III Kiilopäähiihto

25.11.17

Uutiset

Kiilopäähiihto 25.11.2017

Lahden 2017 MM-kisojen kunniaksi avasimmetämän vuoden Kiilopäähiihdon ilmoittautumisen.

Tänä vuonna kilpailumatkat ovat viime vuotiseen tapaa 50 ja 20 kilometriä. Fjällräven retkisarjaa on uudistettu ja matkat tulevat olemaan n. 30 ja n-10-15 km. Retkisarjojen tarkemmat matkat ja reitit tarkennetaan vasta vähän ennen tapahtumaa lumitilanetta seuraten. Muutenkin vuonna 2017 tullaan panostaaan erityisesti retkisarjoihin kisapuolta unohtamatta.

Ilmoittaudu tästä!

Registration to Kiilopää Skiing here!

Tervetuloa avaamaan hiihtokausi 2017 - 2018 Kiilopäälle!

 

 

Massahiihtokausi avattiin tänään Kiilopäällä parin sadan hiihtäjän voimin

• 50 kilometrin miesten voittaja oli Miika Ruokonen ajalla 2:36:29.
• Naisten sarjan voiton vei Henna Rautiainen ajalla 3:25:55
• Kilpaladulla nähtiin pitkästä aikaa myös olympiavoittaja Marjo Matikainen-Kallström

Tänään hiihdettiin historiansa toinen Kiilopäähiihto Saariselän tunturialueella. Kisakeskuksena toimi Suomen Latu Kiilopää.

Miestin kilpamatkan (50 km) voitti Miika Ruokonen (2:36:29), toiseksi tuli Olli Tyrväinen (2:37:17) ja kolmannen sijan vei Markus Sinijärvi (2:39:23). Naisten vastaavan matkan vei Henna Rautiainen (3:25:55), toiseksi tuli Hanna-Reetta Rahko (3:40:00) ja kolmanneksi Hilla Rudanko (3:46:51).

Kiilopäähiihdon lähtöviivalle asettui myös olympiavoittaja ja maailmanmestari Marjo Matikainen-Kallström, joka tuli toiseksi 50 kilometrin matkalla (Sarjassa Naiset 50) ajalla 4:11:16.

"Nyt tuntuu hyvältä ja onnelliselta, kun hiihto on takana", Matikainen-Kallström kommentoi maaliin tultuaan.

Ensimmäistä kertaa "pitkällä hiihdolla" oli myös muusikko Tommy Lindgren, joka hiihti 30 kilometrin matkan Fjällräven-retkisarjassa. Retkisarjan reitti kulki osittain Urho Kekkosen kansallispuiston lumisissa ja kauniissa maisemissa.

Kiilopäähiihto on uusi alkukauden hiihtotapahtuma kaikille hiihtoa harrastaville. Tapahtumassa hiihdettiin kilpasarjat (6, 20 ja 50 km) ja Fjällräven-retkisarja (30 km). Hiihtotyylinä oli perinteinen. Ensi vuonna Kiilopäähiihto hiihdetään 25.11.

Kaikki tulokset täältä!


 

Kisakanslia on avoinna: 

Pe 25.11. klo 10-21

La 26.11. klo 7-10


Tietoja hiihtäjille:

lähtöajat ovat seuraavat:
Aikuisten kilpasarjat (20 km ja 50 km), klo 9.00
Fjällräven retkihiihto 30 km, klo 9.05
Lasten kilpasarjat 6 km, klo 9.15

Kisapäivän aamiainen Kiilopäällä alkaa jo 6.30, samoin Holiday Club Saariselällä.
Bussikuljetus Holiday Clubilta lähtee 7.45 ja paluukyyti Kiilopäältä klo 15.00.


=====================================================================

18.11.2016 Marjo Matikainen-Kallström avaa hiihtokautensa Kiilopään laduilla

  • Kiilopäähiihto avaa massahiihtokauden la 26.11.
  • Kilpaladulla nähdään pitkästä aikaa myös olympiavoittaja Marjo Matikainen-Kallström
  • Kilpasarjojen lisäksi tarjolla myös retkisarja. Tyylinä perinteinen.

Lauantaina 26.11. kisattavan Kiilopäähiihdon lähtöviivalle asettuu olympiavoittaja ja maailmanmestari Marjo Matikainen-Kallström.

”Hyvillä mielin lähdetään kisaan. Hiihto on kansallislaji, ja olen miellelläni tukemassa (sitä) hiihtämällä ja innostamalla muita, jos se edes vähän auttaisi”, kertoo Matikainen-Kallström, Kiilopäähiihdon kummi.

Marjo Matikainen-Kallström on viimeksi ollut lähtöviivalla pari vuotta sitten pohjoismaisten parlamenttien välisissä kisoissa, Kiilopäälle hän saapuu kuitenkin vain nautiskelemaan.

