V Kiilopäähiihto

14.12.19

V Kiilopäähiihto 14.12.2019

Järjestyksessään viides Kiilopäähiihto sivakoidaan jälleen tulevan hiihtokauden alussa. Päivämääräksi valikoitui alustavasti 14.12.2019 (huom! aiempia vuosia myöhäisempi ajankohta). Myöhäisemmän ajankohdan myötä voimme yhdistää talven kaamoksen hiihtotapahtuman yhteyteen. Toinen etu on suurempi lumivarmuus verrattuna aiempaan. Hiihtotapana edelleen perinteinen. Sarjavaihtoehtoina elämyksellinen retkisarja sekä kilpasarja. Matkat ja reitit tarkentuvat myöhemmin.

IV Kiilopäähiihto 24.11.2018

Kiilopäähiihto on 2018 osalta hiihdetty. Kiilopäähiihto kiittää kaikkia osallistujia, yleisöä, yhteistyökumppaneita, talkoolaisia ja muita tapahtuman mahdollistajia. Kiilopäähiihto palaa jälleen ensi vuoden marraskuussa.

Kiilopäähiihto 2018 is done. We thank all skiers, attendants, partners, volunteers and others who have helped us arrange our event. We will be back again next November.

Tulokset - Results 2018

* Päivitetty väliajoilla 27.11. Samalla tarkastettu ja korjattu kaikkien hiihtäjien loppuajat ja kierrosten määrä. *Updated with split times Nov 27th.

Kiilopäähiihdon osallistujien kesken arvottiin pääpalkintona Suomen Latu Kiilopään majoituslahjakortti. Arpa osui #35 kohdalle. Numerolla 35 hiihti lauantaina Jaana Pietilä. Kiilopäähiihto onnittelee voittajaa!

TIEDOTE ke 21.11.2018 klo 14.30

(Update in English here.)

Ilmoittaudu Kiilopäähiihtoon/Ensilumenseikkailuun tästä. Registration for Kiilopäähiihto here.

Enää kolme päivää aikaa tämän vuoden Kiilopäähiihtoon. Poikkeuksellisen lumettoman syksyn vuoksi Kiilopäähiihdon kilpa- ja kuntosarjat hiihdetään Saariselän ensilumenladulla. Fjällräven-ensilumenseikkailu, ohjattu retki järjestetään Kiilopäällä. Ensilumen puuttuessa retki tosin toteutuu Fjällräven-seikkailuna: ohjattu retki kuljetaan joko sauvakävellen tai patikoiden – osallistuja voi itse päättää.

Tässä tiedotteessa päivitetään Kiilopäähiihdon reitit ja aluekartat, aikataulut, muu oheisohjelma sekä bussikuljetukset Saariselän ja Kiilopään välillä.

Kiilopäähiihdon hiihtosarjojen matkat ja reitit

Kiilopäähiihdon kilpasarjat ja kuntosarjat hiihdetään Saariselän ensilumenladulla edestakaisina lenkkeinä. Yhden kierroksen pituus on 5,3 km. Kilpasarjan matka on n. 32 km (6 kierrosta x 5,3 km). Kuntosarjalaiset voivat valita n. 32 km (6 kierrosta) tai n. 21 km (4 kierrosta). Kilpa- ja kuntosarjalaiset siis hiihtävät ensilumenladulla samanaikaisesti ja samaa reittiä.

Lähtö- ja maalialue sijaitsee Santa’s Hotel Tunturin viereisen parkkipaikan kupeessa, Lutontien ja Raitopolun risteyksessä. Lenkki hiihdetään oikeanpuoleista liikennettä noudattaen. Lähtö tapahtuu etelään eli Laanilan suuntaan. Eteläinen kääntöpaikka on ensilumenladun päässä loivan nousun päällä. Käännöksen jälkeen hiihdetään ensilumenlatu pohjoiseen aina Kullanhuuhtojantien ylittävälle sillalle asti. Pohjoinen kääntöpaikka on sillalla (eli lenkki ei ulotu FIS-hiihdoissa käytetylle isoimmalle mäelle asti Kaunispään rinteelle).

Reittikartta päivitetään tapahtumasivuille tänne. Ne ovat myös nähtävillä Kiilopään kilpailukansliassa perjantaina ja lähtö- ja maalialueen kilpailukansliassa lauantaiaamuna.

Fjällräven-seikkailun retkimatka ja reitti

Lumen puutteesta johtuen Fjällräven-seikkailu toteutetaan sauvakävelynä tai vaihtoehtoisesti ilman sauvoja kävellen. Ohjelmallinen ohjattu retki kulkee Kiilopään tunturi- ja metsämaastossa. Retkelle kertyy mittaa noin 10 km. Retki toteutetaan lähtökohtaisesti kahdessa ohjatussa ryhmässä. Retken kesto on noin 2,5-4 tuntia - riippuen ryhmän vauhdista, tauotuksista ja ”retkiruokailuun” kuluvasta ajasta. Osallistujat saavat käyttöönsä kävelysauvat Suomen Latu Kiilopäältä.

