Varusteet kuntoon

Maastossa voi pyöräillä hyvin monenlaisilla pyörillä – pyörää hankittaessa ajamisen luonne, maastot ja omat mieltymykset ratkaisevat. Maastopyörän perusominaisuuksiin kuuluvat mm. peruspyörää leveämmät renkaat, tukeva runko ja tehokkaat jarrut. Pyörä voi olla ns. jäykkä, tai siinä voi olla etujousitus tai täysjousitus. Vaihteiden välitykset on sovitettu maastoajoon. Maastopyörän ajoasento on tiepyörää pystympi, jotta pyörä on ketterästi hallittavissa. Pyörien hintahaitari on muutamasta satasesta useisiin tuhansiin euroihin. Halpa ”markettipyörä” ei kestä maastoajoa, mutta jo 800-1000 eurolla saa maastokelpoisen, turvallisen pyörän.

Maastopyörässä rungon oikea koko ja ajoasennon säätäminen ajajalleen sopivaksi ovat pyörän hankinnan tärkeimpiä asioita. Pyörä kannattaa aina hankkia alan ammattiliikkeestä. Varusteista tärkein on kypärä, ja vaativissa maastoissa on hyvä käyttää myös esim. polvisuojia. Pyöräilyhanskat ja ajolasit lisäävät mukavuutta ja turvallisuutta. Juomapullon, pumpun ja eväiden lisäksi reppuun varataan mm. ensiapu- ja pyöränkorjaustarvikkeet sekä puhelin. Vaativiin maastoihin ja pidemmille retkille on aina varustauduttava olosuhteiden mukaisesti.

Katso varustelista lähimaastoon tästä

 

Maastopyöräilyn ohjaajan paita

Ohjaatko maastopyöräilyä Suomen Ladun yhdistyksessä? Sinulla on mahdollisuus tilata Suomen Ladun maastopyöräilyn ohjaajan paita edullisesti 15 eurolla (ovh. 40€). Huom! Paitoja rajoitetusti tarjolla. Paitoja lähetetään vain yhdistyksissä aktiivisesti ohjaaville. Tilaa paita täältä.