”Oma vauhti ei enää ole sellaista, että lähtisin sillä kilvoittelemaan. Nautiskelen ja ihailen maisemia ja juttelen toisten kanssa”, hän kertoo

Kiilopäähiihto on uusi alkukauden hiihtotapahtuma kaikille hiihtoa harrastaville. Tarjolla on kilpasarja (6, 20 ja 50 km) ja Fjällräven-retkisarja (30 km). Hiihtotyylinä on perinteinen.

Kilpailun lopulliset reitit lyödään lukkoon maanantaina.

"Saariselän alueelle on luvattu viikonlopun aikana 15 cm lisää lunta, joten olosuhteet tulevat olemaan hyvät", kilpailun johtaja Axa Sorjanen sanoo.

Kiilopäähiihto on ulkoilujärjestö Suomen Ladun järjestämä tapahtuma. Kisakeskuksena toimii Suomen Latu Kiilopää Saariselän tunturialueella.

"Ennakkoilmoittautuminen on vielä käynnissä, mutta myös paikan päällä lauantaina voi imoittautua mukaan", Sorjanen kertoo.

11.10.2016 Uudet reittikartat julkaistu

Löydät kaikki reittikartat täältä!


 

26.4.2016 Marjo Matikainen-Kallström palaa Kiilopään laduille marraskuussa

Kiilopäähiihdon isäntä Mikko ”Peltsi” Peltola esitteli tänään hiihtotapahtuman kummit Suomen Latu Kiilopäällä.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari, ja nyt myös Kiilopäähiihdon kummi, Marjo Matikainen-Kallström on viimeksi ollut lähtöviivalla pari vuotta sitten pohjoismaisten parlamenttien välisissä kisoissa.

”Hyvillä mielin lähdetään kisaan. Hiihto on kansallislaji, ja olen miellellään tukemassa (sitä) hiihtämällä ja innostamalla muita, jos se edes vähän auttaisi.”

Muistot kisaladuilta palaavat entisille kilpahiihtäjälle startissa varmasti mieleen, mutta Matikainen-Kallström saapuu marraskuussa Kiilopäälle nautiskelemaan.

”Oma vauhti ei enää ole sellaista, että lähtisin sillä kilvoittelemaan. Nautiskelen ja ihailen maisemia ja juttelen toisten kanssa”, hän kertoo.

Marjo ei ole ensimmäistä kertaa Kiilopäällä.

”Paikka on aivan upea, rauhoittavat tunturimaisemat ja lunta on paljon. Täällä on aina kiva olla.”

”Kiilopäältä on kilpauraltani hyviä muistoja. Täällä on loivapiirteiset maastot, ja varsinkin alkutalvesta ihanteelliset harjoitteluolosuhteet. Löytyy pitkää mäkeä, jossa saa pitää sykettä tasaisena ja hinata itseään tiukalle”, Matikainen-Kallström kuvaa.

Hiihdon toiselle kummille, muusikko Tommy Lindgrenille ei Kiilopään maastoista tule ensimmäiseksi mieleen sana loivapiirteinen.

”Tässä onkin tämä kilpahiihtäjän ja ei-kilpahiihtäjän ero”, Lindgren naureskelee.

”Mutta hienojahan nämä maastot ovat. Jos ei ole koskaan käynyt, niin se on jo ihan hyvä syy tulla Kiilopäähiihtoon. Ensikertalaisena olen aivan fiiliksissä siitä, miten upeaa täällä on ollut.”

Myös Lindgren on haastettu mukaan 50 kilometrin kilpasarjaan.

”Iso haaste, sillä en ole koskaan hiihtänyt noin pitkää matkaa.”

”Hyvillä fiiliksillä kuitenkin mennään. Parin päivän ajan päässyt ensimäistä kertaa tutustumaan paikkaan. Ja tämä Kiilopää on aivan järjettömän upea.”

Lindgren saa vetoapua hiihtovalmentaja Simo-Viljami Ojaselta, jonka kanssa hän valmistautuu kesän ja syksyn aikana 50 kilometrin selättämiseen. Harjoittelun etenemistä voi seurata Kiilopäähiihdon sivuilla.

”Jos kaltaiseni muusikon renttu pystyy tähän, niin kenen tahansa muunkin pitää pystyä”, Lindgren heittää haasteen ilmaan.25.11.2015

Kiilopäähiihdon ohjeita osallistujille on nyt päivitetty. Muun muassa reittiohjeita ja huoltopisteiden sijainteja sekä oheisohjelmaa on tarkennettu. Samoin uusien reittien takia on lähdön aikataulua hieman tarkennettu. Viidenkympin hiihtäjät ja nuoret starttaavat klo 09.00 ja kahdenkympin retkeilijät klo 10.00.


