • suunnitella turvallista toimintaa
  • ohjata (ja analysoida) osallistujien polkujuoksutekniikkaa
  • kertoa polkujuoksuun liittyvistä varusteista

Pääset mukaan samanhenkiseen ryhmään, josta saat myös ideoita polkujuoksutoiminnan käynnistämiseen omalla paikkakunnallasi. Suomen Ladun polkujuoksuohjaajilla on oma Facebook -ryhmä, jonne hyväksytään vain kurssin suorittaneet. Vinkkejä polkujuoksun suunnitteluun ja ohjaamiseen löydät myös ohjaajaklubin tukimateriaalista.

Ohjaajakurssi on tarkoitettu polkujuoksua jo pidempään harrastaneille, jotka haluavat ohjata polkujuoksuryhmiä. Kurssin hinta jäsenille on 105 € ja ei-jäsenille 145 €. Jäsenyhdistys voi myös lähettää aktiivisen jäsenen kurssille (2 paikkaa/ vuosi), jolloin se on ilmainen. Hintaan sisältyy opetus, opetusmateriaali sekä päiväkahvit. Lounas on omakustanteinen/ omin eväin. Kurssipäivät alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 17.00. 

Polkujuoksun ohjaajakurssilla hyödynnetään Campwire-verkkokurssialustaa ennakkomateriaaleja ja kurssitehtävien suorittamista varten. Ennakkomateriaalit tukevat ohjaajakurssin osallistujan valmistautumista kurssipäivän käytännön harjoituksiin. Linkki ennakkomateriaaleihin ja tehtäviin lähetetään 3 viikkoa ennen lähipäivää. 

Lisätietoa kursseistamme saat Koulutus-sivulta. Polkujuoksun ohjaajakursseista voit olla yhteydessä: hanna.okkonen@suomenlatu.fi. 

Yhteistyökumppanit