V Kiilopäähiihto

14.12.19

IV Kiilopäähiihdon 24.11.2018 tapahtumainfo

Ilmoittautuminen

Kiilopäähiihtoon ilmoittaudutaan LYYTI-järjestelmän kautta. Ilmoittautuminen on tehtävä pe 23.11 klo 20.00 mennessä. Osallistumismaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankki- tai luottokorttimaksuna. Ilmoittaudu tästä.

Kilpailukeskus

Fjällräven ensilumenseikkailu, pre-ski ilta, voitelupalvelu sekä kisakanslia pe 23.11: Suomen Latu Kiilopää, Kiilopääntie 620, 99830 Saariselkä.

Kilpasarjat: Saariselän ensilumenlatu, Lutontien ja Raitopolun risteys, 99830 Saariselkä.

https://www.kiilopaa.fi/tietoa-meista.html

Aikataulu

Tapahtuman aikataulu löytyy täältä.

Kisakanslia

Kisakanslia sijaitsee Suomen Latu Kiilopään päärakennuksen alakerrassa Tuulentuvassa. Kanslia on avoinna perjantaina 23.11. klo 15.00 – 20.00. Lauantaina 24.11. retkisarjaa varten kanslia on auki Kiilopäällä klo 07.30 – 18.00.

Hiihdettäviä sarjoja varten kanslia on auki 07.30-14.00 Saariselän ensilumenladun tuntumassa (Lutontien ja Raitopolun risteys) hiihdon päättymiseen asti.

Kisakansliasta osallistujat saavat kilpailunumerot ja muun tapahtumamateriaalin.

Hinnasto

32 km  kilpasarjat (M20/N20, M/N, M40/N40, M50/N50, M60/N60)                              hinta 50 €/hlö

21 km tai 32 km kuntosarja (kilpasarjan kanssa samaan aikaan samalla ladulla)                 hinta 50 €/hlö

Fjällräven ensilumenseikkailu - ohjattu retki kävellen/sauvakävellen (ei ajanottoa)    hinta 50 €/hlö

Hiihtotapa

Perinteinen (kaikki sarjat).

Kilpasarjojen ikäsarjat

M/N20: 1999 tai sen jälkeen syntyneet

M/N yleinen: 1979-1998 syntyneet

M/N 40: 1969-1978 syntyneet

M/N 50: 1959-1968 syntyneet

M/N 60: 1958 tai sitä ennen syntyneet

Jälki-ilmoittautuminen

Kiilopäähiihdon ilmoittautumisia vastaanotetaan kisakansliassa pe 23.11 klo 15-20. Lisäksi jälki-ilmoittautumisia vastaanotetaan kilpasarjojen osalta lauantaina 24.11 kisakansliassa (vain hiihtojen lähtö- ja maalialueella) ja ohjatun retken osalta Kiilopäällä klo 8:30 asti. Jälki-ilmoittautumisen hinta kisakansliaan 55€. Maksut paikan päällä käteisellä - varaa tasaraha.

Infotilaisuudet

Kiilopäälle saapuneille osallistujille järjestetään pe 23.11. klo 18:30 avoin informaatio- ja kyselytilaisuus. Paikka on Kammin takkatila (Kiilopään päärakennuksessa).

Varusteiden säilytys

Varusteiden säilytystila on kisakanslian yhteydessä.

Sarjat ja Reitit

32 km kilpasarjojen reitti sekä 32 km & 21 km kuntosarjan reitti: Latu ajetaan latukoneella. Latuprofiili on helpohko, sisältäen myös haastavia osuuksia. Hiihdossa kierretään sama lenkki useamman kierroksen verran. Sama lenkki käytössä kilpa- ja kuntosarjassa.

32 km = 6 x 5,3 km
21 km = 4 x 5,3 km

Fjällräven-seikkailu: Reitti ja tarkentuu tapahtumaviikolla. Toteutustapa kävely/sauvakävely.

HUOM! Järjestäjä pidättää edelleen oikeuden reittien ja matkojen muutokseen sää- ja lumitilanteen niin vaatiessa. Muutoksista ilmoitetaan Kiilopäähiihdon www-sivuilla, Kiilopäähiihdon Facebook-sivuilla ja paikan päällä ilmoitustaululla. Reittikartat löytyvät täältä.