 

25.11.2015


Kiilopäälle tulee lisää lunta. Sitä sataa taivaalta ja tuodaan pihaan kuorma-autolla.
Siirtolumella rakennetaan lähtö- ja maalialue kuntoon. Muutkin työt Kiilopäällä ovat täydessä vauhdissa. Lumiveistäjät somistavat pihaa.


 

24.11.2015

Nyt on Kiilopäähiihdon lopulliset reittikartat julkistettu. Päiviteyt kartat löytyvät valikon kohdasta reittikartat.


 

24.11.2015

Kiilopäähiihtoon pääsee kätevästi myös Saariselältä. Kiilopäähiihdon bussi lähtee Saariselältä, Panimon pysäkiltä, klo 07.45 ja paluu Kiilopäältä klo 17.00. Hinta on 5 €/suunta.

Paljon oheisohjelmaa viikon aikana Kiilopäällä. Päivittäin ma - pe 11.00 - 12.00 hiihdon tekniikkaklinikat Simo-Viljami Ojasen vetäminä. Klinikat maksuttomia. Ilmoittautuminen Kiilopään päärakennuksen edessä.

Perjantaina ja lauantaina on paikalla KARHUn testisuksiteltta, josta saa Karhun uusia malleja testattavaksi. 


 

23.11.2015

Kiilopäähiihto lähestyy huimaa vauhtia. Lumen vähyyden takia joudumme muuttamaan tapahtuman hiihtoreittejä. Uudet reittikartat julkaistaan täällä sivuilla huomenna 24.11. Kilpasarjat käyttävät pääosin Kiilopää - Kakslauttanen - Laanila valaistua hyvässä kunnossa olevaa latu-uraa. 20 km retkisarja hiihtää myös kelkkauraan tehtyä latua pääreittien ulkopuolella. Ilmoittautuneita on yhteensä lähes 150 ja julkaisemme lähtölistat sarjoittain myöskin huomenna, mutta niihin tulee varmasti paljon lisäyksiä paikanpäällä ilmoittautumisten kautta. Esimerkiksi Mikko Koutaniemi vahvisti osallistumisen Kiilopäähiihtoon, mutta häntä ei näy vielä listoilla.


 

23.10.2015 Tänään on hyvä päivä ilmoittautua Kiilopäähiihtoon


 

29.4.2015 Kiilopäähiihto avaa hiihtokauden marraskuussa

Kiilopäähiihto on uusi alkukauden hiihtotapahtuma kaikille hiihtoa harrastaville. Aktiivikuntoilijoille se on ensilumien kuntotesti kilpasarjoissa, retkeilijöille upea hiihtoretkipäivä huoltopisteineen. Lyhyeen matkaan tyytyville löytyy oma reitti ja perheillekin on tarjolla oma sarjansa.

Kiilopäähiihdon kummit Aino-Kaisa Saarinen ja Mikko "Peltsi" Peltola olivat tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa paikalla kertomassa tapahtumasta. Yli 6o-päinen yleisö oli kiinnostunut myös Saarisen uran jatkosuunnitelmista.

Aino-Kaisa Saarinen haluaa kummina kannustaa kaikkia hiihdosta nauttivia tulemaan Kiilopäälle marraskuussa.

"Alkukaudesta sekä aktiivien että harrastajien kannattaa hiihtää hyvissä olosuhteissa, joita Kiilopään ja Saariselän alueen ladut tarjoavat", Saarinen sanoi.

Saarisenkin harjoittelu jatkuu ensi kaudella, sillä hän kertoi kilpahiihtouransa jatkuvan ainakin seuraaviin, vuoden 2018 olympialaisiin asti.

Kiilopäähiihto on samalla vastaus hiihtäjien toiveeseen alkukauden tapahtumasta, joka pidentäisi hiihtokautta.

Ainutlaatuista on Lapin kaamoksen rauha, jota ei yksikään muu hiihtotapahtuma tarjoa.

Toinen tapahtuman kummeista, hiihdon aktiiviharrastaja Mikko "Peltsi" Peltola totesikin, että syksy on etelässä aika usein "penaalista”.

"Jos vaihtoehtona on kaamoksen ainutlaatuiset ja piristävät siniset hetket, jotka tuovat piristystä harmaaseen syksyyn, niin olen kyllä mukana".

Ensimmäinen Kiilopäähiihto järjestetään tämän vuoden marraskuussa, lauantaina 28.11.2015. Tapahtumasta kehitetään joka vuosi toistuvaa harrastajien hiihtokalenterin avausta, joka houkuttelee aktiviisia hiihtäjiä kaikkialta Suomesta Finlandiahiihdon, Pirkan hiihdon ja Vaskoolihiihdon tapaan.

www.facebook.com/kiilopaahiihto

Yhteistyökumppanit