III Kiilopäähiihto

25.11.17

Kiilopäähiihdon ohjeet osallistujille


Kisakanslia

Kisakanslia sijaitsee Kiilopään päärakennuksen alakerran kokoustilassa. Kanslia auki perjantaina 24.11. klo 15.00 – 20.00 ja lauantaina 25.11. klo 07.00 – 18.00.

Kisakansliasta hiihtäjät saavat kilpailunumerot ja muun tapahtumamateriaalin. Lisäksi jälki-ilmoittautumisia vastaanotetaan perjantaina ja lauantaina ennen hiihdon lähtöä kisakansliaan. Maksu käteisellä.

Hinnasto:

Jälki-ilmoittautuneet 2.11.–25.11.

Kilpahiihto 50 km            hinta 80 €/hlö
Retkihiihto 16/27 km        hinta 40 €/hlö

Infotilaisuudet

Kiilopäälle saapuneille osallistujille järjestetään torstaina 23. ja perjantaina 24.11. kello 19 avoin informaatio- ja kyselytilaisuus ravintola Kammin takkatilassa. 

Tervetuloa kuulemaan viimeisimmät tapahtumatiedot ja esittämään kysymyksiä järjestäjille!

Reitit

50 km (49,4 km) kilpahiihtoreitti. Latu on hyvässä kunnossa. Latu ajetaan latukoneella. Latuprofiili on helppo. Reitti: hiihdämme ”valolatua”. 1. kierros Kiilopää-poroaidan portti-Savottakahvila-Saariselkä (Aurorapolun lähtöpaikka)-Savottakahvila-poroaidan portti-Kiilopää. 2. kierros Kiilopää-poroaidan portti-Savottakahvila-poroaidan portti-Kiilopää. 

16 km Fjällräven-retkihiihtoreitti. Reitin latu on tehty moottorikelkalla. Ladun kunto hyvä. Latuprofiili on keskivaativa. Reitti: UKK-puiston portti-Sivakkaojan risteys-Sivakkaojan laavu-Kiiloselkä-Niilanpään porokämppä-Kiilopää. Reitti on merkitty puutolpilla, jossa on sininen risti sekä sinisillä aurauskepeillä. Reitillä on muutama tarkkaavaisuutta vaativa lasku ja ne on merkitty. Jätä laskuissa tarpeeksi väliä edellä olevaan hiihtäjään.

27 km Fjällräven-retkihiihtoreitti: UKK-puiston portti-Sivakkaojan risteys-Sivakkaojan laavu-Kiiloselkä-Niilanpään porokämppä-Sivakkaojan risteys-Sivakkaojan laavu-Kiiloselkä-Niilanpään porokämppä-Kiilopää. Reitti on merkitty puutolpilla, jossa on sininen risti sekä sinisillä aurauskepeillä. Reitillä on muutama tarkkaavaisuutta vaativa lasku ja ne on merkitty. Jätä laskuissa tarpeeksi väliä edellä olevaan hiihtäjään.

Katso reittikartat tästä.

Kuljetukset

Suositaan kimppakyytejä Saariselältä tuleville.

Lähdöt

8.50 50 km kilpasarjat: järjestäytyminen lähtöalueella (300 m valolatua Kakslauttasen suuntaan)
9.00 Kilpasarjojen lähtö

9.05 Fjällräven-retkihiihdot: järjestäytyminen lähtöalueelle (UKK-puiston portin jälkeen)
9.15 Fjällräven-retkihiihdon lähtö (16 km/27 km)

Lähtöpaikalle on saavuttava ilmoitettuna aikana numerolappu kiinnitettynä. Sen jälkeen toimitaan toimitsijoiden ohjeiden mukaan.

Numerot ja tulospalvelu

Hiihtäjä on itse vastuussa siitä, että hänellä on numero rinnassaan. Ilman numeroa hiihtävä ei saa loppuaikaa eikä häntä katsota lähteneeksi ladulle. Numero palautetaan maalissa. Kadonneesta numerolapusta veloitetaan 50€.

Maali

Kaikkien hiihtäjien keskeyttäneitä lukuun ottamatta hiihdettävä maaliin, jotta reitillä vielä olevien lukumäärä pysyy tiedossa. Aika otetaan kaikille, mutta tulokset julkistetaan vain kilpasarjoissa hiihtävien osalta. Maalina toimii UKK-puiston portti.

