Valtakunnalliset tapahtumat 2022

01.11.2021|Liikuttaja: Kaikki uutiset Liikuttaja: Kiertueet ja tapahtumat Tapahtumat

Vuonna 2022 on jälleen luvassa useita erilaisia kiertueita, tapahtumia ja kampanjoita, joiden järjestämistä Suomen Ladun toimisto tukee. Tapahtumat ovat loistava tapa innostaa ihmisiä ulkoilemaan ja saada yhdistykseen uudenlaista toimintaa!

Alla on listattuna kaikki valtakunnalliset tapahtumat, joten laita päivämäärät ja ilmoittautumisaikataulut muistiin. Osassa tapahtumista ilmoittautuminen tai haku järjestäjäksi on jo avoinna! Huomioithan, että osaan Suomen Ladun valtakunnallisiin tapahtumista liittyy yritysyhteistyötä, joka saattaa rajoittaa paikallista yhteistyötä muiden yritysten kanssa.

Rakastu talviuintiin 10.-16.1.

Rakastu talviuintiin -viikkoa vietetään jo toista kertaa 10.-16.1., jolloin kannustamme jäsenyhdistyksiämme järjestämään talviuintitapahtumia ympäri Suomen. Viikon tavoitteena on madaltaa talviuinnista kiinnostuneiden kynnystä aloittaa laji sekä innostaa uusia ihmisiä mukaan yhdistysten toimintaan. Suomen Latu tukee tapahtumajärjestäjiä viestintämateriaalilla ja valtakunnallisella tiedottamisella.

Ilmoittautuminen järjestäjäksi on avoinna 1.11.-15.12.2021: www.lyyti.fi/reg/rakastutalviuintiin2022

Lue lisää kampanjan sivuilta

Rakastu hiihtoon 29.1.-27.2. ja Kansallinen hiihtopäivä 29.1.

Rakastu hiihtoon -kampanja kutsuu kaikki ladulle! Kampanjan tavoitteena on innostaa hiihtoon, jakaa helppoja vinkkejä sekä edistää hyvää latuetikettiä. Kampanjan aikana tullaan jakamaan tietoa hiihdosta, välineistä ja varusteista, voitelusta, helppoja tekniikkavinkkejä ja vinkkejä laturetkien järjestämiseen. Rakastu hiihtoon -kampanja alkaa Kansallisena hiihtopäivänä 29.1.

Kansallinen hiihtopäivä 29.1.
Suomen Latu on mukana Kansallisen hiihtopäivän järjestämisessä yhdessä Hiihtoliiton kanssa. Kannustamme Kansallisena hiihtopäivänä jäsenyhdistyksiämme järjestämään laturetkiä ympäri Suomen.

Laturetki voi ohjattu tai esimerkiksi valmis reitti, jonka voi hiihtää omatoimisesti yhdistyksen ohjeiden avulla. Suomen Latu tukee tapahtumajärjestäjiä viestintämateriaalilla ja valtakunnallisella tiedottamisella. Kansallisena hiihtopäivänä myös Olympiastadionilla järjestetään ohjattu laturetki.

Rakastu hiihtoon -kampanjasivusto sekä lisätietoja Kansallisesta hiihtopäivästä julkaistaan loppuvuoden aikana.

Ilmoittautuminen laturetken järjestäjäksi: www.lyyti.in/laturetki2022

UlkonaKuinLumiukko 14.2.-13.3.

Talven hauskin kampanja toteutetaan hiihtolomaviikkojen ympärillä, jolloin haastamme suomalaiset rakentamaan 10 000 lumiukkoa. Viestintäkampanjan lisäksi yhdistysten tapahtumat ovat tärkeä osa kampanjaa. Tapahtumien järjestämistä tuetaan pienellä materiaalipaketilla. Tavoitteena saada yli 50 yhdistystä mukaan kampanjaan sekä lisäksi neljä suurta tapahtumaa, joita tarjotaan viime talven peruuntuneiden kiertuetapahtumien järjestäjille.

Materiaalitilauksia otetaan vastaan joulukuun alusta alkaen.

Lue lisää kampanjan sivuilta!

Polkujuoksukiertue 18.4.-22.5.

Polkujuoksukiertue esittelee lajia 15 paikkakunnalla kevään aikana. Kiertueen tavoitteena on viedä polkujuoksutoimintaa uusiin yhdistyksiin ja tarjota jo polkujuoksua toteuttaville yhdistyksille uusia ideoita toiminnan toteuttamiseen ja vahvistaa lajin toimintaa paikkakunnalla. 

