Kiilopäähiihto avaa hiihtokauden 28.11.

25.11.2015|Tapahtumat Ulkoile

Kiilopäähiihto on uusi alkukauden hiihtotapahtuma kaikille hiihtoa harrastaville. Ensimmäistä kertaa järjestettävään tapahtumaan odotetaan yli 200 osallistujaa.

Kiilopäähiihdon 51-kilometrinen kilpasarja on aktiivikuntoilijoille ensilumien kuntotesti. Retkeilijöille on taas luvassa upea hiihtoretkipäivä (20/51 km) huoltopisteineen.

Myös lyhyemmän matkan hiihtäjille ja perheille löytyvät omat reitit ja sarjat. Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen kaikki hiihdosta kiinnostuneet. Kiilopäähiihto hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla.

“Lumen vähyyden takia on reittejä jouduttu hieman muuttamaan, mutta nyt on tarjolla mukavat ja hyväkuntoiset reitit kaikille hiihtäjille, kertoo kilpailunjohtaja Juhani Lehto Suomen Ladusta.”

Muutamia kansallisen tason kovia hiihtäjiä odotetaan paikalle. Moninkertainen viestihiihdon suomenmestari Mikko Koutaniemi osallistuu kilpasarjaan, ja paikalla on tietenkin myös tapahtuman kummi Mikko "Peltsi" Peltola.

Juhani Lehto kannustaa lähtemään vielä mukaan Kiilopäähiihtoon.

“Kisakanslia palvelee perjantaina klo 14.00–21.00 ja lauantaina klo 7.00 alkaen, joten paikan päälläkin voi vielä ilmoittautua! Osallistumismaksuun sisältyy hiihdon lisäksi huoltopisteet, virkistäytyminen avannossa ja savusaunassa, keittolounas, kunniakirja sekä iltaohjelma Kiilopäällä.”

Kisakeskuksena toimiva Suomen Latu Kiilopää on Saariselän tunturialueella sijaitseva Suomen Ladun omistama luontoliikuntakeskus.

Tapahtumasta suunnitellaan vuosittain toistuvaa hiihtokauden avajaistapahtumaa. Tervetuloa kokemaan Lapin lumoava kaamos ja aivan uudenlaisen massahiihtotapahtuman henki.

www.kiilopaahiihto.fi
www.facebook.com/kiilopaahiihto