Maastopyöräilyreitit

Merkityillä maastopyöräilyreiteillä ja esimerkiksi helpoilla ulkoilureiteillä kokemattomampikin pyöräilijä pääsee lajin makuun. Kaupunkimetsien pienillä luonnonpoluilla ja ulkoilumetsien kinttupoluilla taas on hauska taituroida puiden juurien, kivien ja vaihtelevien maastonmuotojen lomassa. Virkistysalueilla, erämaisilla retkeilyreiteillä ja luonnonalueiden muita kulku-uria yhdistellen pääset pyöräilemään vaikka useamman päivän mittaisia maastovaelluksia. 

Lähde poluille!

Löydä polku ja sukella metsän siimekseen. Omiin lähimaastoihisi tutustut parhaiten tutkimalla, mihin mikäkin polku vie. Löydä toisten maastopyöräilijöiden käyttämiä polkuja ja reittejä reittipalveluista. 

Jälki.fi -reittipalvelusta voit hakea reittejä, katsella niitä kartalla ja ladata omaan laitteeseesi seurattavan gpx-jäljen.
Saman tyylinen sivusto on myös MTBreitti.fi - palvelu. Osa harrastajista käyttää reittisuunnitteluun Trailmapia. Tarjolla on myös useita muita mahdollisuuksia, tässä vain esimerkkejä. Reittipalvelusta voit ladata gpx-jäljen ja siirtää sen joko omaan gps-laitteeseesi ajon aikana seurattavaksi tai esimerkiksi Maastokartat-sovellukseen. 

Maastoon merkittyjä virallisia maastopyöräilyreittejä löytyy Metsähallituksen Retkikartta.fi -palvelusta ja kuntien liikuntapaikkoja koostavasta Liikuntapaikat.fi -palvelusta.

Lue lisää Fillari-lehden artikkelista

Suomesta löytyy myös useista paikkoja maastopyöräilylle merkittyjä omia reittejä. Niitä on tavoite listata tämän sivuston alle pikkuhiljaa. Jos haluat oman reittinne sivustolle, niin laita sähköpostiin maastopyoraily@suomenlatu.fi lisätietoa (kuvaus ja linkki, josta lisätietoa löytyy). 

 

Merkittyjä MTB-reittejä Suomessa: 

Espoo, Oittaa - Oittaa Trails 
"Oittaan hiihto/kuntoradan viereen rakennettu 1.3km maastopyöräreitti. Kumpuilevaa singleträkkiä, osittain sorastettua reittiä, jonkinverran kalliota ja muuten perus metsäpohjaa."

Kuopio, Puijo 
"Reitit sopivat maastopyöräilyn lisäksi hyvin patikointiin ja polkujuoksuun. Reitit ovat kesällä suurelta osin vaativia ja talvella helpompia."

Lahti, Salpausselkä
"Salpausselällä sijaitsee runsas polkuverkosto. Merkityt maastoliikuntapolut on tarkoitettu kaikkien käyttöön, poluilla voi kävellä, juosta ja maastopyöräillä, lumisina talvina myös lumikenkäillä. Merkittyä polkua on 25km, joka sisältää kolme rengasreittiä ja kaksi janareittiä."

Lohja, Lohjanharju

"Hyvin merkitty reitti kulkee Lohjan keskustan tuntumassa harjun vaihtelevassa maastossa. Reitin pituus on n 8km. Reitti rakentuu useammasta erilaisesta osiosta. Tutustu reittiohjeeseen ja -karttaan etukäteen. Reitin alkuosan Korpi-osuus on teknisesti haastavin."

Listaus monista reiteistä täällä

Tänne sivulle kootaan reittejä, joissa Suomen Ladun alainen yhdistys on mukana. Tiedota oman kuntanne reiteistä maastopyoraily@suomenlatu.fi