Kuljetukset

Tietoa bussikuljetuksesta aikatauluineen löytyy täältä.

Kiilopäähiihdon Lähtöjärjestelyt

Kilpasarjat (32 km) & Kuntosarjat (32/21 km)

09:20 Järjestäytyminen lähtöalueella (Saariselän ensilumenladun lähtöpaikalle)

09:30 Lähtö

Fjällräven-seikkailu

09.20 Järjestäytyminen lähtöalueelle Kiilopäällä (UKK-puiston portti)

09.30 Lähtö

Lähtöpaikalle on saavuttava ilmoitettuna aikana numerolappu kiinnitettynä. Sen jälkeen toimitaan toimitsijoiden ohjeiden mukaan. Huomioi, että kilpa- ja retkisarjojen lähdöt sijaitsevat täysin eri paikoissa.

Numerot ja tulospalvelu (hiihdettävissä sarjoissa)

Hiihtäjä on itse vastuussa siitä, että hänellä on numero rinnassaan. Ilman numeroa hiihtävä ei saa loppuaikaa eikä häntä katsota lähteneeksi ladulle. Numerolaput kerätään talteen maaliintulon jälkeen osallistujalta. Kadonneesta numerolapusta veloitetaan 50€.

Maali

Kaikkien kilpasarjan hiihtäjien (keskeyttäneitä lukuun ottamatta) tulee hiihtää maaliin ja ylittää maaliviiva, jotta reitillä vielä olevien lukumäärä pysyy tiedossa. Aika otetaan kaikille, mutta tulokset julkistetaan vain kilpasarjoissa hiihtävien osalta. Kilpasarjan maaliviiva on Saariselän ensilumenladun lähtöpaikan tuntumassa.

Keskeyttäminen

Kilpailun (kilpasarjat) keskeyttämisestä on ehdottomasti ilmoitettava välittömästi lähtö- ja maalialueen toimitsijoille. Mikäli matkanteko on hidastunut väsymyksen tai jonkin muun syyn takia voi huoltopisteillä tiedustella mahdollisuutta saada kuljetusta lähtö- ja maalialueelle.

Huolto tapahtuman aikana

Huoltopisteitä on kilpasarjan lenkillä 1 kpl jotka ohitetaan joka kierroksella ja sen lisäksi maalissa. Käytännössä hiihtäjä saapuu huoltopisteelle 5,3 km:n välein.

Fjällräven-seikkailussa on 1 kpl ohjelmallinen huoltopiste ja sen lisäksi maalissa Kiilopään päärakennuksessa on osallistujille tarjolla keittolounas.

Huoltopisteellä on juomahuolto, jossa tarjolla mehua ja High5-urheilujuomaa. Lisäksi pisteillä vaihtelevasti muita tuotteita, kuten hedelmiä, rusinoita jne. Hiihtojen lähtö- ja maalialueella on myös pari itsepalvelu-voitelutelinettä.

Suksihuolto

Niilanpään suksienvoiteluhuone on hiihtäjien käytössä suksien omaan huoltoon Kiilopäällä.

START-suksihuolto toimii Kiilopään suksivuokraamon tiloissa ja on avoinna perjantaista 09.00 - 22.00 ja lauantaina 06.00 - 08.00. Toimita voideltavat sukset voitelupalveluun viimeistään perjantaina klo 18 mennessä. Suksissa pitää olla merkittyinä nimi, hiihtäjän kilpailunumero, pitoalue, voitelutoive ja mihin aikaan sukset pitää olla valmiina.