Kiertue toteutetaan yhteistyössä Hoka One One:n kanssa.

Haku järjestäjäksi 15.10.-30.11.2021: www.lyyti.in/Polkujuoksukiertue_2022_hakulomake_7170

Kävelykipinä 1.- 31.5.

Kävelykipinä -kampanja haastaa kaikki suomalaiset kävelemään. Kävelytapahtumia voi järjestää koko toukokuun ajan. Tahko Pihkala -seura lähettää Kävelykipinään liittyvää materiaalia ja tiedotuskirjeitä kaikille järjestäjille. Kävelykipinä-tempauksessa tarjotaan jokaiselle mahdollisuus kerätä kävelykilometrejä 1.5.-31.10. välisen ajan.

Ilmoittautuminen tapahtumien järjestäjäksi: https://www.lyyti.fi/reg/kavelykipina2022 

Lue lisää kampanjan sivuilta

Retkelle -päivät 11.-12.6.

Suomen Ladun ohjaajat ja oppaat vievät suomalaiset retkelle kesällä 2022. Retket voivat olla lyhyitä päiväretkiä tai viikonlopun yön yli retkiä. Ne voi tehdä patikoiden, meloen, pyöräillen tai vaikka Kilpisjärven suunnalla hiihtäen. Pyritään saamaan mahdollisimman monta retken vetäjää ja ohjaajaa liikkeelle, suunnittelemaan ja toteuttamaan juuri oman suosikkiretkensä. Tässä kampanjassa ovat keskiössä yhdistysten ohjaajat ja oppaat.

Tapahtumaan ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/questions/47de4b2aea

Nuku yö ulkona 27.8.

Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään Suomen luonnonpäivänä 27.8. Viestintäkampanjan lisäksi yhdistysten tapahtumat ovat tärkeä osa kampanjaa. Tavoitteena on 50 yhdistysten järjestämää paikallista tapahtumaa.

Päätapahtumille, Metsähotelleille, haetaan yhtä järjestäjää, joita tuetaan taloudellisesti ja autetaan eri tavoin.

Haku Metsähotellin järjestäksi päättyy 10.12.2021: www.lyyti.in/Metsahotellihakemus2022

Lue lisää kampanjan sivuilta

Sieniretket 27.8.-5.9.

Sieniretkiä järjestetään jälleen ympäri maata yhdessä marttayhdistysten kanssa. Retkien tavoitteena on innostaa liikkumaan luonnossa ja retkeilemään yhdessä. Samalla lisätään tietoa sienistä ja
sienestämisestä. Pidetään sieniretkien järjestämisessä kynnys matalalla, jotta mahdollisimman moni sienistä kiinnostunut pääsee mukaan! Kampanja-aika on määritelty elo-syyskuun vaihteeseen, mutta jos sienikausi yllättää jo elokuussa, niin jo silloin kannattaa aloittaa. 

Yhdistysten ilmoittautuminen kampanjaan avataan toukokuussa 2022 ja materiaalit lähetetään kesäkuun lopulla.

Lue lisää kampanjan sivuilta

Metsämörrin juhlaviikko 19.-25.9.

Suomen Ladun Metsämörritoiminta täyttää 30 vuotta! Juhlavuotta vietetään näyttävästi niin yhdistystoiminnassa kuin varhaiskasvatuksessa. Tavoitteena on viedä 100 000 lasta metsäretkelle.

Vuosi huipentuu 19.-25.9. juhlaviikkoon, jolloin tarjoamme valmiita ideoita ja materiaalia lasten ja perheiden metsäretkelle tai -tapahtumaan. Yhdistys voi valita itselleen sopivan ajankohdan retkelle tai tapahtumalle. Myös yhteistyöhön päiväkotien ja koulujen kanssa kannustetaan. Tavoitteena saada mukaan 50 jäsenyhdistystä.

Kampanjasivu julkaistaan maaliskuussa, jolloin käynnistyy ilmoittautuminen tapahtuman tai retken järjestäjäksi.

Muita vuoden 2022 tapahtumia, joiden järjestelyissä olemme mukana - ota päivämäärät talteen!

Talviuinnin SM-kilpailut 4.-6.2. Peurunka

Unelmien liikuntapäivä 10.5. 

Siniset Ajatukset - geokätköilyn megaevent 10.-12.6. Kajaani

Suomi meloo ja soutaa -päivä 11.6.

Helsinki City Melonta elokuu 2022