Lisäksi tapahtuman tapahtumainfoa on päivitetty ajantasalle. Seuraa myös tapahtuman Facebook-sivua.

Tapahtuman aikataulut voit katsoa täältä

Tiedot bussikuljetuksista Kiilopään ja Saariselän välillä voit katsoa täältä

Ilmoittaudu Kiilopäähiihtoon/Ensilumenseikkailuun tästä. Registration for Kiilopäähiihto here.

Tiedote 13.11.2018. Leutojen olosuhteiden ja lumenpuutteen takia Kiilopäähiihtoa ei ole mahdollista hiihtää suunnitelmien mukaisesti Kiilopään tunturimaisemissa.

Kiilopäähiihdon kilpasarjat järjestetään Saariselän lumetetulla ensilumenladulla. Kilpasarjan tarkka pituus tulee olemaan noin 32 km. Tarkempi reittikartta, matkatieto sekä stadionalueen kartta tullaan julkaisemaan tapahtumaviikolla kun tapahtumaolosuhteet tarkentuvat. Kilpasarjan lähtö- ja maalialue tulee sijaitsemaan Saariselän ensilumenladulla (Lutontien ja Raitopolun risteys, 99830 Saariselkä). Hiihtotapa edelleen perinteinen. Kilpasarjan kanssa samalla ladulla samaan aikaan myös mahdollisuus osallistua kuntosarjaan, jonka matkaksi tulee joko täysi 32 km tai lyhyempi n. 21 km.

Kiilopäähiihdon Fjällräven-retkihiihtoa ei ole olemassa oleviin sääennusteisiin nojautuen mahdollista järjestää suunnitellusti UK-puiston tunturimaisemissa. Sen sijaan tullaan järjestämään retkeilijöille ohjattu Fjällräven-ensilumenseikkailu Kiilopään maastossa. Retki järjestetään olosuhteista riippuen lumikenkä, sauvakävely tai maastosuksiretkenä. Fjällräven-ensilumenseikkailun reitti suunnitellaan olosuhteiden mukaan turvallisuustekijät huomioidaan ja ilmoitetaan tapahtumaviikolla. Ensilumenseikkailun lähtö- ja maalialueena toimii edelleen Suomen Latu Kiilopää (Kiilopääntie 620, 99830 Saariselkä).

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiviesti tapahtuman muutoksilla. Ilmoittautuneilla on mahdollisuus vaihtaa sarjaa kilpasarjan ja ohjatun retken välillä oman mieltymyksen ja toivomuksen mukaan. Ohjeet sarjanvaihtoon lähetetään muutosinfon mukana. Tapahtumainfoa päivitetään tänne. Seuraa myös Kiilopäähiihdon Facebook-tapahtumaa.

Kiilopäähiihdon järjestäjät pahoittelevat suunnitelmiin tullutta muutosta. Mutta vallitsevalle säätilalle ei yhden hiihtotapahtuman järjestäjät voi paljoakaan vaikuttaa. Järjestelytiimi käärii kuitenkin hihat toteuttaakseen vallitsevissa olosuhteissa mahdollisimman hyvin Kiilopäähiihdon mukaisen hiihtotapahtuman. Tarjoamalla kaksi vaihtoehtoa pyrimme varmistamaan sen, että ilmoittautuneet pääsevät joko kokeilemaan syyskuntoaan hiihtäen tai kokemaan marraskuun lopun kaamoksen tunnelmaa Kiilopään maisemissa.

Update in English: Due to warm weather, arrangements for Kiilopäähiihto have to be adjusted. Check for updated information here.

Event Information in English can be found here.

Osallistumismaksu 50 € / hlö (kaikki sarjat).

Majoitus Kiilopäähiihtoa varten - Accomodation information for Kiilopäähiihto.

Tavoitteena jokatalvinen tapahtuma

Ensimmäinen Kiilopäähiihto järjestettiin lauantaina 28.11.2015. Tapahtumasta kehitetään joka vuosi toistuvaa harrastajien hiihtokalenterin avausta, joka houkuttelee aktiviisia hiihtäjiä kaikkialta Suomesta Finlandiahiihdon, Pirkan hiihdon ja Vaskoolihiihdon tapaan.

 Tuoreimmat Facebookissa

 

Kiilopäähiihto: Hyvät Kiilopäähiihtäjät ja ensilumenseikkailijat. Tapahtuman ydintiimi pääsi tänään ensimmäistä kertaa yhdessä ladulle puimaan suunnitelmia päänne menoksi. Nyt meillä alkaa olla pelisuunnitelma selvillä. Huomenna keskiviikkona luvassa tiedotetta kunhan tiimin kirjaviisas ehtii sitä raapustamaan ja luomaan reittikarttaa. Huomenna päivittyy siis tapahtuman ensilumenseikkailun seikkailuosuus, hiihdettävien sarjojen matkat ja reitti, Kiilopään ja Saariselän välinen kuljetusrumba sekä tapahtuman oheisohjelman sisältö 😎 Greetings from Kiilopää. Tomorrow we will update event information regarding the trekking adventure, the route and length of the cross country skiing event (competitive and non-competitive), transportation between Kiilopää and Saariselkä & additional program. 😎 Tykkilumiterveisin/Regards, Kiilopäähiihdon tiimi/The Kiilopäähiihto team

