Syvenny lajiin

Geokätköilyä voi harrastaa monella tapaa. Monet kulkevat kätköillä yksin, mutta ainakin yhtä monet kätköilevät mieluummin perheen, kaverin tai pienen porukan kanssa. Kätköily voikin olla hieman salamyhkäisestä maineestaan huolimatta varsin sosiaalinen harrastus.

Keskustelupalstat ja yhteydenpito

Kätköilijät käyvät vilkasta keskustelua Facebook-ryhmissä ja erilaisilla keskustelupalstoilla. Suosituin Facebook-ryhmä on Suomen geokätköilijät, jossa on yli 8000 jäsentä. Suosituon foorumi Suomessa lienee geocache.fi -sivujen keskustelufoorumi, johon pääsee sivuston etusivulta.

geocaching.com-sivun kautta voi ottaa yhteyttä toiseen geokätköilijään nimimerkin perusteella. Klikkaamalla esimerkiksi kätkön tekijän nimimerkkiä sivustolla, voi tälle lähettää sähköpostia.

Geokätköilijöiden kokoontumiset

Geokätköilijät järjestävät omia tapaamisia eri puolilla Suomea. Näissä tapaamisissa on hyvä mahdollisuus tavata alueen muita geokätköilijöitä. Tapaamiset ovat kaikille harrastajille avoimia, ja niihin ilmoittaudutaan verkkosivuilla tehtävällä Will attend -loggauksella. Tapaamisten ohjelmasta vastaa yleensä koollekutsuja, joka voi olla kuka tahansa kätköilyä harrastava.

Kokoontumisista käytetään monia eri nimiä: eventti, miitti, event cache jne. "CITO" siivoustapahtumat voivat keskittyä roskien siivoamiseen, haitallisten kasvien poistamiseen, kasvillisuuden alueelle palauttamiseen tai polkujen rakentamiseen (cache in, trash out).

Suomessa pidettävät tapahtumat näkyvät www.geocache.fi -sivuston etusivulla sisäänkirjautumisen jälkeen. Tapaamiset ilmoitetaan geokätköilyn verkkosivuilla samaan tapaan kuin geokätköjenkin tiedot, ja käydystä tapahtumasta saa kätkölöydön tavallisen geokätkön tapaan.

Megaeventit kätköilijöiden suurkokoontumisia

Suurimpia geokätköilijöiden kokoontumisia kutsutaan giga- ja megaeventeiksi. Tällaisia eventtejä järjestetään eri puolilla maailmaa. Megaeventiksi kutsutaan tapahtumaa, johon osallistuu vähintään 300 nimimerkkiä ja gigaeventissä kävijöitä on yli 5000. Perinteikkäin megaevent on Yhdysvalloissa järjestettävä Geowoodstock ja ensimmäinen gigaevent pidettiin Saksassa elokuussa 2014.

Vuonna 2022 Kajaanin Latu järjesti Siniset ajatukset - geokätköilyn Megaeventin Vuokatissa 10.-12.6. 

Suomessa järjestettiin vuonna 2019 kolme megaeventtiä 25.5.2019 Tar 'n' tech Oulun Nallikarissa, 15.6.2019 Midnight Sun Geocaching Suomen Latu Kiilopäällä ja 28.9.2019 Mastojen Loisteessa Lahdessa.

Aiemmat Suomen megaeventit on järjestetty Tampereen Härmälässä 2011, Turun Kupittaalla 2012, Muonion Harrinivalla 2013, Jämsän Himoksella 2014, Hauhon Leppäniemessä 2015, Kalajoen hiekkasärkillä 2016, Suomen Latu Kiilopäällä ja Porvoossa 2017 sekä Haapajärvellä 2018.

Geokätköily latuyhdistyksissä

Noin 20 Suomen Ladun jäsenyhdistystä järjestää toimintaa geokätköilyn parissa: yhteisiä kätköilyretkiä, eventtejä, kätköiltoja.