Saimaa oli Kesäuintihaasteen suosituin uintipaikka kesäkuussa

01.07.2016|Tapahtumat Ulkoile

Suomen Ladun kesäuintihaaste on saanut uimareita liikkeelle ympäri Suomen.

Kesäkuussa Saimaa oli vilkkain pulahduspaikka haasteuimareiden keskuudessa. Toiselle sijalle nousi Kokemäenjoki.

Kesäuintihaasteen tavoitteena on saada mahdollisimman monet pulahtamaan, uimaan ja kastautumaan mahdollisimman usein, mahdollisimman monessa paikassa.

Omia uintikertoja voi seurata Kesäuintihaasteen verkkopalvelussa, osoitteessa www.suomenlatu.fi/kesauintihaaste. Samalla pääsee kisaamaan muiden uimareiden kanssa uitujen vesistöjen määrässä. Verkkopalveluun voi kirjautua myös Facebook-tunnuksilla ja jakaa samalla uintikokemuksensa kavereille.

Kesäuintihaasteen säännöt ovat helpot:

  • Jokaisesta uidusta järvestä, joesta, lammesta ja merestä, jolla on oma nimi, saa yhden pisteen.
  • Merialueilla sääntönä on merisääennusteen merialueiden rajat, siis esimerkiksi Suomenlahdesta ja Saaristomerestä saa molemmista pisteen, mutta vain yhden.
  • Yhdestä järvestä saa yhden pisteen, vaikka uisi sen eri laidoilla. Suurista vesistöistä, kuten Saimaa, saa pisteitä sen mukaan, jos vesistön osilla on oma nimi (esim. Pihlajavesi ja Puruvesi).
  • Joesta ja purosta saa pisteen, jos sillä on nimi.
  • Sääntöihin kuuluu myös uiminen tarkoituksella, esim. kanootilla kaatumista tai heikkoihin jäihin putoamista ei lasketa

Ui tänä kesänä sydämesi kyllyydestä ja haasta mukaan myös ystäväsi, sukulaisesi ja työkaverisi! Haaste on käynnissä 1.6.-31.8.2016.

www.suomenlatu.fi/kesauintihaaste