Kouluttaudu kanssamme

Suomen Latu kouluttaa ohjaajia noin kymmeneen ulkoilulajiin. Harrastajille koulutusta järjestävät jäsenyhdistyksemme.

Lasten ja perheiden toiminnassa luontotoiminnan saloihin koulutetaan varhaiskasvatuksen ja opetuksen ammattilaisia sekä vapaaehtoisia Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä ja muussa harrastustoiminnassa. 

Tiedot koulutuksista löydät laji-/toimintamuodoittan alla olevasta valikosta.

 

Lastentoiminnan ohjaajakurssit

Toteutamme lastentoiminnan kursseja myös tilauksesta, jolloin kouluttajamme saapuvat luoksenne yhdessä sovittuna ajankohtana. Tutustu tilauskursseihin täällä. Kursseja voi tilata tällä lomakkeella. Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja latualueet saavat tilauskursseista -25 % alennuksen (max 2 tilauskurssia alennuksella/vuosi). 

Perheliikunnan kurssit

Aikuisliikunnan kurssit

Suomen Ladun jäsenyhdistykset, latualueet sekä muut toimijat voivat tilata aikuisliikunnan ohjaajakursseja sekä laji tutuksi -kursseja . Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja latualueet saavat tilauskursseista -25 % alennuksen. Lisätiedot ja tilaukset: koulutus@suomenlatu.fi, p. 09 8567 7470.

Hyvä tietää 

  • Ilmoittautumislinkin löydät klikkaamalla kurssin kohdalla olevaa päivämäärää.
  • Kursseille ilmoittaudutaan sitovasti. Kurssi maksetaan verkkopankin kautta tai luottokortilla. 
  • Jos maksaja on muu kuin itse, tarkista että sinulla on tarvittavat tiedot: verkkolaskutusosoite ja mahdollinen viitteenne (laskun hyväksyjä, kustannuspaikka tai tilausmääräyksen numero tms. tärkeä tieto).
  • Muistathan tarkistaa jäsenyytesi. Jäsennumero tulee ilmoittaa. Ilmoita myös ruoka-aineallergiasi yms. tärkeät asiat.
  • Ilmoittautumislomakkeella liikutaan käyttäen lomakkeella olevia painikkeita, vihreällä eteenpäin ja punaisella taaksepäin.
  • Ilmoittauduttuasi, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Vahvistuksessa on linkki, josta aukeaa kurssikirje. Emme lähetä erillisiä kurssikirjeitä vaan kaikki tarvittava tieto löytyy jo tuolloin.
  • Ohjaajakursseille osallistuvien tulee olla vähintään 15 vuotiaita. Lisäksi joillakin kursseilla on muita pääsyvaatimuksia. 

 

Ohjaajakurssille maksutta

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2023 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto. Esim. kaksi kurssipaikkaa metsämörritoimintaan, kaksi Muumien ulkoilukouluun ja kaksi polkujuoksun ohjaajakurssille.

Suomen Latu ei korvaa osallistujan matka- eikä majoituskuluja. Niiden korvauksesta voi neuvotella oman jäsenyhdistyksen hallituksen kanssa. 

Toimi näin:

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi, ota ensin yhteyttä yhdistyksesi hallitukseen/ lajivastaavaan. 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan, että kyseessä on maksuton koulutettava. Ilmoittautuja valitsee Suomen Ladun nettisivuilta haluamansa koulutuksen ja ilmoittautumissivulta vaihtoehdon latuyhdistyksen ilmaispaikka. Ilmoittautumislomakkeessa on kenttä, jossa pyydetään nimeämään henkilö, joka on vahvistanut ilmaispaikan käytön.

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Suosittelemme kirjallista sopimusta. Yhdistys voi käyttää apuna sopimisessa tätä valmista sopimuspohjaa.

Ilmaispaikat koskevat 1-2 päivän mittaisia ohjaajakursseja. Opaskurssilla, Luonnossa kotonaan peruskurssilla ja Luonto toimintaympäristönä -koulutuksissa ei ole ilmaispaikkoja. 

Koulutuksemme järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.