Kouluttaudu

Kouluttaudu maastopyöräilyn ohjaajaksi yhdistykseen!

MTB-alkeisohjaajakurssin jälkeen osaat ohjata ryhmiä maastossa, opettaa maastoon sopivaa ajotekniikkaa ja suunnitella eri tasoisia reittejä, lenkkejä ja retkiä sekä tunnet erilaisten maastopyöräilyvarusteiden ja tarvikkeiden ominaisuuksia.

Suomen Latu suosittelee latuyhdistyksissä toimiville tai toimimaan aikoville jäsenilleen kahta eri koulutustasoa: 1) Maastopyöräilyn alkeisohjaaja -koulutus  ja 2) Pyöräilynohjaaja -koulutus (Suomen Pyöräilynohjaajat koulutus, Taso2: pyöräilyn eri alalajit). 

Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi (16 h)

  • 6.-7.5.2023 Riihimäki 
  • 1.-2.7.2023 Huittinen 
  • 2.-3.9.2023 Pieksämäki 

Kurssi on tarkoitettu latuyhdistyksissä toimiville maastopyöräilijöille, joiden omat ajotaidot ja polkutuntemus ovat jo vähintään kohtuulliset. Kurssilla saa valmiudet ohjata ryhmiä vähintään alkeistason lenkeillä ja retkillä.
Koulutuksen hinta on Suomen Ladun jäsenille 183€. Yhdistyksessä ohjaamaan sitoutuville on tarjolla 2 maksutonta koulutuspaikkaa/yhdistys/vuosi. Näistä maksuttomista koulutuspaikoista tulee sopia oman yhdistyksen hallituksen kanssa, ennen kurssille ilmoittautumista. 

Tiedustelut ja kysymykset kursseista: maastopyoraily@suomenlatu.fi

Pyöräilynohjaajakoulutus (n. 50 h) 

Pyöräilynohjaajakoulutus on valtakunnallinen pätevöittävä koulutus pyöräilyn eri alalajien ohjaamiseen, pyöräilynedistämiseen ja tapahtumajärjestämiseen – maanteillä ja maastossa. Osaamisen lisäksi koulutuksesta saa selustaa yhdistyksen pyöräilytoiminnalle, ideoita erilaisiin pyöräilytapahtumiin ja verkostoa muiden pyöräilytoimijoiden kanssa.

Tämän koulutuksen järjestää Suomen Pyöräilynohjaajat ry.  

Lue lisää.

 

Tukea ohjaajalle

Vinkkejä maastopyöräilyn suunnitteluun ja ohjaamiseen löydät myös ohjaajaklubin tukimateriaalista. Sieltä löytyy muun muassa maastopyöräilyohjaajan käsikirja sekä opas maastopyöräreitin perustamiseen.   

Mukaan ohjaajarekisteriin?

Ohjaajarekisteri on Suomen Ladun ylläpitämä ulkoilu- ja luontoliikuntalajien ohjaajien rekisteri. Kaikki ulkoilun ohjaajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan rekisteriin. Jos merkitset tietosi julkisiksi, liityt samalla Suomen Ladun Ohjaajaklubiin ja sinuun voidaan olla yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta. Rekisterin avulla yhdistykset ja muut tahot voivat etsiä ohjaajia omaan toimintaan ja tapahtumiin. Rekisteri on avoin kaikille.

Löydä ohjaaja Ohjaajarekisteristä. Jos olet itse ohjaaja, Lisää tietosi ohjaajarekisteriin tästä.

 

Lisätietoa: 
Suomen Ladun maastopyöräilyn lajivastaava, Topi Kiljunen, topi.kiljunen@suomenlatu.fi.