Huolto tapahtuman aikana

Huoltopisteitä on 49,4 km matkalla 2 kpl ja Fjällräven retkisarjassa 2 kpl, jotka sivuutetaan useaan kertaan ja sen lisäksi maalissa. Kaikilla pisteillä on juomahuolto, jossa tarjolla mehua ja High5-urheilujuomaa. Lisäksi pisteillä vaihtelevasti muita tuotteita, kuten hedelmiä, rusinoita, leipää jne.

49 km juomahuoltopiste poroaidalla: 3,0 km, 26 km, 32 km ja 46 
49 km laajempi huolto Savottakahvila: 10 km, 18 km ja 39 km
49 km juomahuoltopiste Kiilopäällä: 0,0 km, 29 km ja 49 km

16/27 km maukkaampi huolto Sivakkaojan laavu: 5,5 km, 16 km
16/27 km juomahuoltopiste Niilanpään porokämppä (sisätilat): 12 km, 23 km

Varusteiden säilytystila

Varusteiden säilytystila on kisakanslian yhteydessä.

Keskeyttäminen

Kilpailun keskeyttämisestä on ehdottomasti ilmoitettava kisakansliaan välittömästi kun hiihtäjä on palannut Kiilopäälle. Mikäli matkanteko on hidastunut väsymyksen tai jonkin muun syyn takia voi huoltopisteillä tiedustella mahdollisuutta saada kuljetusta Kiilopäälle.

Suksihuolto

Niilanpään suksienvoiteluhuone on hiihtäjien käytössä suksien omaan huoltoon.

START-suksihuolto toimii Kiilopään suksivuokraamon tiloissa ja on avoinna perjantaista 09.00 - 22.00 ja lauantaina 06.00 - 10.00. Toimita voideltavat sukset voitelupalveluun viimeistään perjantaina klo 18 mennessä. Suksissa pitää olla merkittyinä nimi, pitoalue, voidetoive ja mihin aikaan sukset pitää olla valmiina.

Kiilopäähiihdon voiteluhinnasto: (sisältää aina vanhojen voiteiden poiston)

Luistovoitelu        10,00€
Pitovoitelu        15,00€
Molemmat        25,00€
Pitoteippi        12,00€
Pitoteippi + luisto    22,00€

Ensiapu ja turvallisuus

Jokaisella huoltopaikalla on ensiapupakkaukset. Maalialueella on ensiapupiste. Hätätapauksissa soita 112. Mikäli tunnet tarvitsevasi apua hiihdon aikana, välitä tieto huoltopisteisiin hiihtäjäkaverisi avulla. Vältä yliarvioimasta kuntoasi ja huomioi realistisesti tunturimaaston haasteet. Tuiskuisella säällä on hyvä pukeutua erityisen huolellisesti ja hiihtää ryhmässä. Järjestäjillä on oikeus keskeyttää suoritus turvallisuuden niin vaatiessa.

Kansallispuistossa hiihtäminen

Kansallispuistossa hiihdettäessä on noudatettava kansallispuiston yleisiä järjestyssääntöjä. Roskaaminen on ehdottomasti kielletty.

Kunniakirjat ja palkitseminen

Palkintojenjako järjestetään Kiilopään päärakennuksen salissa klo 16.00. Jokaisen kilpasarjan kolme parasta palkitaan ja lisäksi arvotaan palkintoja kaikkien hiihtäjien kesken. Osallistujien kunniakirja lähetetään halukkaille jälkikäteen. Ilmoita tästä kisakansliaan.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävissä internetissä Kiilopäähiihdon sivuilla. Tulokset toimitetaan myös Kiilopään päärakennuksessa olevalle tulostaululle.

Ruokailut ja saunat

Maalin tulon jälkeen osanottomaksuun sisältyvä keittoruoka on nautittavissa Kiilopään päärakennuksen ruokasalissa kilpailunumeroa näyttämällä klo 11 alkaen. Päärakennuksen suihkut ja saunat sekä Kiilopään savusauna ovat kilpailijoiden käytössä. Päärakennuksen sauna klo 12.00 alkaen ja savusauna klo 14.00 alkaen.

Muu ohjelma

Iltaohjelma Kiilopään Kammi-ravintolassa 25.11. klo 19 alkaen. Paikalla Mikko ”Peltsi” Peltola. Peltsi kertoo Kova vuosi-projektistaan. Minna Jakosuo kertoo Kuukausi yksin erämaassa-vaelluksistaan. UKK-puiston ajankohtaiset kuulumiset tuo Aini Magga. Ohjelma on maksuton. Suosittelemme tekemään ennakkoon pöytävarauksen kiilopaa(a)suomenlatu.fi tai 016-6700 700. Keittiömestari on valinnut 2 vaihtoehtoa listalle (liha ja kala).
 

Yhteistyökumppanit