Ticket to the Moon – Riippumatolla kesäyön unelmaretkelle

24.05.2017|Nuku yö ulkona Tapahtumat

Markus Kangas on kokenut riippumattoretkeilijä ja aikoo nukkua riippumatossaan myös 17.6.

Retkeilyä rakastava mies loikoilee rennosti riippumatolla ihaillen järvimaisemaa kuin omaa kotiaan. Miehen koira Ringo hyppää syliin, ja katsoo maisemaa tuolla samaisella autuaalla ilmeellä kuin isäntänsä. Mies tunnetaan nimellä Markus Kangas, Vandernetin markkinointikoordinaattori.

Markus on nukkunut viimeisimmän metsäyönsä tammikuussa ollessaan jääkiipeilemässä Helvetinjärvellä. Hän ei kavahda kylmyyttä, mutta odottaa innolla tulevia kesäöitä. Nuku Yö Ulkona –tapahtumaan 17.6.2017 Markus aikoo osallistua virittämällä riippumaton oman mökkinsä pihaan. Täydelliseen yöpymiseen tarvitsee vain pari tukevaa puuta ja riippumaton – ehkä kesäkuussa myös hyttysverkon sekä tarpin sateen varalta, hän luettelee.

Markus kokee riippumattoretkeilyn hyvänä majoitusvaihtoehtona – varsinkin heille, jotka kaipaavat kevyen majoitteen mukaansa. Ticket to the Moonin valttikortiksi hän mainitsee myös helposti kuivuvan ja pieneen tilaan pakkautuvan laskuvarjosilkkikankaan.

Kesäkuun Nuku Yö Ulkona –tapahtumassa pystytetään yhteensä noin 150 kpl riippumattoja kolmeen eri ”metsähotelliin” ympäri Suomea. Nuuksion sekä Hossan riippumattopaikat ovat jo täyteen varattuja, mutta Salamajärveltä löytyy vielä vapaita paikkoja.

Ensikertalaisille Markuksella on tähän selkeä viesti. Makuualusta on hyvä olla myös riippumatossa, jotta kylmä ilma ei pääsisi alta päin häiritsemään yöunia.

Riippumatossa rennosti makoileva mies katselee edelleen onnellisena järvimaisemaa. Luonnossa nukkuminen ja oleskelu merkitsevät Markukselle nollaamista, ja hän kertoo nukkuvansa metsässä yleensä todella hyvin. Aamuisin saattaa välillä vähän väsyttää, mutta mieli on levännyt.

Markus yöpyy ulkona mieluiten porukassa ja kannustaa kaikkia teitä tekemään samoin viimeistään lauantaina 17.6.2017.

 

Kuva ja teksti: Eeva Mäkinen