Kouluttaudu

Suomen Latu tarjoaa latuyhdistyksissä toimiville tai toimimaan aikoville jäsenilleen kahta eri koulutustasoa: 1) Maastopyöräilyn alkeisohjaaja -koulutus ja 2) Pyöräilynohjaaja -koulutus (Suomen Pyöräilynohjaajat koulutus, Taso2: pyöräilyn eri alalajit). 

Lisäksi Suomen Ladun maastopyöräilyohjaajille on tarjolla satunnaisesti erilaisia pyöräilyn alaan liittyviä lisäkoulutuksia. Kuten maastopyöräilyn lisäkoulutusta ja syventävä pyöränhuoltokurssi.

Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi (16 h)

Vuonna 2019 järjestetään kaksi mtb-alkeisohjaajakurssia. Espoossa 25.-26.5 ja Pieksämäellä 19.-20.10. 

Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi 19.-20.10.2019, Pieksämäki. Ilmoittaudu viimeistään 9.10.2019. täältä.

Pieksämäen kurssilla on vielä muutama paikka vapaana! Jälki-ilmoittautumiset osoitteeseen: koulutus@suomenlatu.fi. 

Kurssi on tarkoitettu erityisesti latuyhdistyksissä toimiville maastopyöräilijöille, joiden omat ajotaidot ja polkutuntemus ovat jo vähintään kohtuulliset. Kurssilla saa valmiudet ohjata ryhmiä vähintään alkeistason lenkeillä ja retkillä.
Kurssiohjelman näet täältä sekä ilmoittautumissivulla.

Tiedustelut ja kysymykset kursseista: maastopyoraily@suomenlatu.fi tai Ville Mattinen, puh. 044 560 8083.

Pyöräilynohjaajakoulutus (n. 50 h) 

Pyöräilynohjaajakoulutus on valtakunnallinen pätevöittävä koulutus pyöräilyn eri alalajien ohjaamiseen, pyöräilynedistämiseen ja tapahtumajärjestämiseen – maanteillä ja maastossa. Osaamisen lisäksi koulutuksesta saa selustaa yhdistyksen pyöräilytoiminnalle, ideoita erilaisiin pyöräilytapahtumiin ja verkostoa muiden pyöräilytoimijoiden kanssa.

Ohjaajakoulutuksessa Suomen Latu tekee yhteistyötä Suomen Pyöräilynohjaajat ry:n kanssa. Pyöräilynohjaajakoulutukseen voi hakea tukea Suomen Ladusta. Suomen Latu tukee yhdistysten toimintaa ja voi maksaa 50 prosenttia kurssimaksusta, jos kurssin käynyt sitoutuu ohjaamaan pyöräilyä Suomen Ladun jäsenyhdistysessä. Tästä tulee sopia ennen kurssia sähköpostitse koulutus@suomenlatu.fi.  

Lue lisää.

Seuraavista pyöräilynohjaajakursseista (Taso2) tulee tiedot Suomen Pyöräilynohjaajien sivuille http://pyorailynohjaajat.fi/koulutus/.

 

Etsitkö ohjaajaa?

Ohjaajarekisteri on Suomen Ladun ylläpitämä ulkoilu- ja luontoliikuntalajien ohjaajien rekisteri. Kaikki ulkoilun ohjaajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan rekisteriin. Jos merkitset tietosi julkisiksi, liityt samalla Suomen Ladun Ohjaajaklubiin ja sinuun voidaan olla yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta. Rekisterin avulla yhdistykset ja muut tahot voivat etsiä ohjaajia omaan toimintaan ja tapahtumiin. Rekisteri on avoin kaikille.

Löydä ohjaaja Ohjaajarekisteristä, Jos olet itse ohjaaja Lisää tietosi ohjaajarekisteriin tästä