Kouluttaudu kanssamme

Suomen Latu kouluttaa ohjaajia noin kymmeneen ulkoilulajiin. Jäsenyhdistyksemme järjestävät vielä useammassa lajissa koulutusta harrastajille. Lasten ja perheiden toiminnassa koulutetaan ohjaajia niin varhaiskasvatukseen ja kouluihin kuin harrastustoimintaankin. Suosituin koulutusmuotomme on Metsämörri. Tiedot koulutuksista löydät laji-/toimintamuodoittan alla olevasta valikosta.

1.8.2020 alkaen koulutuksemme toteutuvat jälleen lähiopetuksena. Noudatamme koronapandemian osalta viranomaisohjeita. Syksyn kursseille osallistuvat saavat ohjeistuksen ennen kurssia. 

Tutustu kurssitarjontaamme

Lastentoiminnan ohjaajakurssit

Metsämörri
Muumien ulkoilukoulut
Luonnossa kotonaan

Tunteet hukassa

Luonto toiminta- ja oppimisympäristönä 

Toteutamme lastentoiminnan kursseja myös tilauksesta. Tutustua kursseihin lastentoiminnan tilauskurssien esitteestä. Kursseja voi tilata tällä lomakkeella. Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja latualueet saavat tilauskursseista -25 % alennuksen. 

Aikuisliikunnan kurssit

Frisbeegolf

Geokätköily
Hiihto
Lumikenkäily
Melonta

Metsämieli
Sauvakävely
Talviuinti
Retkeily
Vaellusopaskoulutus
Järjestökoulutus
Maastopyöräily
Polkujuoksu

Suomen Ladun jäsenyhdistykset, latualueet sekä muut toimijat voivat tilata aikuisliikunnan ohjaajakursseja sekä laji tutuksi -kursseja tällä lomakkeella. Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja latualueet saavat tilauskursseista -25 % alennuksen. 

Hyvä tietää 

  • Ilmoittautumislinkin löydät klikkaamalla kurssin kohdalla olevaa päivämäärää.
  • Kursseille ilmoittaudutaan sitovasti. Kurssi maksetaan verkkopankin kautta tai luottokortilla. Myös verkkolasku on mahdollinen. 
  • Jos maksaja on muu kuin itse, tarkista että sinulla on tarvittavat tiedot: verkkolaskutusosoite ja mahdollinen viitteenne (laskun hyväksyjä, kustannuspaikka tai tilausmääräyksen numero tms. tärkeä tieto).
  • Muistathan tarkistaa jäsenyytesi. Jäsennumero tulee ilmoittaa. Ilmoita myös ruoka-aineallergiasi yms. tärkeät asiat.
  • Ilmoittautumislomakkeella liikutaan käyttäen lomakkeella olevia painikkeita, vihreällä eteenpäin ja punaisella taaksepäin.
  • Ilmoittauduttuasi, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Vahvistuksessa on linkki, josta aukeaa kurssikirje. Emme lähetä erillisiä kurssikirjeitä vaan kaikki tarvittava tieto löytyy jo tuolloin.
  • Ohjaajakursseille osallistuvien tulee olla vähintään 15 vuotiaita. Lisäksi joillakin kursseilla on muita pääsyvaatimuksia. 

 

Ohjaajakurssille maksutta

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2020 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji tai toimintamuoto. Esim. kaksi kurssipaikkaa metsämörritoimintaan, kaksi Muumien ulkoilukouluun, kaksi hiihdon ohjaajakurssille ja kaksi frisbeegolfin ohjaajakurssille.

Suomen Latu ei korvaa osallistujan matka- eikä majoituskuluja. Niiden korvauksesta voi neuvotella oman yhdistyksen hallituksen kanssa. 

Toimi näin:

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi, ota ensin yhteyttä yhdistyksesi hallitukseen/ lajivastaavaan. 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan, että kyseessä on maksuton koulutettava. Ilmoittautuja valitsee Suomen Ladun nettisivuilta haluamansa koulutuksen ja ilmoittautumissivulta vaihtoehdon latuyhdistyksen ilmaispaikka. Ilmoittautumislomakkeessa on kenttä, jossa pyydetään nimeämään henkilö, joka on vahvistanut ilmaispaikan käytön.

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme kirjallista sopimusta. Yhdistys voi käyttää apuna sopimisessa tätä valmista sopimuspohjaa.

Ilmaispaikat koskevat 1-2 päivän mittaisia ohjaajakursseja. Opaskurssilla, Luonnossa kotonaan peruskurssilla eikä Tunteet hukassa varhaiskasvattajien koulutuksissa ole ilmaispaikkoja. 

Koulutuksemme järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.