Maastopyöräily tutuksi -kiertue on täällä taas!

 

Suomen Ladun Maastopyöräily tutuksi –kiertue eli lyhyemmin Cube-kiertue starttaa jälleen huhtikuun lopulla – nyt jo kolmatta kesäkautta. Lajia aloittelevilla aikuisille tarkoitetuissa yhden illan tapahtumissa pääset kokeilemaan maastopyöräilyä vaikka ilman omaa pyörää. Etelä- ja Lounais-Suomesta alkava kiertue käy syksyyn mennessä 15 eri paikkakunnalla ympäri maan. 

Maastopyöräily tutuksi-illoissa opetellaan lajin alkeita ensin harjoitteluradalla ja sitten aidossa maastossa. Aluksi tutustutaan pyöriin ja varusteisiin sekä turvallisuusasioihin. Pyöränhallintaa, tasapainoa ja ajotekniikoiden perusteita harjoitellaan pienellä tekniikkaradalla, jotta pyörä ja sen käsittely tulee tutuksi. Sen jälkeen pyöräillään yhdessä ohjattu lenkki helpohkoilla metsäpoluilla. Maastossa harjoitellaan alussa opittuja taitoja ja samalla tutustutaan paikallisiin polkuihin, lajin etikettiin ja alueen maastopyöräilymahdollisuuksiin.

Suomen Ladun yhteistyökumppani maastopyöräilyn erikoisliike Rtech tarjoaa osallistujien käytettäväksi valikoiman Cube- maasto- ja läskipyöriä. Tapahtumissa ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut maastopyöräilynohjaajat.

 

Lisätietoja paikallisten latuyhdistysten kautta. Ilmoittautumislinkit kuvan alla paikkakuntaa klikkaamalla.

 

 

Tästä voit ladata tulostettavan julisteenTästä voit ladata tulostettavan julisteen

Maastopyöräilyn lajikokeilut

Cube-kiertueen lisäksi latuyhdistykset järjestävät lajikokeiluja, joissa pääset kokeilemaan Suomen Ladun Cube-pyöriä ja pyöräilyä poluilla ohjatusti. Lajikokeiluja järjestetään mm. seuraavilla paikkakunnilla: Hollola, Loimaa, Nivala, Nurmijärvi, Padasjoki, Paimio, Pori, Rauma ja Riihimäki.