Tekniikka haltuun

Lumikenkäily sopii kaikille lapsista ikäihmisiin. Aloituskynnystä ei ole: lumikengät jalkaan ja maastoon!

Parhaiten lumikenkäilyn oppii ohjatusti, mutta paljon liikkuva löytää jujun helposti itsekin. Lumikenkäilyssä eteneminen muistuttaa tavallista kävelyä, mutta jalkoja liikutetaan hieman laahaten. Ylämäkeen kuljetaan suoraan, ei haarakäynnillä, kuten hiihtäessä. Hiihto-opit eivät päde myöskään alamäessä, sillä lumikengillä ei aurata, vaan niillä otetaan istuva asento ja annetaan pohjan piikkien pureutua lumeen.

Lumikengät ovat helppokäyttöisiä: niillä pääsee nopeasti maastoon, ne eivät vaadi voitelua tai muuta valmistelua, vaan kengät ovat heti toimintavalmiit. Lumikengät kulkevat helposti mukana niin autossa kuin reppuunkin kiinnitettynä. Lumikenkäily ei vaadi paksua lumipeitettä tai hankia. Lumikengillä voit kulkea tuttuja lenkkipolkujasi myös kovassa ja vähälumisessa maastossa. Toisaalta voit helposti poiketa tutulta polulta vaikkapa metsän rauhaan nauttimaan uusista luontoelämyksistä.

Nykyaikaiset lumikengät mahdollistavat turvallisen ja tukevan kävelyn, reippaan juoksun ja erilaiset ulkopelit. Metsästäjä kulkee lumikengillä maastossa hiljaisemmin ja tehokkaammin kuin suksilla, pilkkijä pääsee liikkumaan jäällä turvallisesti.