Polkujuoksu

Polkujuoksu Suomen Ladussa

Polkujuoksu on luontoliikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Usein juokseminen tapahtuu lähimetsissä tai vaellus- ja retkeilyreiteillä. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat.

Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa. 

Suomen Latu edistää polkujuoksun harrastamista Suomessa järjestämällä tapahtumia, kouluttamalla ohjaajia sekä perustamalla jäsenyhdistyksiin vapaaehtoisten vetämiä polkujuoksuryhmiä.

Sinustako polkujuoksun ohjaaja?

Ohjaajakurssin jälkeen osaat ohjata polkujuoksuryhmiä maastossa, opettaa maastoon sopivaa juoksutekniikkaa ja suunnitella eri tasoisia reittejä sekä tunnet erilaisten polkujuoksuvarusteiden ominaisuuksia.
Katso lisää tästä.

Löydä lähin polkujuoksuryhmä

Aloitteleville tarkoitettuja polkujuoksuryhmiä toimii ympäri Suomea. Jäsenyhdistystemme yhteislenkeillä tutustutaan paikalliseen luontoon ja polkuverkostoon, opetellaan juoksutekniikkaa ja perehdytään lajin varusteisiin. Ryhmistä ja yhteislenkeistä sekä polkujuoksutapahtumista löytyy tietoa Suomen Ladun tapahtumakalenterista sekä paikkakuntasi jäsenyhdistyksen nettisivuilta sekä Facebookista esim: Polkujuoksu pääkaupunkiseutu tai Nurmijärven Latu ja Polku ry.

Muita polkujuoksuyhteisöjä ja -ryhmiä löytyy trailrunning.fi-sivuilla

Harrastatko polkujuoksua jossain muussa ryhmässä? Kaipaatko ryhmääsi lisää juoksijoita? Ilmianna yhteislenkkiryhmäsi tapahtumakalenterissa.

Apua polkujuoksureitin suunnitteluun

Sähköiset karttapalvelut tarjoavat kätevän työkalun oman polkujuoksulenkin suunnitteluun. Voit tarkastella ja suunnitella maastoon sijoittuvia juoksureittejä maanlaajuisesti. Yhteislenkkiä varten voit esimerkiksi piirtää toteutettavan reitin karttapohjalle ja tulostaa sen lenkkiä varten. Tutki omaa lähipolkuverkostoasi tarkemmin  MapAnt-karttasovellukseen perustuvan Pullautuskartta-palvelun, Metsähallituksen Retkikartta-palvelun tai Maanmittauslaitoksen Karttapaikka-palvelun avulla.
 

Suomen Ladun latualueet voivat hakea alueelleen polkujuoksun kehittämisiltaa. Täytä TÄMÄ lomake. Lue lisää kehittämisilloista Liikuttajasta

Suomen Ladun polkujuoksun lajivastaava: Hanna Okkonen, hanna.okkonen@suomenlatu.fi, p. 045 138 4928.

Yhteistyökumppanit