Kouluttaudu

Suomen Latu järjestää hiihtotekniikkakursseja aikuisille Paloheinässä sekä Oittaalla. Tekniikkakursseja järjestetään talviaikaan perinteisellä ja vapaalla, niin aloittelijoille kuin hiihtotekniikkansa kehittämistä suunnitteleville harrastajille.

Suomen Latu tarjoaa myös hiihdon ohjaajakursseja. Hiihdon ohjaajakurssilla opit hiihtotekniikkojen ohjaamisen, hiihtovälineiden ominaisuuksien, suksen valinnan, suksen voitelun sekä hiihdon yleisen ohjaamisen perusteet. Hiihdon ohjaajakurssilla opit myös analysoimaan ohjattavan hiihtäjän tekniikkaa. Käytyäsi hiihdonohjaajan kurssin olet suuren askeleen lähempänä kokonaisvaltaista maastohiihdon asiantuntijuutta. Lasten hiihtokoulut löydät Muumien ulkoilukoulu -sivuilta.

Hiihdon ohjaajakurssi (16 h)

Ei seuraavaa paikkaa/päivämäärää

Kurssi on tarkoitettu maastohiihdon osa-alueia jo hallitseville, joiden tavoitteena on oppia lajin ohjaustaitoja. Maastohiihdon ohjaajana toimit hiihtotekniikoiden, hiihtovälineiden, hiihtoharjoittelun sekä hiihto-olosuhteiden asiantuntijana. Kurssilla perehdytään siis niin hiihtotekniikoihin, välineisiin, hiihdon ohjaamiseen kuin myös hiihtotekniikoiden analysointiin ja palautteenantoon. Kurssilla opit ohjaamaan niin perinteisen kuin vapaankin hiihtotyylin eri tekniikoita - vuorohiihtoa, tasatyöntöä, yksipotkuista tasatyöntöä, sauvoitta luistelua, kuokkaa sekä Wassberg- ja Mogrentekniikoita. Kurssin jälkeen omaat valmiudet järjestää aikuisille hiihdon tekniikkakursseja. Kaikkien osa-alueiden hallitseminen ei ole edellytys kurssille pääsemiselle, mutta sekä perinteisen että vapaan hiihdon perusteet olisi hyvä hallita.

Omat perinteisen sekä luisteluhiihdon välineet mukaan!

Kurssin hinta on Suomen Ladun jäsenille 155 €, norm. 195 €. Hinta sisältää opetuksen, materiaalit, 2 x lounas ja 2 x päiväkahvit. Majoitus ja matkat omakustanteisesti. Jokaisella Suomen Ladun yhdistyksellä on käytössään kaksi ilmaispaikkaa kurssille. Ilmaispaikan käyttävät sitoutuvat ohjaamaan hiihtoa yhdistyksessään. Ilmaispaikan käytöstä sovitaan oman yhdistyksen kanssa ennen kurssille ilmoittautumista. Suomen Ladun hiihdon asiantuntijalta voi keskustella vaihtoehtoisista tavoista ohjata hiihtoa omassa jäsenyhdistyksessä.