 

Kiilopäähiihto: Tiedote 13.11.2018: Leutojen olosuhteiden ja lumenpuutteen takia Kiilopäähiihtoa ei ole mahdollista hiihtää suunnitelmien mukaisesti Kiilopään tunturimaisemissa. Kiilopäähiihdon kilpasarjat järjestetään Saariselän lumetetulla ensilumenladulla ja siinä yhdistellen hiihtostadionin FIS-latu sekä edestakainen lokakuun puolella avattu ensilumenlatu. Kilpasarjan tarkka pituus tulee olemaan 30-35 km väliltä. Tarkempi reittikartta, matkatieto sekä stadionalueen kartta tullaan julkaisemaan tapahtumaviikolla kun tapahtumaolosuhteet tarkentuvat. Kilpasarjan lähtö- ja maalialue tulee sijaitsemaan Saariselän hiihtostadionilla (Kullanhuuhtojantie 1, 99830 Saariselkä). Hiihtotapa edelleen perinteinen. Kiilopäähiihdon Fjällräven-retkihiihtoa ei ole olemassa oleviin sääennusteisiin nojautuen mahdollista järjestää suunnitellusti UK-puiston tunturimaisemissa. Sen sijaan tullaan järjestämään retkeilijöille ohjattu Fjällräven-ensilumenseikkailu Kiilopään maastossa. Retki järjestetään olosuhteista riippuen lumikenkä, sauvakävely tai maastosuksiretkenä. Fjällräven-ensilumenseikkailun reitti suunnitellaan olosuhteiden mukaan turvallisuustekijät huomioidaan ja ilmoitetaan tapahtumaviikolla. Ensilumenseikkailun lähtö- ja maalialueena toimii edelleen Suomen Latu Kiilopää (Kiilopääntie 620, 99830 Saariselkä). Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiviesti tapahtuman muutoksilla. Ilmoittautuneilla on mahdollisuus vaihtaa sarjaa kilpasarjan ja ohjatun retken välillä oman mieltymyksen ja toivomuksen mukaan. Ohjeet sarjanvaihtoon lähetetään muutosinfon mukana. Tapahtumainfoa päivitetään tänne ja tapahtumasivuille: https://www.suomenlatu.fi/tapahtumia/kiilopaahiihto.html. Kiilopäähiihdon järjestäjät pahoittelevat suunnitelmiin tullutta muutosta. Mutta vallitsevalle säätilalle ei yhden hiihtotapahtuman järjestäjät voi paljoakaan vaikuttaa. Järjestelytiimi käärii kuitenkin hihat toteuttaakseen vallitsevissa olosuhteissa mahdollisimman hyvin Kiilopäähiihdon mukaisen hiihtotapahtuman. Tarjoamalla kaksi vaihtoehtoa pyrimme varmistamaan sen, että ilmoittautuneet pääsevät joko kokeilemaan syyskuntoaan hiihtäen tai kokemaan marraskuun lopun kaamoksen tunnelmaa Kiilopään maisemissa. Ilmoittaudu Kiilopäähiihtoon/Ensilumenseikkailuun tästä: https://www.lyyti.fi/reg/Kiilopaahiihto2018

 

Kiilopäähiihto: Hyvät Kiilopäähiihdon hiihtäjät, Leuto syksy ei näytä hellittävän otettaan ja Kiilopäällä odotetaan edelleen lumisateita ja pakkasia. Alkaa uhkaavasti näyttää siltä, että hiihdon toteuttaminen suunnitelmien mukaisesti ei ole sääolosuhteista johtuen mahdollista. Kiilopäähiihdon järjestelytiimi miettii ja pohtii mahdollisia ratkaisuja ongelmaan. Tähtäämme parhaaseen mahdolliseen kompromissiin. Tiedotamme lisää lähipäivinä. 🎿 Dear Kiilopäähiihto Participants, Even though Winter is coming, Autumn is still holding Finland in a tight grasp. There is currently no snow at Kiilopää. It seems like organizing Kiilopäähiihto according to the original plan will prove impossible due to bad weather. The Organizing Team is currently working on possible solutions to our common problem. We will try to reach the best possible compromise. More information to follow in the upcoming days. 🎿

 

Kiilopäähiihto: Pian pääsevät etelän miehet ja naisetkin laduille, jos vain osallistuvat Kiilopäähiihtoon... Lue treenivinkit harmaaseen loppusyksyyn. 🤣

 

Kiilopäähiihto: Mukavaa luettavaa tällainen 👉 jäsenposti vaikka syreeni kukkii ja satakieli laulaa. Talvea kohti kuitenkin seilataan. Kiitos Kokkolan Latu ry!

 

Kiilopäähiihto: Vastaa ja voit voittaa:D

 

Kiilopäähiihto: Jeo, nyt rennosti rullaamaan ennen hiihtokauden aloitusta :D

 

Kiilopäähiihto: Retkihiihtämään?! #kiilopaaguides

 

Yhteistyökumppanit