Kiilopäähiihdon voiteluhinnasto: (sisältää aina vanhojen voiteidenpoiston)

Luistovoitelu                       15,00€

Pitovoitelu                          15,00€

Luisto + Pitovoitelu             25,00€

Pitoteippi                            15,00€

Luisto + Pitoteippi              25,00€

Ensiapu ja turvallisuus

Jokaisella huoltopisteellä on ensiapupakkaukset. Maalialueella on ensiapupiste. Hätätapauksissa soita 112. Mikäli tunnet tarvitsevasi apua hiihdon aikana, välitä tieto huoltopisteisiin hiihtäjäkaverisi avulla. Vältä yliarvioimasta kuntoasi ja huomioi realistisesti tunturimaaston haasteet. Tuiskuisella säällä on hyvä pukeutua erityisen huolellisesti ja hiihtää ryhmässä. Järjestäjillä on oikeus keskeyttää suoritus turvallisuuden niin vaatiessa. Jokaisella hiihtäjällä on velvollisuus auttaa kanssahiihtäjää hätätilanteessa!

Kansallispuistossa liikkuminen (Fjällräven-ensilumenseikkailu)

Kansallispuistossa liikuttaessa on noudatettava kansallispuiston yleisiä järjestyssääntöjä. Roskaaminen on ehdottomasti kielletty. Sen minkä tunturiin vie, tulee sieltä myös tuoda pois.

Palkitseminen ja kunniakirjat

Palkintojenjako järjestetään Kiilopään päärakennuksen ravintolasalissa klo 14.30. Jokaisen kilpasarjan kolme parasta palkitaan ja lisäksi arvotaan palkintoja kaikkien hiihtäjien kesken. Osallistujien kunniakirja lähetetään halukkaille jälkikäteen. Ilmoita tästä kisakansliaan.

Lähtöluettelo

Kiilopäähiihtoon ilmoittautuneiden lista julkaistaan tapahtuman internet sivuilla noin 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Listaa päivitetään tapahtuman lähestyessä uusilla ilmoittautumisilla. Lopullinen lähtöluettelo julkaistaan internetissä sekä Kiilopään ilmoitustaululla pe 23.11 klo 15 mennessä. Tämän jälkeen tehdyt ilmoittautumiset sekä jälki-ilmoittautumiset lisätään listalle manuaalisesti.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävissä internetissä Kiilopäähiihdon sivuilla. Väliaikoja saadaan huoltopisteiltä. Tulokset toimitetaan myös Kiilopään päärakennuksessa olevalle tulostaululle.

Ruokailut ja saunat

Maalin tulon jälkeen osanottomaksuun sisältyvä keittolounas on nautittavissa Kiilopään päärakennuksen ruokasalissa ilmoittamalla oman nimen klo 11 alkaen. Päärakennuksen suihkut ja saunat sekä Kiilopään savusauna ovat kilpailijoiden käytössä. Päärakennuksen sauna on lämmitettynä klo 12.00 alkaen ja savusauna klo 14.00 alkaen.

Muu ohjelma

Perjantaina 23.11 päärakennuksen ravintolassa tarjoillaan hiihtäjän pastabuffa klo 17-20. Klo 19 alkaen järjestetään ohjelmallinen Pre Ski-ilta Kammissa, jossa paikalla toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola. Peltsi kertoo uusimmista projekteistaan. Lisäksi iltaan kuuluu lappilaisen valokuvaajan Terhi Tuovisen kuvaesitys sekä UKK-puiston ajankohtaiset kuulumiset. Suosittelemme tekemään ennakkoon pöytävarauksen A la Carte-ravintola Kammiin kiilopaa@suomenlatu.fi tai 016-6700 700. Keittiömestari on valinnut 3 vaihtoehtoa listalle (liha, kala ja kasvis).

Launtaina 24.11 päärakennuksen ravintolassa järjestetään vielä asiatuntijaluentotilaisuus alkaen klo 20. Tiina Riikonen kertoo maastopyöräilystä elämäntapana ja retkeilymuotona. Mikko "Peltsi" Peltola puolestaan avaa ravitsemuksen ja palautumisen merkitystä kestävyysliikunnassa.

Perjantaina 23.11. klo 9-15 Fjällräven G-1000 vaatteiden vahauspiste. Esim. Keb housujen vahaus 15€.

Järjestäjän yhteystiedot

Suomen Latu Kiilopää majoitukset ja ruokailut 016-6700 700

Suomen Latu Kiilopää vuokraamo ja voitelupalvelut 016-6700 319

Kiilopäähiihdon järjestelyorganisaatio 0504313464

Yhteistyökumppanit