Tutustu lajiin

Yhteislenkeillä ja lajikursseilla oppii aina uutta – itsensä haastaminen ja jatkuva kehittyminen sekä lajin sosiaalisuus ovatkin lajin suola ja sokeri.

Pääset tutustumaan maastopyöräilyn hienoon maailmaan osallistumalla lajin tutustumiskursseille ja vuokraamalla sinulle sopivan maastopyörän. Voit osallistua latuyhdistyksen tai paikallisen pyöräilyseuran järjestämille viikkolenkeille tai retkille. Vuokraamalla ja kokeilemalla erilaisia pyöriä, osallistumalla kursseille, ohjatuille lenkeille ja retkille tutustut lajiin, välineisiin sekä saat tuntumaa voisiko laji sopia sinulle harrastukseksi. Tämän jälkeen sinulla on helpompi lähteä hankkimaan omaa maastopyörää ja syventyä lajiin enemmän. 

Suomen Ladun latuyhdistykset tarjoavat maastopyöräilyä monella eri paikkakunnalla. Lisätietoa täällä.  

 

Suomen Ladun ulkoilukeskukset

Maastopyöräily tutuksi -kursseja ja ohjattuja viikkolenkkejä ja retkiä järjestetään myös Suomen Latu Paloheinän ja Suomen Latu Kiilopään toimesta. Ulkoilupalveluilta pääset myös vuokraamaan maastopyöriä. 

Pääkaupunkiseudulla Suomen Latu Paloheinä järjestää Paloheinässä Helsingissä syyskaudella 2020 kolmen tunnin Maastopyöräily tutuksi-kursseja sekä 1,5-3h:n mittaisia ohjattuja lenkkejä ja retkiä. Tutustu tarjontaan sivujen kautta tai lähetä sähköpostia paloheina@suomenlatu.fi.

Suomen Latu Kiilopäässä pääset tutustumaan upeaan tunturireitistöön ja vuokraamaan välineitä. 

 

Lisäksi ympäri Suomen on pyörävuokraamoita sekä lajiin erikoistuneita pyöräilyseuroja.