Kouluttaudu

Suomen Latu järjestää lumikenkäilykursseja ja -kisoja. Suomen Lumikenkäilijät ry on Suomen Ladun jäsenyhdistys, joka toimii lajin asiantuntijana.

LUMIKENKÄILYSSÄ EI OLE TÄLLÄ HETKELLÄ AVOIMIA KURSSEJA! 

Lumikenkäily tutuksi -kurssit (3h)

Lumikenkäily on kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva helppo ja hauska ulkoilulaji. Lumikenkäilijää eivät rajoita valmiit reitit, sillä välineillä voi liikkua kaikissa olosuhteissa niin syvissä nietoksissa, kuin järvien jäilläkin. Kurssilla tutustutaan lumikenkäilyn historiaan, erilaisiin välineisiin ja perehdytään lumikenkäilytekniikkaan maastoon suuntautuvan retken lomassa.

Lumikenkäily tutuksi -luentomateriaali

Lumikenkäilyn ohjaajakurssit (8 x 45 min, 1 op)

Lumikenkäilyn ohjaajakurssi on tarkoitettu liikunta-alan ammattilaisille tai aktiivisille harrastajille ja joilla on lajitaidot hallussa (on harrastunut lumikenkäilyä).

Lisäohjeita ilmoittautumiseen ja mm latuyhdistyksen ilmaispaikkojen käyttöön.

Päivän aikana

  • tutustutaan erilaisiin lumikenkiin 
  • harjoitellaan ohjaustilanteita eri olosuhteissa
  • kullaan muutama luento

Kurssin jälkeen osaat

  • ohjata laadukkaita ja turvallisia lumikenkäretkiä
  • suunnitella reittejä talvisiin maastoihin
  • Kurssi sisältää luentoja sekä harjoituksia maastossa.

Kurssi sisältää luentoja sekä harjoituksia maastossa.

Kurssin hinta Suomen Ladun jäsenille 95 €, muut 125 €. Hintaan sisältyy opetus, opetusmateriaali sekä päiväkahvit. Omat eväät mukaan. Jäsenyhdistys voi myös lähettää aktiivitoimijan kurssille, jolloin se on ilmainen (mainitse hakemuksessa).

Lumikenkäilyn kouluttajakoulutus (15h)

Kouluttajakoulutus antaa valmiudet pitää lumikenkäilyn ohjaajakursseja. Kurssilla käydään läpi ohjaajakoulutuksen rakenne ja aikataulu. Erilaisia lumikenkiä testaamalla saat paremmin tuntuman millaisia lumikenkiä kannattaa suositella henkilöstä itsestään sekä olosuhteista riippuen. Opetusharjoituksissa saat valmiuksia toimia kouluttajana sekä kartutat työkalupakkiasi lumikenkäilytaitojen osalta. Osallistujat pääsevät ideoimaan ja jakamaan verryttely- ja venyttelyliikkeitä, taukojumppia ja -leikkejä sekä erilaisia tapoja opettaa itse tekniikkaharjoituksia.

Osallistujalta edellytämme suoritettua lumikenkäilyn ohjaajakurssia sekä kokemusta liikunnan ohjaamisesta ryhmille. Koulutukseen otetaan hakemuksien perusteella. Seuraava kouluttajakoulutus on aikaisintaan vuonna 2019.

 

Lisätietoa kursseistamme saat Koulutus-sivulta. Voit myös tiedustella ohjaajakoulutuksia tai tutustumiskursseja omalle ryhmällesi ottamalla yhteyttä Suomen Latuun: koulutus@suomenlatu.fi