Vuosikertomus 2022

Vahvan toiminnan vuosi 2022 – ulkoile, osallistu ja vaikuta!

Vuosi on ollut jälleen täynnä toimintaa – olemme palanneet suurin piirtein normaaliin elämään. Yhdistykset ovat jälleen voineet järjestää tapahtumia, olemme järjestäneet koulutuksia ja ihmiset ovat ulkoilleet niin yhdessä kuin omatoimisesti. Kiitos kaikille – yhdistyksille, tapahtumien järjestäjille, kouluttajille, toimiston kaikille työntekijöille, Kiilopään työntekijöille ja talkoolaisille sekä myös järjestötoiminnassa mukana olleille. Yhdessä saamme paljon aikaiseksi ja voimme syystä olla ylpeitä siitä, mitä kaikkea olemme vuoden aikana tehneet.

Vuoden 2022 aikana muun ohessa päivitimme Suomen Ladun strategiaa tuleville vuosille. Jatkamme tutuilla, hyväksi havaituilla painopistealueilla ulkoile, osallistu ja vaikuta. Näkyvyyttä ja tunnettuutta olemme saaneet ja saamme varmasti jatkossakin valtakunnallisilla tempauksillamme kuten ”Nuku yö ulkona”. Sisältöjä hiomme tarpeen ja tilanteen mukaan, mutta hyvillä mielin voimme jatkaa aiempien päälinjausten mukaisesti niitä kehittäen. Strategian lisäksi vuoden aikana eniten puhututtivat varmasti mahdollisuus liittyä jäseneksi suoraan Suomen Latuun ja toisaalta mahdollinen nimenmuutos, jonka osalta keskustelut jatkuvat edelleen vuonna 2023.

Päätavoitteenamme on vuonna 2022 ollut vanha tuttu – auttaa jokaista suomalaista löytämään se itselleen paras tapa ulkoilla. Tämän tavoitteen mahdollistamiseksi yhdistykset, Kiilopään joukot ja toimiston väki ovat tehneet töitä suurella sydämellä. Laadimme myös erinomaiset vaikuttamisen painopisteet niin tulevaa vaalivuotta kuin muutoinkin tulevaisuutta varten. 

Kun viemme päättäjiä ulos, pidetään mielessä erinomaiset teesimme: 

  • Turvataan jokamiehenoikeudet ja panostetaan niistä viestimiseen 
  • Uudistetaan ulkoilulaki 
  • Kehitetään ulkoilualueita ja ulkoilun olosuhteita
  • Vahvistetaan kansalaisten poikkeusaikojen selviytymistaitoja  
  • Käynnistetään poikkihallinnollinen liikkumisohjelma.

Kiitokset menneestä vuodesta - yhdessä eteenpäin kohti uusia ulkoiluhetkiä ja -elämyksiä!
 

Kirre Palmi
Suomen Ladun puheenjohtaja