Maastopyöräily

Lähde ulkoilemaan lähimetsään, virkistymään luontoretkelle tai vauhdikkaammin kuntolenkille – kahdella pyörällä. Pyöräillen pääset pidemmälle, näet ja koet enemmän – läsnä ovat niin maisemat, luonnon äänet kuin tuoksutkin sekä samalla maaston tarjoamat taitohaasteet.

Maastopyöräily on monipuolinen laji, jota voi omien taitojensa ja kuntonsa mukaan harrastaa hyvin monenlaisissa maastoissa. Maastossa pyöräileminen on hauska ja rento tapa liikkua ja retkeillä. Laji sopii myös lapsille ja nuorille ja ennakkoluuloista poiketen myös iäkkäämmille. Kokeneempi maastopyöräilijä nauttii raskaammastakin kuntoilusta, teknisemmistä ajohaasteista ja jopa vauhdin hurmasta. Luontoympäristössä pyöräileminen on jokamiehenoikeus - lähtökohtaisesti saat siis pyöräillä siellä, missä saa kävelläkin.

Merkityillä maastopyöräilyreiteillä ja esimerkiksi helpoilla ulkoilureiteillä kokemattomampikin pyöräilijä pääsee lajin makuun. Kaupunkimetsien pienillä luonnonpoluilla ja ulkoilumetsien kinttupoluilla taas on hauska taituroida puikkelehtimalla puiden juurien, kivien ja vaihtelevien maastonmuotojen lomassa. Virkistysalueilla, erämaisilla retkeilyreiteillä ja luonnonalueiden muita kulku-uria yhdistellen pääset pyöräilemään vaikka useamman päivän mittaisia maastovaelluksia. 

Pyöräilijälle luonto on liikuntaympäristö ja olennainen osa lajin nautintoa, joten liikummekin aina luontoa kunnioittaen ja toiset ulkoilijat huomioiden. Maastopyöräily ei ole sen riskialttiimpaa kuin muukaan luonnossa liikkuminen, kunhan ajaa oman taitotasonsa mukaisesti. Maastossa tärkein varuste on kypärä – ja myös kaveri on hyvä turvavaruste.  Yhteislenkeillä ja lajikursseilla oppii aina uutta – itsensä haastaminen ja jatkuva kehittyminen sekä lajin sosiaalisuus ovatkin lajin suola ja sokeri.

Avaa 2017 kiertuemainos klikkaamalla.

Maastopyöräily tutuksi -kiertue kesällä 2017

Tutustu maastopyöräilyyn ilman omaa maastopyörää!

Kokeile maastopyöräilyä ja tutustu lajiin jopa ilman omaa maastopyörää! Kesäkaudella 2017 paikalliset yhdistykset, Suomen Latu ja maastopyöräilyn erikoisliike R-Tech järjestävät Maastopyöräily tutuksi -kiertueen noin 15 paikkakunnalla eri puolilla maata. 

Kiertueen paikallistapahtuma on yhden illan mittainen ohjattu lajitutustuminen. Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti maastopyöräilystä kiinnostuneille aikuisille, joilla ei vielä ole omaa maastopyörää. Osallistujien käytettävissä on 12 laadukasta Cube-maastopyörää ja ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut maastopyöräilynohjaajat. Ilmoittautuminen, lisätiedot ja ennakko-ohjeet saat suoraan kiertueessa mukana olevilta yhdistyksiltä tai Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

Tapahtumat ja paikkakunnat

3.5. Helsinki, Helsingin Latu
6.5. Espoo, Espoon Latu
10.5. Vantaa, Vantaan Latu
11.5. Hyvinkää, Hyvinkään Latu
17.5. Ikaalinen, Ikaalisten Kuntoilijat
18.5. Sastamala, Vammalan Retkeilijät
23.5. Siilinjärvi, Siilin Latu
24.5. Siilinjärvi, Savo-Karjalan latualue
31.5. Turku, Turun Latu
1.6. Laitila, Laitla Liikkujat
8.6. Haapajärvi, Maaselän Latu
9.6. Joensuu, Joensuun Latu
3.8. Tervola, Tervolan Ulkoilijat
10.8. Salla, Sallan Latu
16.8. Koski, Auranmaan Latu
25.8. Kauhajoki, Suupohjan Latu

Myös jäsenyhdistyksissä järjestetään kesäkauden aikana ohjattuja iltoja lajiin tutustumiseksi. Joissakin yhdistyksissä pidetään myös pidempiä lajikursseja lajitulokkaille. Kysy omasta yhdistyksestäsi, tai katso lähin tapahtuma Suomen Ladun tapahtumakalenterista.

Maastoon yhdessä

Suomen Ladun yhdistysten maastopyöräilyohjaajat vetävät yhteislenkkejä, jotka sopivat myös aloitteleville harrastajille. Opit ajotekniikkaa ja tutustut uusiin maastoihin sekä saat muilta vinkkejä ja ohjeita harrastuksessasi. Porukassa ajaminen on turvallista kokemattomallekin. Vaikka olisit jo kokenut maastoajaja, kannattaa silti lähteä mukaan yhteislenkeille: tutustut uusin ihmisiin, löydät uusia polkuja ja ajoseuraa omillekin lenkeille. Yhteislenkeistä ilmoitetaan usein yhdistysten facebook-sivuilla.

Maastopyöräilyn yhteislenkeistä ja retkitapahtumista löydät tietoa tapahtumakalenterista ja yhdistysten omilta nettisivuilla.
Viikkolenkeistä ilmoitellaan yleensä etupäässä latuyhdistysten Facebook-ryhmissä.

Vuokraa maastopyörä tai fatbike

Maastopyöräilyyn pääset tutustumaan vuokraamalla Cube-maastopyörän tai fat biken Suoman Latu Hiihtopalvelut Helsingin Paloheinässä ja Suomen Latu Kiilopäällä Inarissa. Kesäkaudella 2017 Kiilopäällä järjestetään useita maastopyöräilyn teemaviikkoja, jolloin pääset tutustumaan UK-kansallispuiston luontoon ja pyöräpolkuihin ohjatuilla retkillä (ohjelma tulossa Kiilopään sivuille)

Tutustu Kiilopään lähireitteihin

Suomen Latu Hiihtopalvelut Paloheinä vuokrahinnasto (VAIN TALVIAIKANA)