Polkujuoksu

Polkujuoksu Suomen Ladussa

Polkujuoksu on matalan kynnyksen liikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Usein juokseminen tapahtuu lähimetsissä tai vaellus- ja retkeilyreiteillä. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat.

Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa. 

Suomen Latu edistää polkujuoksun harrastamista Suomessa kouluttamalla ohjaajia sekä perustamalla jäsenyhdistyksiin vapaaehtoisten vetämiä polkujuoksuryhmiä. Katso lisää Kouluttaudu -sivulta. 

Sinustako polkujuoksuohjaaja?

Ohjaajakurssilla opit ohjaamaan polkujuoksuryhmiä maastossa, opettamaan maastoon sopivaa juoksutekniikkaa, suunnittelemaan eri tasoisia reittejä ja tuntemaan polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia.
Katso lisää tästä. 

Harrastatko polkujuoksua?

Polkujuoksua ja sen harrastajia on Suomessa toistaiseksi tutkittu varsin vähän. Vastaamalla oheisen linkin takaa löytyvään polkujuoksijoiden harrastusta kartoittavaan tutkimuskyselyyn olet mukana paikantamassa polkujuoksua suomalaisen liikuntakulttuurin kartalle. Vastaamalla voit osallistua tuotepalkintoarvontaan! Arvomme Partioaitan lahjakortteja (arvo 50 € ja 100 €), Fjällräven Kånken -repun ja Salomonin juoksupaidan.

Polkujuoksu-kartoituksen kysely

Kysely on osa liikuntatieteiden kandidaatti, Wilhelm Stenbackan liikuntatieteiden pro gradu – tutkielmaa ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen Ladun kanssa. Kyselyyn on mahdollista vastata 30.4.2017 mennessä.

Lue lisää polkujuoksusta!

Löydä lähin polkujuoksuryhmä

Aloitteleville tarkoitettuja polkujuoksuryhmiä toimi kesän 2016 aikana kymmenellä paikkakunnalla: Espoo, Haapavesi, Helsinki, Kerava, Kouvola, Mikkeli, Suonenjoki, Tampere, Tornio, Vantaa.

Kesän yhteislenkeillä tutustutaan paikalliseen luontoon ja polkuverkostoon, opetellaan juoksutekniikkaa ja perehdytään lajin varusteisiin. Ryhmistä lisätään tietoa nettisivuille sitä mukaa kun ne aloittavat toimintansa.

HELSINKI, ESPOO & VANTAA
Yhteislenkeistä tiedotetaan mm. Pääkaupunkiseudun polkujuoksu -ryhmässä Facebookissa.

Lenkit jatkuvat Suomen Ladun jäsenille 26.10. alkaen. Katso lisää vantaanlatu.com

KERAVA
Yhteislenkeistä löytää tietoa Keravan Ladun nettisivuilta ja Facebookista.

SUONENJOKI
Yhteislenkeistä löytyy tietoa Suonenjoen Ladun Facebookista

KOUVOLA
Yhteislenkeistä löytyy tietoa Kouvolan Ladun nettisivuilta ja Facebookista

MIKKELI
Yhteislenkeistä löytyy tietoa Mikkelin Ladun nettisivuilta ja Facebookista

HAAPAVESI
Yhteislenkeistä löytyy tietoa Haapaveden Ladun nettisivuilta

PIRKANMAA
Yhteislenkeistä löytyy tietoa Facebookista.

TORNIO
Yhteislenkeistä löytyy tietoa Tornion Ladun ja Polun nettisivuilta ja Facebookista.

Polkujuoksun lajiesittelyvideo

Katso video lajin varusteista