Ota luonto osaksi
varhaiskasvatusta

Suomen Latu tarjoaa monipuolista koulutusta - tilaa oma kurssi!

Voit tutustua koulutuksiin tällä sivulla tai esitteessä. Sitova kurssitilaus tehdään tällä lomakkeella.  Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteys: koulutus@suomenlatu.fi, p. 09 8567 7470.

Luonto toimintaympäristönä

Koulutuksen tavoitteena on lisätä luonnossa tapahtuvaa varhaiskasvatusta. Koulutuksen kestoa ja sisältöä voidaan muunnella tilaajan tarpeiden mukaan.

Lapset tutkimassa luuppeja.

Koulutuksessa perehdytään siihen, miten luonto toimii osana varhaiskasvatussuunnitelman ja esiopetussuunnitelman perusteiden toteuttamista. Ulkona lasten havainnot ympäristöstään lisääntyvät. Ihmettelyn, kysymysten sekä toiminnan kautta lapsi tulee kuulluksi. Samalla lisäämme lasten osallisuutta, liikkumista ja toiminnallisuutta unohtamatta. 

 • Webinaari 2 h: teoriaa vastaten kysymykseen Miksi luontoon, hinta 400 € (20 osallistujaa)
 • Lähiopetus 4 h: teoriaa vastaten kysymykseen Miksi luontoon ja käytännön ideoita, hinta 700 € (20 osallistujaa)
 • Lähiopetus 6 h: teoriaa vastaten kysymykseen Miksi luontoon ja laaja valikoima käytännön ideoita, hinta 1000 € (20 osallistujaa)
 • Webinaari 2 h ja ulkona tapahtuva lähiopetus 4 h: teoriaa vastaten kysymykseen Miksi luontoon ja laaja valikoima käytännön ideoita, hinta 1000 € (20 osallistujaa)

Lue lisää Luonto toimintaympäristönä -koulutuksesta.

 

Metsämörri

Toiminnan tunnusmerkkejä ovat kiireettömyys, ilo ja kokemuksellisuus. Metsämörri antaa rakenteet ja sisältöjä säännöllisille metsäretkille. Se on konkreettinen väline varhaiskasvatussuunnitelman ja esiopetussuunnitelman perusteiden toteutukseen luonnossa. Kurssit sisältävät innostavan ja laajan materiaalin.

Metsämörri käsinukke ja lapset taustalla 

Metsämörriohjaajan peruskurssi (2 pv) antaa loistavan tietotaidon toiminnan toteuttamiseen. Peruskurssin jälkeen osaamista voi täydentää teemakursseilla (1 pv): Metsämörri esiopetuksessa, Metsänuppuset ja -myttyset sekä Metsämörri ystävineen.

 • Peruskurssi 2600 € (20 osallistujaa) tai 1650 € (12 osallistujaa)
 • Teemakurssit 1550 € (20 osallistujaa)
 • Päivityskurssi, jos peruskurssista on jo aikaa. 1200 € (20 osallistujaa)
 • Metsämörriohjaajan peruskurssi saatavilla myös suosittuna etäkoulutuksena! Etäkoulutus sisältää kolme webinaaria ja itsenäisiä välitehtäviä. Hinta on sama kuin lähiopetuksessa: 2600/1650 e.

Lue lisää metsämörritoiminnasta.

 

Muumien ulkoilukoulut

Leikki, tarinat ja luontoliikuntataidot - Hauska tapa oppia hiihtoa, lumikenkäilyä ja retkeilytaitoja! Muumien ulkoilukouluissa lapset ja perheet liikkuvat monipuolisesti luonnossa kaikkina vuodenaikoina.

Muumipappa retkeilemässä

Ohjaajakurssilla (1 pv) saat osaamisen toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Kursseihin sisältyy monipuolinen ja laaja materiaali. Työpajoista (3 h) saat inspiraatiota ja ideoita toimintaan.

 • Muumien retkeilykoulun ohjaajakurssi 1550 € (20 osallistujaa)
 • Muumien hiihtokoulun ohjaajakurssi 1550 € (20 osallistujaa)
 • Muumien lumikenkäilykoulun ohjaajakurssi 1550 € (20 osallistujaa)
 • Muumien retkeilykoulun/ hiihtokoulun/ lumikenkäilykoulun työpaja 600 € (20 osallistujaa)

Lue lisää Muumien ulkoilukouluista.

 

Luonnossa kotonaan

Ulkoilmaelämää säällä kuin säällä - luonto varhaiskasvatuksen keskeisimpänä toimintaympäristönä! Kun tavoitteena on viedä luonto osaksi kaikkea varhaiskasvatusta ja opetusta, tutustu Luonnossa kotonaan -toimintaan ja koulutukseen.

Luonnossa kotonaan

Luonnossa kotonaan -peruskurssin (2 pv) teemoja ovat ulkoilmaelämä, toimintaympäristö ja ulkoilun määrä sekä leikki ja liikkuminen. Kurssi on käytännönläheinen ja jaamme myös omia kokemuksia. 

 • Kurssin hinta 2600 € (max. 20 osallistujaa) tai 1650 € (max. 12 osallistujaa).

Lue lisää Luonnossa kotonaan -toiminnasta.

 

Tunteet hukassa

Tunteet hukassa -metsäseikkailu opettaa tärkeitä asioita; erilaisia tunteita ja niiden ymmärtämistä sekä luonnon ja eläinten kunnioittamista. Se ruokkii lapsen mielikuvitusta ja luovuutta. Seikkailu on suunnattu varhaiskasvatusikäisille ja alakouluikäisille lapsille. 

Tunteet Hukassa -metsäseikkailu ja sen koulutus (1 pv) sisältävät aisti- ja kehontuntemusharjoituksia, väriterapiaa, luonto- ja tunnetyöskentelyä sekä tarinallisuutta. Tutuksi tulevat seikkailun hahmot, niiden tarinat ja leikit. Tunteet Hukassa -metsäseikkailussa on monia mahdollisuuksia yksittäisestä toimintakerrasta koko vuoden teemaksi.

 • Koulutuksen hinta 1550 € (max 14 osallistujaa)
 • Lisäosallistujat ja -materiaalit on hinnoiteltu erilkseen.  

Lue lisää Tunteet hukassa -metsäseikkailusta.