Talviuinnin SM-kilpailut kokoaa uimarit Joensuuhun 7.-9.2.2020

05.02.2020|Tapahtumat Ulkoile

Talviuinnin SM-kilpailut uidaan tulevana viikonloppuna Joensuun kaupungin sydämessä, upeasti uudistetussa Ilosaaressa. Hyytävään tapahtumaan on tulossa lähes 900 osallistujaa eri puolilta Suomea. Kisajärjestelyistä vastaa Joensuun Jääkarhut yhteistyössä Suomen Ladun kanssa.

Uimarit ottavat mittaa toisistaan 25 metrin rintauinnin ja vapaauinnin lisäksi 50 metrin rintauinnin matkalla. Viestikilpailussa matkana on 25 metrin rintauinti. Ensikertalaisille jääkylmään veteen pulahteleville on lisäksi omat sarjansa: Norpat uivat ilman aikaa ja Kuuttisarjalaiset vain kastautuvat vedessä. 

“Vesi on varmasti kylmää, mutta meno lämmintä ja rentoa, kun kisaa käydään eri ikäsarjoissa”, Suomen Ladun lajivastaava Hanna Okkonen kertoo.

”Vuodesta 1989 asti järjestetyt SM-kilpailut ovat yksi osoitus suomalaisesta sisusta ja luonnonläheisestä elämäntavasta. Kilpailujen vanhin osanottaja lienee tänä vuonna 94-vuotias Erkki Makkonen Savonrannasta”, Okkonen jatkaa.

Ilosaaressa pääsee uinnin lisäksi tekemään myös lumiukkoja. Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -tapahtumassa pääsevät kaikki rakentamaan lumiukkoja lauantaina klo 12-16 välillä. Tapahtumassa oppii rakentamaan lumiukkoja myös pakkaslumesta.

talviuinninsm2020.fi

 

Kommentoi