Kouluttaudu

Sinustako maastopyöräilyohjaaja?

Ohjaajakurssin jälkeen osaat ohjata ryhmiä maastossa, opettaa maastoon sopivaa ajotekniikkaa ja suunnitella eri tasoisia reittejä, lenkkejä ja retkiä sekä tunnet erilaisten maastopyöräilyvarusteiden ja tarvikkeiden ominaisuuksia.

Suomen Latu tarjoaa latuyhdistyksissä toimiville tai toimimaan aikoville jäsenilleen kahta eri koulutustasoa: 1) Maastopyöräilyn alkeisohjaaja -koulutus ja 2) Pyöräilynohjaaja -koulutus (Suomen Pyöräilynohjaajat koulutus, Taso2: pyöräilyn eri alalajit). 

Lisäksi Suomen Ladun maastopyöräilyohjaajille kartoitetaan tarvetta maastopyöräilyn lisäkoulutukselle, syventäville pyöränhuoltokursseille ja ensiapuasioihin.

Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi (16 h)

Vuonna 2020 järjestetään kaksi mtb-alkeisohjaajakurssia: 

1.-2.8. Helsinki, Paloheinä (Tämä on toukokuulta siirtynyt kurssi). 

3.-4.10. Pieksämäki, ilmoittaudu kurssille viimeistään 17.9.
Kurssille ilmoittautuminen: tästä linkistä
Majoitusten ja ruokailun varaaminen: tästä linkistä
 

Kurssi on tarkoitettu erityisesti latuyhdistyksissä toimiville maastopyöräilijöille, joiden omat ajotaidot ja polkutuntemus ovat jo vähintään kohtuulliset. Kurssilla saa valmiudet ohjata ryhmiä vähintään alkeistason lenkeillä ja retkillä.
Kurssiohjelman näet täältä sekä ilmoittautumissivulla.

Tiedustelut ja kysymykset kursseista: maastopyoraily@suomenlatu.fi tai Sini Savolainen, puh. 040 539 9486.

Pyöräilynohjaajakoulutus (n. 50 h) 

Pyöräilynohjaajakoulutus on valtakunnallinen pätevöittävä koulutus pyöräilyn eri alalajien ohjaamiseen, pyöräilynedistämiseen ja tapahtumajärjestämiseen – maanteillä ja maastossa. Osaamisen lisäksi koulutuksesta saa selustaa yhdistyksen pyöräilytoiminnalle, ideoita erilaisiin pyöräilytapahtumiin ja verkostoa muiden pyöräilytoimijoiden kanssa.

Ohjaajakoulutuksessa Suomen Latu tekee yhteistyötä Suomen Pyöräilynohjaajat ry:n kanssa. Pyöräilynohjaajakoulutukseen voi hakea tukea Suomen Ladusta. Suomen Latu tukee yhdistysten toimintaa ja voi maksaa 50 prosenttia kurssimaksusta, jos kurssin käynyt sitoutuu ohjaamaan pyöräilyä Suomen Ladun jäsenyhdistysessä. Tästä tulee sopia ennen kurssia sähköpostitse koulutus@suomenlatu.fi.  

Lue lisää.

Seuraavista pyöräilynohjaajakursseista (Taso2) tulee tiedot Suomen Pyöräilynohjaajien sivuille http://pyorailynohjaajat.fi/koulutus/.

 

Maastopyöräilyn ohjaajan paita

Ohjaatko maastopyöräilyä Suomen Ladun yhdistyksessä?

Sinulla on mahdollisuus tilata Suomen Ladun maastopyöräilyn ohjaajan paita edullisesti 15 eurolla (ovh. 40€). Huom! Paitoja rajoitetusti tarjolla. Paitoja lähetetään vain yhdistyksissä aktiivisesti ohjaaville.
Tilaa paita täältä.

 

Mukaan ohjaajarekisteriin?

Ohjaajarekisteri on Suomen Ladun ylläpitämä ulkoilu- ja luontoliikuntalajien ohjaajien rekisteri. Kaikki ulkoilun ohjaajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan rekisteriin. Jos merkitset tietosi julkisiksi, liityt samalla Suomen Ladun Ohjaajaklubiin ja sinuun voidaan olla yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta. Rekisterin avulla yhdistykset ja muut tahot voivat etsiä ohjaajia omaan toimintaan ja tapahtumiin. Rekisteri on avoin kaikille.

Löydä ohjaaja Ohjaajarekisteristä. Jos olet itse ohjaaja, Lisää tietosi ohjaajarekisteriin tästä.

 

Lisätietoa: 
Suomen Ladun maastopyöräilyn lajivastaava, Sini Savolainen, sini.savolainen@suomenlatu.fi, p. 040 539 9486.